Voorkom doorverwijzingen naar search.remakovell.com

Ook bekend als: search.remakovell.com browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.remakovell.com browserkaper verwijderen van een Mac?

Wat is search.remakovell.com?

Gelijkaardig aan search.bannabell.com, search.pardessov.com, search.globalsearch.pw en vele andere, is ook search.remakovell.com weer een valse zoekmachine. Op het eerste zicht lijkt het sterk op Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Daardoor worden de gebruikers misleid en geloven ze dat ook deze zoekmachine legitiem en nuttig is. Het is echter belangrijk om te vermelden dat de ontwikkelaars van deze website promoten via de downloaders en installers van apps die browserkapers bevatten. Deze frauduleuze apps veranderen de browserinstellingen en de meeste doen aan dataspionage. Search.remakovell.com verzamelt ook informatie over het surfgedrag van de gebruikers.

search.remakovell.com browserkaper op een Mac computer

Browserkapers richten zich meestal op Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox en andere populaire browsers. Ze wijzen de startpagina's van de browser, de standaardzoekmachines en de nieuwe tabblad-/venster-URL's toe aan search.remakovell.com. Vandaar dat elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt ingetypt en elk nieuw tabblad/venster dat geopend wordt, allemaal doorverwijzen naar een frauduleuze zoekmachine. De meeste valse tools voor te zoeken op het web zijn niet in staat om zelf resultaten te leveren, daarom verwijzen ze door naar (of veroorzaken ze omleidingsketens die eindigen op) een legitieme zoekmachine. Dit is het geval bij search.remakovell.com; het verwijst eerst door naar search.genieosearch.com en vervolgens naar search.yahoo.com, deze laatste is een echte zoekmachine. Verder installeren de kapende applicaties extra applicaties en/of browserextensies/plug-ins ("helper-objecten"). Deze toevoegingen resetten alle wijzigingen die door de gebruikers in de browsers zijn aangebracht. Zowel de "helper-objecten" als search.remakovell.com bespioneren de browseractiviteiten van de gebruikers (bezochte URL's, bekeken pagina's, geschiedenis van zoekmachines enz.). Wat essentieel is om te begrijpen, is dat deze gegevens persoonlijke informatie bevatten, zoals IP-adres, geolocatie en persoonlijke gegevens. Deze kwetsbare gegevens worden vervolgens doorgegeven aan externen (mogelijk cybercriminelen), met de bedoeling deze te misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Dit kan leiden tot ernstige privacyschendingen en zelfs tot identiteitsdiefstal. In het geval dat de gebruikers omleidingen naar search.remakovell.com tegenkomen, dan moeten ze onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browserextensies/plug-ins verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam search.remakovell.com browserkaper
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Gebruikt IP Adres 3.208.185.26
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om search.remakovell.com browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Valse zoekmachines lijken erg op elkaar, sommige zijn zelfs identiek. Ze bieden meestal verbeterde zoekresultaten op het internet, vaak met extra functies (bijv. weersvoorspellingen, snelle toegang tot het laatste nieuws en virale inhoud, optimalisatie van download- en installatieprocessen, enzovoort) aan. In de meeste gevallen zijn alle beloofde functies echter niet operationeel. Het enige doel van dergelijke producten en andere ongewenste inhoud is om winst te verkrijgen voor hun ontwerpers, voor de gebruikers zelf hebben ze geen echte meerwaarde. Valse zoekmachines veroorzaken ongewenste doorverwijzingen naar verkoopgeoriënteerde, onbetrouwbare, kwaadaardige websites en ze verzamelen gevoelige informatie.

Hoe werd search.remakovell.com geïnstalleerd op mijn computer?

Search.remakovell.com wordt gepromoot door frauduleuze download/installatie-setups. Deze valse marketingmethode wordt "bundeling" genoemd. De ontwikkelaars van ongewenste inhoud zijn zich bewust van de neiging van de gebruikers om zich te haasten doorheen de download- en installatieprocessen en ze misbruiken deze gewoonte. Daarom verbergen ze de details over de werking van een product in de download-/installatievoorwaarden of in andere vergelijkbare secties. Alle weigeropties voor aanvullende applicaties of browserextensies/plug-ins zijn vaak verborgen achter de instellingen "Aangepast/Geavanceerd". Door de download-/installatievoorwaarden en stappen over te slaan, kunnen de gebruikers onbedoeld ongewenste inhoud op hun systeem installeren. Daardoor wordt de integriteit van de browser en het apparaat in gevaar gebracht, evenals hun persoonlijke privacy.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde bronnen te gebruiken voor het downloaden van software. Het wordt afgeraden om onbetrouwbare downloadbronnen te gebruiken, zoals peer-to-peer deelnetwerken (bijv. BitTorrent, Gnutella, eMule enz.), gratis websites voor het hosten van bestanden en andere externe downloaders - omdat ze eerder programma's aanbieden die gebundeld worden met mogelijk ongewenste toepassingen (ongewenste programma's). De gebruikers moeten alle vensters/secties van de download-/installatie-instellingen zorgvuldig inspecteren. Het gebruik van de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen en het afmelden voor het downloaden/installeren van extra apps/functies wordt sterk aanbevolen. Opdringerige advertenties kunnen ook ongewenste programma's verspreiden. Gewoonlijk worden deze advertenties gehost door onbetrouwbare websites. Eénmaal aangeklikt kunnen ze echter scripts uitvoeren, die ontworpen zijn om malafide downloads/installaties van ongewenste applicaties te maken. Deze advertenties kunnen doorverwijzen naar verschillende onbetrouwbare webpagina's, bijv. met betrekking tot pornografie, dating voor volwassenen, gokken en andere soortgelijke sites. Als gebruikers verdachte omleidingen tegenkomen, dan wordt hen aangeraden om hun systeem te controleren en om alle dubieuze apps en/of browserextensies/plug-ins onmiddellijk te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

search.remakovell.com browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van search.remakovell.com browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

search.remakovell.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de aan search.remakovell.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de search.remakovell.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

search.remakovell.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan search.remakovell.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.remakovell.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.remakovell.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
search.remakovell.com browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.remakovell.com browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met search.remakovell.com browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.