Verifycaptcha.com POP-UP doorverwijzing

Ook bekend als: Verifycaptcha.com pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

verifycaptcha.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is verifycaptcha.com?

Verifycaptcha.com is een frauduleuze website die ontworpen is om de gebruikers om te leiden naar dubieuze websites en om schadelijke inhoud te openen. Deze website is vrijwel identiek aan adoptimismyto.club, newpush.support, lameterthenhep.info, en tientallen andere frauduleuze sites. Onderzoek toont aan dat de meeste gebruikers verifycaptcha.com onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste applicaties (PUA's) of opdringerige advertenties die op andere frauduleuze sites worden weergegeven. Merk echter op dat verifycaptcha.com ook wordt gepromoot met behulp van email-spamcampagnes. Criminelen sturen duizenden e-mails met misleidende berichten waarin gebruikers worden aangemoedigd op een link te klikken, die leidt naar verifycaptcha.com. Deze promotiemethode is heel gebruikelijk voor dit soort websites. PUA's infiltreren vaak in computers zonder toestemming van de gebruikers. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen, leveren ze opdringerige advertenties en registreren ze de gebruikerssysteeminformatie met betrekking tot de browseractiviteit.

verifycaptcha.com pop-up

Bij bezoek controleert verifycaptcha.com het IP-adres van het slachtoffer om de geolocatie te bepalen om zo bepaalde inhoud weer te geven, of veroorzaakt het verschillende (meestal 2 of 3) omleidingen naar andere dubieuze sites. Inhoud die geleverd wordt door verifycaptcha.com (of websites waarnaar verifycaptcha.com doorverwijst) kan schadelijk zijn. Daarom kunnen doorverwijzingen van en naar verifycaptcha.com leiden tot verschillende systeeminfecties. Opdringerige advertenties vormen ook een bedreiging voor de veiligheid op internet. Ongewenste applicaties leveren coupons, pop-ups, banners en andere vergelijkbare advertenties, waarvan de meeste doorverwijzen naar dubieuze websites of scripts uitvoeren die andere mogelijk ongewenste programma's (of zelfs malware) downloaden/installeren. Het klikken op opdringerige advertenties kan dus leiden tot systeeminfecties. Houd er rekening mee dat opdringerige advertenties worden weergegeven met behulp van tools waarmee grafische inhoud van externe partijen op elke site kan worden geplaatst. Daarom verbergen de advertenties vaak de bezochte website-inhoud, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Mogelijk ongewenste toepassingen zijn ook berucht vanwege dataspionage. Deze apps registreren meestal IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere soortgelijke informatie met betrekking tot de browseractiviteit. De verzamelde gegevens bevatten vaak persoonlijke informatie die de ontwikkelaars delen met externen (mogelijk cybercriminelen) die deze privégegevens misbruiken om inkomsten te verkrijgen. De aanwezigheid van apps voor het bijhouden van gegevens kan dus leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. We raden u ten zeerste aan om alle mogelijk ongewenste toepassingen onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Verifycaptcha.com pop-up
Bedreigingstype Adware, ongewenste advertenties, pop-up Virus
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde surfsnelheid op het internet.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's.
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om Verifycaptcha.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Er zijn honderden mogelijk ongewenste toepassingen, die allemaal erg op elkaar lijken. Om de indruk te wekken dat de gepromote apps legitiem en nuttig zijn, beweren de ontwikkelaars dat ze nuttige functies aanbieden. Helaas overtuigt dit veel gebruikers om malafide programma's te downloaden. De meeste bieden geen toegevoegde waarde voor reguliere gebruikers en dienen alleen om ontwikkelaars te helpen zoveel mogelijk inkomsten te verkrijgen. In plaats van een echte meerwaarde te bieden aan reguliere gebruikers, veroorzaken PUA's omleidingen, leveren ze advertenties en registreren ze de gebruikers- en systeeminformatie.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste toepassingen hebben officiële downloadwebsites, maar vanwege het gebrek aan kennis en onzorgvuldig gedrag van veel gebruikers infiltreren deze apps vaak zonder toestemming in de computers. de ontwikkelaars verspreiden ze met behulp van opdringerige advertenties en een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd (stiekeme installatie van apps van externe partijen samen met reguliere software). De ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om de installatie van dergelijke programma's voldoende bekend te maken. Daarom worden alle PUA's verborgen achter de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download-/installatieprocessen. Bovendien klikken gebruikers soms op advertenties klikken en/of slaan ze download- en installatiestappen over. Dit gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van frauduleuze programma's - de gebruikers stellen hun systemen bloot risicovolle infecties en brengen hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn wanneer u op het internet surft en wanneer u software downloadt/installeert. Houd er rekening mee dat opdringerige advertenties meestal legitiem lijken. Eénmaal aangeklikt verwijzen ze echter door naar dubieuze websites (voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enz.). Als u deze advertenties/omleidingen ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserplug-ins. Download apps alleen van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Niet-officiële download-/installatietools worden vaak gebruikt om ongewenste apps te verspreiden, en daarom mogen deze tools nooit gebruikt worden. Bij het downloaden/installeren van software moet u elke stap zorgvuldig analyseren en moet u extra inbegrepen programma's weigeren. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze toepassingen, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om ze automatisch te verwijderen.

De verifycaptcha.com website:

verifycaptcha.com website

Misleidend email-spambericht dat verifycaptcha.com promoot:

verifycaptcha.com email-spamcampagne

Tekst in deze e-mail:

Dit is een onderzoekse-mail via ********* van:
Mohamed Beazley;
Hoi
Hoe gaat het, ik hoop dat alles goed gaat.
Mijn naam is kylie Jenner van Kylie Cosmetics.
Ik heb net mijn nieuwe bedrijf geopend in fasion en makup,
we geven ook gratis testers weg. dit is een tijdelijke promotie,
dus maak er goed gebruik van, de verzending is ook gratis.
Verzending duurt ongeveer 2 weken, sorry voor de lange tijd, maar anders kunnen we het niet gratis verzenden.
U kunt de link ook doorsturen naar uw familie en vrienden, de promotie duurt 1 week,
dus ga snel naar hxxps: //bit.ly/KylieCosmeticsfreekit
Ik wens u een fijne dag
Kylie Jenner

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel de pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Schakel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

Verifycaptcha.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Verifycaptcha.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

verifycaptcha.com adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de browserdoorverwijzingen naar verifycaptcha.com redirects, veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering verifycaptcha.com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering verifycaptcha.com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van verifycaptcha.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering verifycaptcha.com ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering verifycaptcha.com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van verifycaptcha.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering verifycaptcha.com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering verifycaptcha.com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van verifycaptcha.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

 • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om verifycaptcha.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over verifycaptcha.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14472-verifycaptcha-com-pop-up-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Verifycaptcha.com pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Verifycaptcha.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Verifycaptcha.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.