Verwijder Mac Fixer Pro uit MacOS

Ook bekend als: Mac Fixer Pro mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe Mac Fixer Pro te verwijderen van een Mac?

Wat is Mac Fixer Pro?

Volgens de mensen die de Mac Fixer Pro hebben gemaakt, is deze app ontworpen om Mac-computers/MacOS-systemen te repareren en op te ruimen. Deze software wordt echter geadverteerd op misleidende websites en verspreid via de setups van andere software. Het is zeer waarschijnlijk dat de meeste mensen Mac Fixer Pro onbedoeld downloaden en installeren. Dergelijke apps zijn gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties (PUA's).

Mac Fixer Pro ongewenste applicatie

Mac Fixer Pro bevat functies zoals "Cache Manager", "Logs Manager", "Trash manager", "Uninstaller" enzovoort. Dit zijn tools die op de één of andere manier de computerprestaties zouden moeten verbeteren. Om ze echt te kunnen gebruiken, is het echter nodig om de Mac Fixer Pro-applicatie te activeren (die niet gratis is). Het is vermeldenswaard dat software die gecategoriseerd wordt als een mogelijk ongewenste applicatie niet mag worden vertrouwd. De kans bestaat dat de software volledig nutteloos is. Om precies te zijn, er zijn veel gevallen waarin ongewenste apps valse problemen detecteren om de indruk te wekken dat allerlei problemen zouden kunnen oplossen. Eenvoudig gezegd, de ontwikkelaars die dergelijke apps maken, proberen om geld te verdienen door mensen te verleiden om geld te betalen voor hun waardeloze software. Het is onbekend of Mac Fixer Pro één van deze apps is, maar de kans is groot dat dit het geval is. Een ander kenmerk van ongewenste apps is dat de ontwikkelaars vaak meer dan één app tegelijkertijd verspreiden. Simpel gezegd, ze voegen vaak meerdere ongewenste apps toe aan één installer. Meestal zijn de extra PUA's allerlei browserkapers en adware-apps. Browserkapers zijn ontworpen om de browserinstellingen te wijzigen (een valse zoekmachine te promoten) en om de gebruikerssysteeminformatie op te slaan, zoals de IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte pagina's, enz. Hun ontwikkelaars delen deze verzamelde gegevens met andere mensen die deze gegevens op hun beurt misbruiken om inkomsten verkrijgen. Adware-apps zijn ontworpen om opdringerige advertenties weer te geven die de mensen die erop klikken omleiden naar allerlei onbetrouwbare pagina's. Of ze downloaden en installeren andere ongewenste apps. Samenvattend wordt het afgeraden om apps te vertrouwen die via misleidende pagina's worden verspreid met behulp van andere dubieuze methoden. We raden u aan om alle geïnstalleerde ongewenste applicaties zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Mac Fixer Pro mogelijk ongewenste applicatie
Bedreigingstype Mogelijk ongewenste applicatie, Mac malware, Mac virus
Detectie Namen (mmg_mmgsite.pkg) Avast (MacOS:AMC-N [PUP]), AVG (MacOS:AMC-N [PUP]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/GT32SupportGeeks.V Potentially Unwanted), Ikarus (PUA.OSX.Mactweaker), Volledige Lijst (VirusTotal)
Gerelateerd Domein macfixerpro[.]com
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Financieel verlies, tracking van internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
verwijdering

Om Mac Fixer Pro mogelijk ongewenste applicatie verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Mac Fixer Pro is gelijkaardig aan diverse PUA's, bijvoorbeeld, Mac Magician, Speedup Mac Pro en Smart Mac Tuneup. De meeste van deze apps worden geadverteerd als tools die de computerprestaties verbeteren, onnodige bestanden opschonen en/of andere dingen doen. Helaas werken dergelijke apps vaak niet zoals bedoeld. Met andere woorden, ze lossen geen echte problemen op en bieden de gebruikers geen enkele andere waarde.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Mac Fixer Pro kan gedownload worden van een zogenaamd officiële website en van ten minste één misleidende zwendelpagina. Meestal downloaden en installeren mensen dit soort apps echter niet opzettelijk. Dit gebeurt onbedoeld, wanneer me klikt op misleidende advertenties die worden weergegeven op dubieuze websites of tijdens de downloads of installaties van andere programma's. Met andere woorden, wanneer de softwareontwikkelaars een "bundeling"-methode gebruiken. Ze gebruiken deze om mensen te misleiden zodat die ongewenste programmas installeren of downloaden samen met andere software. Meestal wordt informatie over de extra downloads of installaties verborgen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen van andere programma's. Het probleem is dat niet veel mensen deze instellingen controleren wanneer ze software downloaden of installeren. Zo krijgen ongewenste apps de kans om zich te verspreiden.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Allereerst raden we u aan om alle downloads uit te voeren met behulp van officiële, betrouwbare bronnen en directe links. Het wordt niet aanbevolen om software-downloaders (of installatieprogramma's), peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, niet-officiële pagina's en andere vergelijkbare bronnen te vertrouwen. Ten tweede is het belangrijk om de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen die beschikbaar zijn in de instellingen, niet aangevinkt en/of niet ongewijzigd te laten. Als deze aanbiedingen bevatten om ongewenste apps te downloaden of te installeren, dan moeten deze worden afgewezen voordat het download- of installatieproces voltooid wordt. Advertenties die op dubieuze pagina's worden weergegeven, mogen niet worden aangeklikt, ze linken immers naar andere soortgelijke pagina's of downloaden/installeren ongewenste software. Als een browser al ongewenste omleidingen veroorzaakt en/of opdringerige advertenties weergeeft, dan raden we u aan om alle ongewenste apps (extensies, add-ons of plug-ins) die erop geïnstalleerd zijn, zo snel mogelijk te verwijderen. Dit moet ook worden toegepast op de ongewenste software die op het MacOS-systeem geïnstalleerd is. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Mac Fixer Pro downloadwebsite:

mac fixer pro download website

Screenshot van een misleidende website (apple.com-shield-guard[.]live) die gebruikt wordt om de mensen te misleiden om de Mac Fixer Pro te downloaden:

mac fixer pro geadverteerd op een misleidende pagina

Installatie setup van de Mac Fixer Pro app:

mac fixer pro installatie

De Mac Fixer Pro app

De Mac Fixer Pro app

BELANGRIJK! Mac Fixer Pro voegt zichzelf toe aan de lijst met toepassingen die automatisch worden uitgevoerd bij elke gebruikersaanmelding. Voer daarom voordat u begint de volgende stappen uit:

  • Ga naar Systeemvoorkeuren -> Gebruikers en groepen. 
  • Klik op uw account (ook bekend als Huidige gebruiker).
  • Klik op Login Items.
  • Zoek naar "Mac Fixer Pro". Selecteer het en klik op de knop "-" om het te verwijderen.

Mac Fixer Pro PUA systeem voorkeur

Mac Fixer Pro mogelijk ongewenste applicatie onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Mac Fixer Pro mogelijk ongewenste applicatie. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de mac fixer pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Mac Fixer Pro mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan mac fixer pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan mac fixer pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan mac fixer pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mac Fixer Pro mogelijk ongewenste applicatie QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mac Fixer Pro mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Mac Fixer Pro mogelijk ongewenste applicatie

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.