Stop browserdoorverwijzingen van en naar de loostnews.biz website

Ook bekend als: loostnews.biz pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Loostnews[.]biz doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is loostnews[.]biz?

loostnews[.]biz is een frauduleuze website die sterk lijkt op clickworker.me, clickpush.biz, allowpush.club, en vele andere. Het doel van loostnews[.]biz is om de gebruikers te overladen met allerlei onbetrouwbare inhoud en om ze door te verwijzen naar andere dubieuze sites. De overgrote meerderheid van de bezoekers belandt onbedoeld op loostnews[.]biz - ze worden omgeleid door mogelijk ongewenste toepassingen of door opdringerige advertenties die worden geleverd door andere malafide sites.Ongewenste applicaties staan bekend erom bekend dat ze infiltreren in computers zonder toestemming van de gebruiker. Na een succesvolle infiltratie veroorzaken deze ongewenste apps niet alleen doorverwijzingen, maar tonen ze ook opdringerige advertenties en verzamelen ze informatie met betrekking tot de browseractiviteit van de gebruiker.

loostnews[.]biz pop-up doorverwijzingen

Mogelijk ongewenste apps zijn ontworpen om nieuwe browsertabs/ te openen en gebruikers om te leiden naar loostnews[.]biz. Deze website stelt de gebruikers vervolgens bepaalde inhoud voor en/of verwijst hen door naar een andere website - alles hangt af van de geografische locatie van de bezoeker, die wordt bepaald door het IP-adres. De gebruikers kunnen in elk geval inhoud tegenkomen die schadelijk is. Om deze reden kan het bezoeken van loostnews[.]biz uiteindelijk leiden tot computerinfecties. Zoals hierboven vermeld, geven ongewenste apps ook verschillende advertenties weer (bijvoorbeeld kortingsbonnen, banners, pop-ups en dergelijke). Deze advertenties verwijzen meestal door naar onbetrouwbare websites en sommige voeren zelfs scripts uit die ontworpen zijn om ongewenste apps te downloaden/installeren. Daarom kan klikken hierop ook leiden tot systeeminfecties. Het is vermeldenswaard dat opdringerige advertenties meestal worden geleverd met behulp van tools waarmee grafische inhoud van externe partijen geplaatst kan worden. Hierdoor bedekken de advertenties vaak de inhoud van de bezochte websites, waardoor de surfervaring op het internet aanzienlijk wordt verstoord. PUA's zijn ook berucht vanwege dataspionage. Deze applicaties verzamelen meestal IP-adressen, zoekopdrachten, bezochte URL's, bekeken pagina's en andere gegevens over het surfgedrag van de gebruikers. Deze informatie bevat vaak persoonlijke gegevens. Wat belangrijk is, is dat de ontwikkelaars deze gegevens delen met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die de ontvangen gegevens misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Daarom kan de aanwezigheid van dergelijke apps op uw computer uiteindelijk leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Ongewenste applicaties moeten dan ook zonder twijfel verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam loostnews.biz pop-up
Bedreigingstype Push meldingen advertentiess, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Gebruikt IP Adres 178.128.241.54
Waargenomen Domeinen 0.loostnews[.]biz, 1.loostnews[.]biz, 10.loostnews[.]biz, 2.loostnews[.]biz, 3.loostnews[.]biz, 5.loostnews[.]biz, 7.loostnews[.]biz, 8.loostnews[.]biz, 9.loostnews[.]biz
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde surfsnelheid op het internet.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om loostnews.biz pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Er zijn duizenden potentieel ongewenste apps die op elkaar lijken. Door het aanbieden van een enorme verscheidenheid aan zogezegd "handige functies", proberen (en slagen) ze er vaak in om de schijn van legitimiteit/bruikbaarheid op te wekken en om gebruikers te verleiden tot installatie. Eénmaal geïnfiltreerd, bieden deze toepassingen echter geen echte meerwaarde voor de gebruiker. De ongewenste applicaties veroorzaken doorverwijzingen, genereren advertenties en verzamelen allerlei gevoelige gegevens.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste toepassingen worden meestal verspreid met behulp van een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd, evenals door de bovengenoemde opdringerige advertenties. "Bundelen" is eigenlijk een stiekeme installatie van applicaties van externe partijen, samen met reguliere software. De ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om de installatie van de applicaties van externe partijen duidelijk aan te geven. Om deze reden worden alle "gebundelde" programma's verborgen achter de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Gebruikers die de meeste download- en installatiestappen overslaan en achteloos klikken op verschillende advertenties, installeren vaak vaak ongewenste programma's. Ze stellen hun systeem bloot aan risicovolle infecties en brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet en bij het downloaden/installeren van software. Het is belangrijk om te weten dat opdringerige advertenties er meestal helemaal geschikt uitzien. Na het klikken erop verraden de advertenties zichzelf, want ze verwijzen door naar onbetrouwbare websites, met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie - slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. In het geval van dergelijke advertenties/omleidingen moeten de gebruikers alle verdachte toepassingen en browserplug-ins verwijderen. Zorg er bovendien voor dat u alleen programma's downloadt van officiële bronnen, bij voorkeur met behulp van directe downloadlinks. Het is meer dan waarschijnlijk dat downloaders/installers van externe partijen frauduleuze apps ("bundel") bevatten, en daarom mogen dergelijke tools niet worden gebruikt. Het is ook uiterst belangrijk om elk venster van download-/installatiedialogen te analyseren met behulp van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Weiger ook extra programma's en alle aanbiedingen om 'gratis' applicaties te downloaden/installeren. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze toepassingen, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze automatisch te verwijderen.

De loostnews[.]biz website (GIF)

loostnews[.]biz website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Schakel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

loostnews.biz pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van loostnews.biz pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

loostnews[.]biz adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de browserdoorverwijzingen naar loostnews[.]biz veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering loostnews[.]biz ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering loostnews[.]biz ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van loostnews.biz pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering loostnews[.]biz ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering loostnews[.]biz ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van loostnews.biz pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering loostnews[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering loostnews[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van loostnews.biz pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de loostnews.biz pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om loostnews.biz pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over loostnews.biz pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15518-loostnews-biz-ads

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
loostnews.biz pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van loostnews.biz pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met loostnews.biz pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.