Stop browserkapingen door search.convertermastersearch.com

Ook bekend als: search.convertermastersearch.com browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.convertermastersearch.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is search.convertermastersearch.com?

Search.convertermastersearch.com is een valse zoekmachine, die gepromoot wordt als een tool voor het optimaliseren en vereenvoudigen van download- en installatieprocessen. Het is identiek aan search.genieosearch.com, search.pardessov.com en vele anderen. Deze website wordt verspreid via browserkapende downloaders/installers. Browserkapers kunnen de browser-instellingen wijzigen en ze verzamelen informatie over de browseractiviteit van de gebruikers (search.convertermastersearch.com kan ook gegevens bijhouden).

Search.convertermastersearch.com browserkaper op een Mac computer

Browserkapers zijn ontworpen voor de meest populaire browsers, zoals: Google Chrome, Safari en Mozilla Firefox. Ze werken door de startpagina van de browser, de URL voor nieuwe tabbladen en vensters te wijzigen. Deze wijzigingen zijn dus van invloed op de browsers: elk nieuw geopend tabblad/venster en elke zoekopdracht die ingetypt wordt in de URL-balk wordt omgeleid worden naar de valse zoekmachine van de kaper. In dit geval worden al deze instellingen toegewezen aan search.convertermastersearch.com; een poging om deze valse zoekmachine te gebruiken resulteert in doorverwijzingen naar search.yahoo.com - een legitieme zoekmachine. Bovendien zullen de setups voor het kapen van de browsers waarschijnlijk allerlei ongewenste programma's en browserextensies/plug-ins installeren. Deze wijzigingen lijken misschien eenvoudig ongedaan te maken, maar vanwege de geïnstalleerde toevoegingen is deze instellingen gewoon terugdraaien quasi onmogelijk. Sommige browserkapers en search.convertermastersearch.com kunnen ook gevoelige gegevens verzamelen. Door de browseractiviteit (bekeken pagina's, bezochte websites, getypte zoekopdrachten enz.) te volgen, kunnen ze persoonlijke informatie verzamelen (IP-adres, geolocatie en echte identiteitsgegevens). Deze gegevens worden vervolgens gedeeld met externe partijen, met als doel deze te gebruiken voor winst/criminele doeleinden. Samenvattend kunnen dergelijke spionagetools leiden tot ernstige privacyschendingen en zelfs tot identiteitsdiefstal. Indien doorverwijzingen naar search.convertermastersearch.com regelmatig voorkomen dan worden gebruikers ten zeerste aanbevolen om hun systeem te inspecteren en om alle dubieuze applicaties en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen.

Threat Summary:
Naam search.convertermastersearch.com browserkaper
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Gebruikt IP Adres 50.16.158.128
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om search.convertermastersearch.com browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Er zijn duizenden valse zoekmachines waarvan vele vrijwel identiek zijn. Ze zijn ontworpen om legitiem te lijken en om gebruikers te lokken door het aanbieden van "praktische" functies. Het is echter zeldzaam dat ze werken zoals geadverteerd, als ze überhaupt functioneel zijn. Er moet worden opgemerkt dat zowel ongewenste toepassingen als dergelijke websites uitsluitend ontworpen zijn om inkomsten te verkrijgen; voor de gebruikers zelf hebben ze geen echte meerwaarde. In plaats van te werken zoals beloofd, verwijzen ze door naar verkoopgeoriënteerde, onbetrouwbare en zelfs kwaadaardige sites, bespioneren ze het surfgedrag van gebruikers en verzamelen ze gevoelige informatie.

Hoe werd search.convertermastersearch.com geïnstalleerd op mijn computer?

Search.convertermastersearch.com wordt gepromoot via malafide downloaders/installers. "Bundelen" is een valse marketingtactiek, waarmee toevoegingen (bijv. mogelijk ongewenste apps, browserextensies/plug-ins, enz.) samen met de gewone inhoud verpakt worden. De neiging van de gebruikers om zich doorheen de download- en installatieprocessen te haasten is bekend en wordt misbruikt door de ontwikkelaars van kwaadaardige websites en applicaties. Door aanwijzingen te negeren, stappen over te slaan en de vooraf ingestelde opties te gebruiken - kan de gebruiker de aanwezigheid van ongewenste toevoegingen en de wijzigingen die ze aanbrengen missen (bijv. browserinstellingen wijzigen, gegevens traceren en dergelijke). Samenvattend zijn haast en spoed van de gebruiker en diens onervarenheid met de download-/installatieprocessen de belangrijkste oorzaken voor de installatie van valse zoekmachines zoals search.convertermastersearch.com.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Omdat mogelijk ongewenste apps (of PUA's) verspreid worden via installatiepakketten/-bundels, worden de gebruikers aangemoedigd om voorzichtig te zijn bij het downloaden/installeren van software. Het wordt ten zeerste aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde bronnen te gebruiken om te downloaden (bij voorkeur via directe downloadlinks). Het gebruik van peer-to-peer deelnetwerken (bijv. BitTorrent, eMule, Gnutella, etc.) en andere downloaders van externen - wordt ten zeerste afgeraden. Onbetrouwbare bronnen bevatten vaak software die gebundeld wordt met ongewenste applicaties. Gebruikers moeten de installatievoorwaarden lezen en moeten de mogelijke opties bestuderen om te controleren welke wijzingen worden aangebracht aan hun systemen. Daarnaast wordt het gebruik van de "Aangepaste/Geavanceerde" installatie-instellingen en het afmelden/weigeren van extra apps/functies aanbevolen. Ongewenste toepassingen kunnen ook geïnstalleerd worden zonder toestemming/kennis van de gebruiker. Door op opdringerige advertenties te klikken (meestal op niet-betrouwbare websites) kunnen de gebruikers ze onbedoeld activeren om scripts uit te voeren die ongewenste applicaties downloaden/installeren. Daarom moeten de gebruikers verdachte sites en advertenties vermijden. De ontwerpers van opdringerige advertenties doen veel moeite om ze legitiem en onschadelijk te laten lijken. Ze verraden zichzelf echter door door te verwijzen naar onbetrouwbare sites (bijv. voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie en dergelijke). In het geval dat er veel verdachte advertenties/doorverwijzingen plaatsvinden, dan wordt aan gebruikers aangeraden om hun apparaat te inspecteren en alle dubieuze applicaties en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website die Search.convertermastersearch.com promoot:

Dubieuze website promoot Search.convertermastersearch.com

search.convertermastersearch.com browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van search.convertermastersearch.com browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe ongewenste doorverwijzingen naar search.convertermastersearch.com te stoppen met Combo Cleaner:

Search.convertermastersearch.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de Search.convertermastersearch.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de search.convertermastersearch.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

search.convertermastersearch.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan search.convertermastersearch.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.convertermastersearch.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.convertermastersearch.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
search.convertermastersearch.com browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.convertermastersearch.com browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met search.convertermastersearch.com browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.