Hajoopteg.com POP-UP doorverwijzing

Ook bekend als: hajoopteg.com pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hajoopteg.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is hajoopteg.com?

hajoopteg.com is één van de vele malafide websites op het internet. Andere voorbeelden zijn lythenheckwo.info, time2notification.com, en push-checking.com. Merk op dat hajoopteg.com zijn bezoekers doorverwijst naar andere potentieel kwaadaardige, onbetrouwbare websites. De mensen openen deze site over het algemeen niet opzettelijk - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste apps (PUA's) die ze onbedoeld installeren. De PUA's vervullen vaak meer dan één functie en kunnen dus informatie verzamelen én advertenties afleveren.

hajoopteg.com pop-up doorverwijzingen

Mogelijk ongewenste apps dwingen de gebruikers om hajoopteg.com te bezoeken door deze website regelmatig in een nieuw browservenster of tabblad te openen. Wanneer het wordt bezocht, geeft het een dubieuze inhoud weer of dwingt het de browser om nog meer (ongeveer 2-3) onbetrouwbare websites te openen. Het gedrag hangt meestal af van de geolocatie van de bezoeker, wat bepaald wordt door het IP-adres. Een ander probleem is dat de meeste PUA's gegevens verzamelen die meestal IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte websites en andere informatie met betrekking tot het surfgedrag van de gebruikers bevatten. Deze apps kunnen ook persoonlijke gegevens verzamelen. De ontwikkelaars sturen alle geregistreerde gegevens naar andere partijen (vaak cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Bovendien overladen deze apps hun gebruikers vaak met opdringerige advertenties zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enzovoort. Deze verbergen de onderliggende inhoud van de bezochte websites en veroorzaken, indien erop wordt geklikt, doorverwijzingen naar dubieuze (potentieel, kwaadaardige) websites. Sommige van deze advertenties kunnen scripts uitvoeren die verschillende ongewenste applicaties downloaden en installeren. Het installeren van PUA's kan dus leiden tot problemen met de online privacy, de browserveiligheid of zelfs tot identiteitsdiefstal en computerinfecties.

Bedreigingsoverzicht:
Naam hajoopteg.com pop-up
Bedreigingstype Adware, ongewenste advertenties, pop-up virus.
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde surfsnelheid op het internet.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om hajoopteg.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Er zijn veel potentieel ongewenste apps op het internet die beweren legitiem te zijn en zogenaamd 'nuttige functies' aanbieden. De meeste zijn eigenlijk alleen bedoeld om inkomsten te verkrijgen door advertenties te leveren, doorverwijzingen te veroorzaken, gegevens te verzamelen, enzovoort. Samenvattend leveren de meeste PUA's geen van de beloofde functionaliteiten of hebben ze geen andere meerwaarde. Ze veroorzaken enkel verschillende problemen. Om deze redenen raden we u aan om alle PUA's onmiddellijk te verwijderen.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Mensen die ongewenste apps op hun systeem hebben, downloaden en installeren deze vaak onbedoeld. Dit gebeurt wanneer ze op dubieuze, opdringerige advertenties klikken of wanneer ze software downloaden/installeren zonder oplettend te zijn. Om mensen tot deze ongewenste installaties of downloads te misleiden, gebruiken de ontwikkelaars een marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. Ze verbergen de ongewenste apps in de installatie-instellingen zoals "Geavanceerd", "Aangepast", enz. vermits veel mensen software installeren zonder de instellingen te controleren (binnen de set-ups), waardoor er ongewenste apps gedownload en geïnstalleerd kunnen worden.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Wees voorzichtig wanneer u op het internet surft en wanneer u software downloadt of installeert. Download geen software van niet-officiële/onbetrouwbare websites, met behulp van torrent-clients, eMule (of andere peer-to-peer-netwerken), externe downloaders, enzovoort. De veiligste manier om te downloaden is via officiële websites en via directe links. Vink alle beschikbare "Custom", "Advanced" en andere vergelijkbare opties aan bij het downloaden en installeren van software en om weiger extra inbegrepen apps. Wanneer erop wordt geklikt, openen veel opdringerige advertenties websites met betrekking tot dating voor volwassenen, pornografie, gokken en andere onbetrouwbare, misleidende websites. Sommige zijn mogelijk ontworpen om andere ongewenste apps te downloaden en te installeren. Als deze doorverwijzingen willekeurig plaatsvinden of als er regelmatig opdringerige advertenties worden weergegeven, dan worden ze waarschijnlijk veroorzaakt door PUA's. Controleer in dat geval de geïnstalleerde extensies, add-ons en plug-ins in de browser en verwijder alle verdachte/ongewenste apps onmiddellijk. Zorg er bovendien voor dat er geen onbekende/ongewenste programma's op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze toepassingen, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

De hajoopteg.com website (GIF):

hajoopteg.com website (GIF)

Browsermeldingen geleverd door de hajoopteg[.]com website:

hajoopteg[.]com website browsermeldingen

Zoals hierboven vermeld, stuurt deze website zijn gebruikers door naar verschillende frauduleuze sites, waaronder sites die oplichtingsfoutmeldingen weergeven, die aanmoedigen om frauduleuze applicaties te downloaden, valse software-updaters te promoten, enzovoort. Hajoopteg.com staat ook bekend om het leveren van dezelfde onbetrouwbare inhoud:

hajoopteg.com website lvert onbetrouwbare inhoud

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

hajoopteg.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van hajoopteg.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

hajoopteg.com adware deinstalleren via Configuraitescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de browserdoorverwijzingen naar hajoopteg.com veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering hajoopteg.com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering hajoopteg.com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van hajoopteg.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering hajoopteg.com ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering hajoopteg.com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van hajoopteg.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering hajoopteg.com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering hajoopteg.com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van hajoopteg.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de hajoopteg.com pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om hajoopteg.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over hajoopteg.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14779-hajoopteg-com-pop-up-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
hajoopteg.com pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van hajoopteg.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met hajoopteg.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.