FacebookTwitterLinkedIn

Search.margamish.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: Margamish browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.margamish.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is search.margamish.com?

Search.margamish.com is een valse zoekmachine die zogezegd erg handig zou zijn. Met andere woorden, ze zou aan de gebruikers een verbeterde surfervaring bieden (sneller zoeken, nauwkeurige zoekresultaten enzovoort). Het lijkt misschien op een legitieme zoekmachine, maar het wordt gepromoot met behulp van een browserkaper, een mogelijk ongewenste app (PUA) genaamd Margamish. Het wordt verspreid met het installatieprogramma van een ander programma (van de app PDF King ). Deze methode wordt "bundelen" genoemd. Apps die op die manier worden gepromoot, mogen niet vertrouwd worden. Eénmaal geïnstalleerd, wijzigt Margamish de instellingen van de browser en verzamelt het continu informatie gerelateerd aan de browseractiviteit van de gebruiker.

search.margamish.com browserkaper op een Mac computer

Apps zoals Margamish worden meestal geïnstalleerd op browsers zoals Safari, Google Chrome en Mozilla Firefox. Na de installatie stelt Margamish search.margamish.com in als een standaard zoekmachine, als de startpagina en als de URL van het nieuwe tabblad. Deze wijzigingen kunnen niet ongedaan gemaakt of gewijzigd worden, tenminste niet voordat deze browserkaper verwijderd is. De browserkaper is ontworpen om te voorkomen dat de gebruikers de instellingen niet zelf opnieuw kunnen wijzigen. De gebruikers moeten dus search.margamish.com bezoeken telkens wanneer ze een browser openen, een nieuw browsertabblad openen of als ze zoekopdrachten in de URL-balk invoeren, zolang Margamish geïnstalleerd is. Search.margamish.com wordt voorgesteld als een zoekmachine, maar het brengt geen unieke zoekresultaten voort, waardoor het onbruikbaar wordt. Het levert de resultaten op die door Yahoo (een legitieme zoekmachine) worden verzameld door de gebruikers om te leiden naar search.yahoo.com. Zoals we in onze inleiding vermeldden, verzamelt de Margamish browserkaper (samen met zijn zoekmachine) verschillende gegevens. Ze verzamelen IP-adressen, zoekopdrachten, geolocaties, URL's van bezochte websites en andere informatie over het surfgedrag van de gebruikers. Het is echter bekend dat er veel ongewenste apps en valse zoekmachines zijn die ook persoonlijke (gevoelige) gegevens verzamelen. Die verzamelde gegevens worden dan continu gedeeld met andere partijen, mogelijk ook cybercriminelen. Op de één of andere manier misbruiken deze partijen vervolgens deze info om inkomsten te verkrijgen. Dergelijke ongewenste apps en het gebruik van twijfelachtige zoekmachines kunnen een oorzaak zijn van diverse privacyschendingen, problemen met het surfen op internet of zelfs van identiteitsdiefstal.

Bedreigingsoverzicht:
NaamMargamish browserkaper
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Search.convertallfiles.com, cultsearch.pw, search.cogs.digital en search.pdftycoon.com zijn slechts enkele voorbeelden van andere onbetrouwbare zoekmachines die sterk lijken op search.margamish.com. Wat de meesten van hen gemeen hebben is dat hun ontwikkelaars ze als nuttig en volledig legitiem promoten, maar ze zijn vaak nutteloos - ze leveren geen van de beloofde functionaliteiten. Heel vaak zijn ze alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars.

Hoe werd search.margamish.com geïnstalleerd op mijn computer?

Margamish wordt gepromoot via zijn website en het installatieprogramma van de PDF King-applicatie (met behulp van een "bundeling"-methode). Meestal downloaden en installeren mensen ongewild dergelijke apps (zoals Margamish). Ze veroorzaken deze installaties door op opdringerige advertenties te klikken of door softwareontwikkelaars die ze bundelen in de download-/installatie-instellingen van andere software. Bundelen is een misleidende marketingmethode die wordt gebruikt om de mensen te misleiden tot het installeren van ongewenste apps samen met andere programma's. de ontwikkelaars verbergen deze apps in instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", "Handmatig", enzovoort. In principe wordt de informatie over de PUA's die worden opgenomen in de software-installatie (of download) setups niet goed onthuld. Niettemin gebeuren ongewenste, onbedoelde downloads en/of installaties meestal alleen wanneer gebruikers dit zelf toestaan. Met andere woorden, als ze ze alle bovengenoemde instellingen ongecontroleerd en ongewijzigd laten.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Ongewenste installaties en downloads kunnen vrij gemakkelijk worden vermeden. Ten eerste raden we u aan om software enkel via officiële websites te downloaden (en directe links te gebruiken). Het downloaden via kanalen zoals peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule enzovoort), niet-officiële websites, externe downloaders en andere onbetrouwbare bronnen mogen niet worden gebruikt. Deze tools worden meestal gemonetariseerd door verschillende ongewenste apps te promoten. Bovendien moet de software ook op de juiste manier geïnstalleerd worden. We raden u aan om alle instellingen te controleren ("Geavanceerd", Aangepast "enzovoort) en om alle suggesties te verwijderen om extra (ongewenste) software te installeren/downloaden en pas daarna het downloaden of installeren van de software te voltooien. Opdringerige advertenties die weergegeven worden op onbetrouwbare, niet-officiële websites kunnen niet vertrouwd worden. Als u erop klikt, verwijzen ze vaak door naar mogelijk kwaadaardige websites met inhoud als pornografie, dating voor volwassenen, gokken enz. Als dit soort advertenties regelmatig verschijnen of als u doorverwijzingen ervaart naar onbetrouwbare websites, dan kan de oorzaak een ongewenst programma zijn. Bekijk in dit geval alle browser-apps die geïnstalleerd zijn (extensies, plug-ins en add-ons) en verwijder alle verdachte, ongewenste items zo snel mogelijk. Bovendien raden we u aan om te zien welke de geïnstalleerde programma's op het besturingssysteem zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers dan raden we u aan om een ​​scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de PDF King installer die search.margamish.com promoot:

Misleidende installer die search.margamish.com promoot

Website die search.margamish.com promoot:

Dubieuze website die search.margamish.com promoot

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de browserdoorverwijzingen naar search.margamish.com te verwijderen met Combo Cleaner:

search.margamish.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder alle aan search.margamish.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de margamish browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Margamish browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan margamish browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan margamish browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan margamish browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Margamish browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Margamish browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.