FacebookTwitterLinkedIn

Hoe voorkomen dat een browser bing.com te opent?

Ook bekend als: Bing.com doorverwijzing
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe een browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is een browserkaper?

Er zijn veel gevallen waarin webbrowsers valse of legitieme zoekmachines openen of allerlei dubieuze websites, telkens wanneer een gebruiker een nieuw venster opent, op een tabblad klikt of probeert om op internet te zoeken via de adresbalk. Meestal gebeurt dit omdat ze gekaapt zijn door een browserkaper. Een browserkaper is een vorm van ongewenste software (een potentieel ongewenste toepassing) die de instellingen van een browser wijzigt. Vaak verzamelen dergelijke programma's ook allerlei details over de surfgewoontenop internet van de gebruiker. Hoe dan ook, een browserkaper is software die zo snel mogelijk verwijderd moet worden.

browserkaper veroorzaakt doorverwijzingen op een Mac computer

Als u google.com heeft toegewezen als uw standaardzoekmachine/startpagina en u plotseling ongewenste omleidingen naar bing.com tegenkomt, dan wordt uw webbrowser waarschijnlijk gekaapt door een browserkaper. Bing.com is een legitieme zoekmachine, maar niet alle mensen gebruiken het graag. Doorgaans wijzigen browserkapers de instellingen zoals de standaardzoekmachine, de startpagina en de URL van een nieuw tabblad. Ze kunnen echter ook ontworpen zijn om enkele andere instellingen te wijzigen. Het is meestal onmogelijk om één ​​van deze instellingen te wijzigen of ongedaan te maken, tenzij de gebruikers de geïnstalleerde browserkaper verwijderen. In sommige gevallen kunnen browserkapers verschillende instellingen overwinnen, zelfs zonder zichtbare wijzigingen aan te brengen. Een standaardzoekmachine of startpagina kan bijvoorbeeld worden ingesteld op google.com, maar een browserkaper zou de gebruikers van een gekaapte browser nog steeds dwingen om bing.com te gebruiken/bezoeken. Een ander probleem met dit soort apps is dat ze vaak zijn ontworpen om verschillende details te verzamelen met betrekking tot het surfgedrag van de gebruikers. Meestal verzamelen ze gegevens zoals IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. Helaas kunnen sommige van deze apps ook gebruikt worden om persoonlijke, gevoelige details op te slaan. Bovendien delen hun ontwikkelaars alle verzamelde gegevens vaak met externen, die mogelijk cybercriminelen kunnen zijn. Hoe dan ook, ze misbruiken die gegevens om inkomsten te verkrijgen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Bing.com doorverwijzing
Bedreigingstype Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mensen downloaden en installeren browserkapers vaker onbedoeld dan expres. Hoe dan ook, na de installatie ervan bieden deze apps geen enkele meerwaarde en veroorzaken ze alleen maar problemen. Mensen die een gekaapte computer/besturingssusteem hebben, ondervinden vaak problemen met hun privacy en de browseveiligheid. Het is echter mogelijk dat de geïnstalleerde browserkaper ook gebruikt kan worden om de identiteit van de gebruiker te stelen. We raden u aan om de geïnstalleerde browserkapers zo snel mogelijk uit een browser of computer/besturingssysteem te verwijderen. Hier zijn voorbeelden van valse zoekmachines/adressen die gepromoot worden via soortgelijke apps: searchmine.net, searchbaron.com, search.anysearch.net, weknow.ac en searchpulse.net.

Hoe werden browserkapers geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals we in de bovenstaande paragraaf reeds vermelden, installeren de meeste mensen ongewenste apps zoals browserkapers niet opzettelijk, vaker worden ze ertoe misleid. Om dit te bereiken, gebruiken de ontwikkelaars een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. Het betekent dat ze ongewenste apps/aanbiedingen verbergen om ze te downloaden of te installeren in de "Aangepast", "Geavanceerd" en andere soortgelijke instellingen van de verschillende download- of installatie-instellingen. Als mensen software downloaden of installeren zonder één van de beschikbare instellingen te controleren, dan kunnen ze doorgaans ook PUA's downloaden en installeren. Bovendien kunnen ongewenste downloads of zelfs installaties ook veroorzaakt worden door misleidende advertenties die, als erop wordt geklikt, scripts uitvoeren die ontworpen zijn om ongewenste apps te downloaden/installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download geen software van onbetrouwbare, niet-officiële websites of ook niet met behulp van externe downloaders, peer-to-peer-netwerken zoals torrents, eMule of andere vergelijkbare bronnen. De beste manier om bestanden en programma's te downloaden, is door de officiële, betrouwbare websites (en directe links) te gebruiken. Als een installatie instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" bevat, dan raden we u aan om ze te controleren en om alle aanbiedingen te weigeren om extra opgenomen ongewenste apps te installeren. Klik niet op opdringerige advertenties, vooral niet als ze op dubieuze pagina's worden weergegeven. Eénmaal aangeklikt, leiden ze de gebruikers door naar potentieel kwaadaardige websites of starten ze ongewenste download- of installatieprocessen. Om te voorkomen dat browsers ongewenste omleidingen veroorzaken en/of opdringerige advertenties weergeven, moeten alle ongewenste extensies, add-ons of plug-ins die in een browser geïnstalleerd zijn en ongewenste programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn, verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Misleidende website promoot de installatie/update van een valse Flash Player, die een browserkaper installeert:

valse flash player geinstalleerd op een misleidende website

Valse Flash Player installatie:

valse flash player installatie

Valse Flash Player's installatie met toegevoegde browserkaper:

browserkaper gebundeld in een valse flash player installatie

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Browserkaper verwijderen:

Verwijder de browserkapers gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de bing.com doorverwijzing gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Bing.com doorverwijzing startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan bing.com doorverwijzing gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan bing.com doorverwijzing gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan bing.com doorverwijzing gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Bing.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Bing.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.