FacebookTwitterLinkedIn

Freehdsearch.com verwijderen uit de browserinstellingen

Ook bekend als: Free HD Search browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Freehdsearch.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is freehdsearch.com?

Freehdsearch.com wordt verondersteld een legitieme zoekmachine te zijn, maar het is een nep-zoekmachine die wordt gepromoot via een potentieel ongewenste toepassing (PUA) genaamd AnyDocToPdf. Het is echter zeer waarschijnlijk dat AnyDocToPdf niet de enige app is die wordt gebruikt om de freehdsearch.com te promoten. Apps van dit type promoten valse zoekmachines door het wijzigen van browserinstellingen, daarom zijn dergelijke apps bekend als browser hijackers. De meeste browserkapers worden ook gebruikt om allerlei gegevens te verzamelen.

freehdsearch.com browserkaper

AnyDocToPdf is ontworpen om freehdsearch.com in te stellen als de standaard zoekmachine, homepage en standaard nieuw tabblad. Vaak kunnen dit soort apps op meer dan één browser worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld Google Chrome, Mozilla Firefox en/of Internet Explorer. Mensen die hun browser laten kapen door AnyDocToPdf worden gedwongen om freehdsearch.com te bezoeken telkens wanneer ze een browser (of nieuw tabblad) openen en zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. De enige manier om te voorkomen dat een gekaapte browser freehdsearch.com opent is door de AnyDocToPdf-app te verwijderen. Anders zal het de instellingen opnieuw toewijzen telkens wanneer een poging wordt gedaan om ze te wijzigen/verwijderen. Bovendien zijn de meeste browsers zoals AnyDocToPdf en nep-zoekmachines zoals freehdsearch.com ontworpen om gegevens te verzamelen zoals IP-adressen van gebruikers, geolokalisatie, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten en dergelijke. De ontwikkelaars van deze apps (en nep-zoekmachines) delen de verzamelde informatie met andere partijen die er misbruik van maken om zo inkomsten te genereren. Let op, soms bevat de verzamelde informatie persoonlijke gegevens en partijen die deze ontvangen zijn onder andere cybercriminelen. Om problemen met privacy, veiligheid bij het browsen en zelfs het stelen van de identiteit te voorkomen, raden wij aan AnyDocToPdf (of een andere browser hijacker die op een browser of computer is geïnstalleerd) zo snel mogelijk te verwijderen en het gebruik van dubieuze/nep-zoekmachines te vermijden.

Samenvatting bedreiging:
Naam Free HD Search browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, zoekmachinekaper, werkbalk, ongewenste tab
Browserextensie(s) AnyDocToPdf
Zogenaamde functionaliteit Deze app zou zogenaamd documenten naar pdf's kunnen omzetten.
Browserinstellingen die worden gewijzigd Homepage, URL nieuwe tab, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen (startpagina, standaard zoekmachine, tabbladen). Gebruikers worden gedwongen op internet te zoeken met een bepaalde zoekmachine.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse flash player installers.
Schade Spionage van gebruikers op internet (mogelijke privacyschendingen), ongewenste advertentieweergave, ongewenste doorverwijzingen naar schimmige websites.
Verwijdering

Om Free HD Search browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

AnyDocToPdf lijkt sterk op Delete Facebook Messages, maar vertoont ook gelijkenissen met: MyOfficeX and Your Free Online Manuals enz. Meestal promoten browserkapers valse zoekmachines en verzamelen ze allerlei gegevens om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars.

Hoe werd AnyDocToPdf geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste apps kunnen worden gedownload van hun (zogenaamd officiële) websites, maar dat is niet de enige manier waarop ze in besturingssystemen/browsers infiltreren. Meestal doen mensen dit onbedoeld, ze veroorzaken deze installaties omdat ze op opdringerige advertenties klikken of wanneer "bundeling"-methode wordt gebruikt. Bundeling is een misleidende marketingmethode die het mogelijk maakt om applicaties van derden (PUA's) op een sluipende manier samen met andere software te installeren. In de regel verbergt de ontwikkelaar gebundelde (extra meegeleverde) apps in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen van verschillende downloaders of installers. Gebruikers slaan vaak de download- of installatiestappen van de software over, controleren de beschikbare instellingen niet (laat ze ongewijzigd) en staan zo onbedoeld toe dat ongewenste programma's worden geïnstalleerd.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Vermijd het klikken op verschillende advertenties, vooral bij het bezoeken van dubieuze/verdachte websites. Als u toevallig (of niet) per ongeluk op sommige advertenties hebt geklikt en werd omgeleid naar onbetrouwbare websites met inhoud zoals gokken, pornografie, dating enz., controleer dan de geïnstalleerde plug-ins, add-ons of extensies van uw browser en verwijder dubieuze extensies of apps onmiddellijk. Installeer software altijd zorgvuldig, sla de installatiestappen niet over en controleer alle beschikbare "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke onderdelen van het installatieproces. Meld u ook af voor alle ongewenste aanbiedingen/extra software. Vermijd het downloaden van software van niet-officiële bronnen of het gebruik van torrents en downloaders van derden. Het wordt sterk aanbevolen om software alleen te downloaden via officiële en betrouwbare websites/bronnen. Als uw computer al geïnfecteerd is met AnyDocToPdf, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browserkapers automatisch te verwijderen.

Website ter promotie van AnyDocToPdf browser hijacker:

Website used to promote AnyDocToPdf browser hijacker

AnyDocToPdf vraagt toestemmingen:

AnyDocToPdf download page asking for parmissions

Free HD Search browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Free HD Search browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

AnyDocToPdf browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

freehdsearch.com browserkaper verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld, "AnyDocToPDF"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de browserdoorverwijzingen naar de hidemysearches.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

Hide My Searches browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

freehdsearch.com Internet Explorer extensies verwijderen

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Freehdsearch.com als Internet Explorer homepage verwijderen

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://freehdsearch.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Freehdsearch.com als Internet Explorer zoekmachine verwijderen

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "AnyDocToPdf".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van free hd search browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Freehdsearch.com Google Chrome extensies verwijderen

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "AnyDocToPdf" en/of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Freehdsearch.com Google Chrome homepage verwijderen

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen" en zoek naar de browserkaper URL (hxxp://www.freehdsearch.com) Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaardzoekmachine:

Freehdsearch.com als Google Chrome zoekmachine verwijderen

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "freehdsearch.com" en voeg toe of selecteer uw voorkeursdomein.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van free hd search browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Freehdsearch.com als Mozilla Firefox extensie verwijderen

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "AnyDocToPdf" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Freehdsearch.com als Mozilla Firefox homepage verwijderen

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster en verwijdert u  hxxp://freehdsearch.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Freehdsearch.com als Mozilla Firefox zoekmachine verwijderen

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "freehdsearch.com"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van free hd search browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de free hd search browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van free hd search browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over free hd search browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15572-freehdsearch-com-redirect

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Free HD Search browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Free HD Search browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Free HD Search browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.