Stop doorverwijzingen van en naar solo85.biz

Ook bekend als: Solo85.biz pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Solo85[.]biz doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is solo85[.]biz?

Net zoals vnuser.biz, nerinlelighda.pro, mediasource.online en duizenden anderen, is solo85[.]biz een frauduleuze site. Het is ontworpen om de bezoekers met onbetrouwbare inhoud te overladen en om doorverwijzingen te genereren naar andere onbetrouwbare websites. In de meeste gevallen hebben de bezoekers van solo85[.]biz dit niet expres gedaan; ze worden ofwel omgeleid door opdringerige advertenties (meestal gehost door gecompromitteerde sites) of ze worden geopend door mogelijk ongewenste applicaties. Het is goed te beseffen dat deze ongewenste apps niet gebonden zijn aan een expliciete gebruikerstoestemming en daarom in apparaten kunnen infiltreren zonder toestemming van de gebruiker en/of zonder dat de gebruiker op de hoogte is. Naast het veroorzaken van omleidingen, kunnen ongewenste programma's ook opdringerige advertentiecampagnes weergeven en sommige kunnen ook persoonlijke gegevens verzamelen.

solo85[.]biz pop-up doorverwijzingen

De solo85[.]biz-website verspreidt zich via doorverwijzingen, die veroorzaakt worden door opdringerige advertenties of door ongewenste toepassingen. Eénmaal bezocht, leidt het de gebruikers ergens anders naartoe en/of begint het dubieuze inhoud te leveren. Het hangt allemaal af van de geolocatie van de gebruiker, die de site kan afleiden uit zijn IP-adres (Internet Protocol). Ongeacht de precieze acties, zullen de bezoekers van solo85[.]biz ongetwijfeld schadelijke inhoud tegenkomen. Bovendien maakt deze frauduleuze site gebruik van browsermeldingen. Het vermomt de toestemmingsoptie met klik-aas (bijv. "Druk op 'Toestaan' om te verifiëren dat u geen robot bent", "Klik hier om de nieuwste/virale video's/films/afbeeldingen/inhoud/enz. te bekijken", "Tik op 'toestaan' om door te gaan "," Uw pagina wordt geladen, klik hier om door te gaan "en vele andere). Als u instemt met de melding van de website, dan begint deze met opdringerige advertentiecampagnes te leveren. Deze advertenties zijn ook gevaarlijk, omdat ze doorverwijzen naar gecompromitteerde en kwaadaardige webpagina's, en sommige kunnen zelfs scripts uitvoeren om ongewenste programma's heimelijk te downloaden/installeren. Ongewenste apps zijn ook in staat tot dergelijke doorverwijzingen en voeren opdringerige advertentiecampagnes uit. Ze hebben echter ook een ander vermogen: het volgen van gegevens. Ze verzamelen en verkopen een verscheidenheid aan gevoelige informatie (bijvoorbeeld IP-adres, browsergeschiedenis en zoekmachine-geschiedenis, geolocatie en persoonlijke gegevens). Aangezien de gegevens aan externen worden verkocht, kunnen deze gemakkelijk voor criminele doeleinden worden gebruikt. Daarom kan deze gestolen informatie leiden tot ernstige privacyschendingen, zelfs tot identiteitsdiefstal. Alle dubieuze applicaties en/of browserextensies/plug-ins moeten dan ook onmiddellijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Solo85.biz pop-up
Bedreigingstype Push meldingen met advertenties, ongewenste advertenties, pop-up advertenties
Gebruikt IP Adres 134.209.192.77
Waargenomen Domeinen 0.solo85[.]biz, 1.solo85[.]biz, 10.solo85[.]biz, 2.solo85[.]biz, 3.solo85[.]biz, 4.solo85[.]biz, 6.solo85[.]biz, 7.solo85[.]biz, 8.solo85[.]biz, 9.solo85[.]biz
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verlaagde surfsnelheid op het internet.
Verspreidingsethoden Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om Solo85.biz pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Ongewenste programma's zijn een wijdverspreid fenomeen en velen delen vergelijkbare eigenschappen. Ze bieden een breed scala aan functies aan en zien er vaak legitiem uit, waardoor de gebruikers met succes misleid worden om ze te downloaden/installeren. Deze toepassingen werken echter zelden zoals geadverteerd en hun functies zijn meestal volkomen niet-operationeel. Dat komt omdat ze maar één doel hebben: inkomsten verkrijgen voor hun ontwerpers. Ze hebben geen echte meerwaarde voor gebruikers, integendeel ze bedreigen de veiligheid van de apparaten en van de gebruikers. ongewenste programma's veroorzaken doorverwijzingen naar onbetrouwbare/kwaadaardige websites, geven advertentiecampagnes weer en houden de gegevens bij.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

ongewenste programma's kunnen door de gebruikers zelf (in de meeste gevallen onbedoeld) of zonder hun medeweten worden geïnstalleerd. Sommige ongewenste apps hebben "officiële" webpagina's, die ze vaak promoten als "gratis" software. Ze kunnen ook apparaten binnenvallen via installatiepakketten/bundels. De PUA-ontwikkelaars gebruiken een misleidende marketingtechniek, waarmee ze hun product samen met gewone programma's verpakken. En omdat een groot percentage van de gebruikers zich doorheen de installatieprocessen haast, verspreiden ze zich met succes. Met andere woorden, de gebruikers die de installatievoorwaarden negeren, die de vooraf ingestelde opties gebruiken en die stappen overslaan, hebben een grotere kans om ongewenste/kwaadaardige inhoud toe te staan op hun apparaten. Opdringerige advertenties zijn ook bekende verspreiders van ongewenste programma's. Eénmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren die ontworpen zijn om malafide downloads/installaties van ongewenste applicaties te maken.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt sterk aanbevolen om alleen betrouwbare en geverifieerde downloadbronnen te gebruiken. Het gebruik van externe downloaders wordt nadrukkelijk afgeraden, omdat deze eerder gebundelde inhoud aanbieden. Tijdens de installatie moeten de gebruikers de termen en de mogelijke opties verkennen. Bovendien wordt er aangeraden om de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" te gebruiken en om alle aanvullende apps en/of functies af te wijzen. De browseadviezen zijn: voorzichtigheid met verdachte advertenties en ook met verdachte websites. Opdringerige advertenties zien er meestal gewoon en onschadelijk uit, maar ze verwijzen meestal door naar dubieuze sites (bijvoorbeeld voor pornografie, dating voor volwassenen, gokken en dergelijke). Als dergelijke advertenties of doorverwijzingen worden aangetroffen, dan worden de gebruikers ten zeerste aanbevolen om hun systemen te controleren en om alle dubieuze applicaties en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze toepassingen, dan raden we aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

De solo85[.]biz website (GIF):

solo85[.]biz website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

Solo85.biz pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Solo85.biz pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

solo85[.]biz adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de browserdoorverwijzingen naar solo85[.]biz veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Videodie toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering solo85[.]biz ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering solo85[.]biz ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van solo85.biz pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering solo85[.]biz ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering solo85[.]biz ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van solo85.biz pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering solo85[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering solo85[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van solo85.biz pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de solo85.biz pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om solo85.biz pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over solo85.biz pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15857-solo85-biz-ads

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Solo85.biz pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Solo85.biz pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Solo85.biz pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.