FacebookTwitterLinkedIn

Speedup Mac Pro ongewenste Applicatie (Mac)

Ook bekend als: Speedup Mac Pro mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe "Speedup Mac Pro" te verwijderen van een Mac?

Wat is "Speedup Mac Pro"?

Speedup Mac Pro wordt gepromoot als een toepassing voor het onderhoud van Mac-computers. Het zorgt er zogenaamd voor dat MacOS-besturingssystemen probleemloos en zonder fouten werken. Het is gecategoriseerd als systeemoptimalisatietool, maar de ontwikkelaars promoten het ook met behulp van de "bundeling"-methode. Apps die op deze manier worden gepromoot zijn vaak potentieel ongewenste applicaties (PUA's). Over het algemeen installeren mensen deze apps onbedoeld. Het is ook vermeldenswaard dat de ontwikkelaars vaak de naam van hun toepassing wijzigen om antivirusdetecties te voorkomen (bijvoorbeeld SpeedupMac~Pro, SpeedupMac-Pro, etc.)

Speedup Mac Pro oplichting

Speedup Mac Pro bevat tools zoals log-, cache-, trash- en cache-managers, de-installers, browsergeschiedenis-opschoonprogramma's, etc. Hiermee kunnen de gebruikers een gratis scan uitvoeren. Wanneer u klaar bent, geeft deze scan een lijst met problemen weer. Om die op te lossen moet zogezegd de (betalende) Speedup Mac Pro-applicatie worden aangeschaft en geactiveerd. Veel ongewenste applicaties tonen valse scanresultaten om gebruikers aan te moedigen om software te kopen - ze geven de indruk dat er veel problemen zijn en dat de app deze kan ze oplossen. Het is niet bekend of Speedup Mac Pro één van deze frauduleuze applicaties is, maar veel apps die worden gepromoot via de "bundeling"-methode werken op deze manier. Bovendien worden ongewenste applicaties vaak samen met andere ongewenste apps gepromoot (adware-apps and verschillende browserkapers). Eénmaal geïnstalleerd, tonen ze advertenties, openen ze dubieuze websites, verzamelen ze informatie, enzovoort. Daarom mogen apps die worden gepromoot met behulp van de "bundeling"-methode niet vertrouwd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Speedup Mac Pro mogelijk ongewenste applicatie
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Detectie Namen Avast (MacOS:Agent-GV [PUP]), AVG (MacOS:Agent-GV [PUP]), ESET-NOD32 (OSX/GT32SupportGeeks.DG mogelijk ongewenst), volledige detectieijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Speedup Mac Pro lijkt sterk Mac Speedup Pro, Mac Cleanup Pro, en MacOptimizer, maar dit zijn slechts enkele voorbeelden. Het internet staat vol potentieel ongewenste apps. Ontwikkelaars stellen ze voor als 'nuttig', maar éénmaal gedownload en geïnstalleerd, bieden ze geen enkele van de beloofde functies, tools of enige andere meerwaarde.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Speedup Mac Pro kan gedownload worden van zijn website, maar de meeste gebruikers hebben het onbedoeld geïnstalleerd, omdat de ontwikkelaars de "bundeling"-methode gebruiken en ongewenste programma's verbergen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere onderdelen van de software-download/installatie-instellingen zonder dit bekend te maken. Houd er echter rekening mee dat deze downloads of installaties alleen plaatsvinden als mensen de beschikbare instellingen/opties ongewijzigd laten. Dit gebeurt meestal wanneer ze software downloaden of installeren zonder de instellingen zorgvuldig te bestuderen.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Gebruik geen niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule, enzovoort), externe downloaders of andere soortgelijke bronnen om software te downloaden. De meest betrouwbare optie is om software te downloaden met behulp van officiële websites (en directe links). Overhaast de installatie van software niet. Controleer de "Aangepaste", "Geavanceerd" en andere instellingen bij het downloaden en installeren. Wijs aanbiedingen af om ongewenste apps te downloaden of te installeren. Bovendien kunnen opdringerige advertenties die op niet-officiële websites worden weergegeven, niet worden vertrouwd. Als erop wordt geklikt, openen ze meestal dubieuze (potentieel schadelijke) websites, met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort. Als deze advertenties regelmatig worden weergegeven of als de browser dubieuze websites opent, dan is het mogelijk dat er een ongewenste app in de browser of het besturingssysteem geïnstalleerd is. Controleer in dat geval de geïnstalleerde extensies, add-ons en plug-ins in de browser en de programma's op de computer. Verwijder eventuele ongewenste apps onmiddellijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de Speedup Mac Pro installatie

Speedup Mac Pro installatie

Screenshot van de SpeedupMac~Pro installatie setup.

SpeedupMac~Pro ongewenste applicatie installatie setup

Speedup Mac Pro applicatie:

 Speedup Mac Pro applicatie

De Speedup Mac Pro app (GIF):

De Speedup Mac Pro oplichting (GIF)

BELANGRIJK! Speedup Mac Pro voegt zichzelf toe aan de lijst met applicaties die automatisch wordt uitgevoerd bij elke gebruiker die zich aanmeldt. Voer daarom vóór het begin deze stappen uit:

  • Ga naar Systeemvoorkeuren -> Gebruikers en groepen. 
  • Klik op uw account (ook bekend als Huidige gebruiker).
  • Klik op Inloggen.
  • Zoek naar de vermelding "Speedup Mac Pro". Selecteer het en klik op de knop "-" om het te verwijderen.

Speedup Mac Pro PUA systeemvoorkeuren

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de Speedup Mac Pro ongewenste applicatie te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de speedup mac pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Speedup Mac Pro mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan speedup mac pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan speedup mac pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan speedup mac pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Speedup Mac Pro mogelijk ongewenste applicatie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Speedup Mac Pro mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.