FacebookTwitterLinkedIn

Hoe NameSync adware deïnstalleren?

Ook bekend als: NameSync mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe NameSync te verwijderen van een Mac?

Wat is NameSync?

Gelijkaardig aan GeneralNetSearch, Resourcetools, GlobalTechSearch, en enkele andere, is NameSync een adware-applicatie die claimt de surfervaring op het web te verbeteren. In eerste instantie lijkt NameSync misschien nuttig. Niettemin is het de moeite waard te vermelden dat NameSync normaal gesproken zonder toestemming in het systeem infiltreert. Daarnaast geeft NameSync opdringerige advertenties weer en veroorzaakt het ongewenste browserdoorverwijzingen.

NameSync adware

Deze applicatie is ontworpen om de gebruikers om te leiden naar een onbetrouwbare website wanneer ze proberen te zoeken op het internet. Het hele proces werkt in deze volgorde: 1) de gebruiker voert een zoekopdracht in; 2) NameSync leidt ze door naar een dubieuze URL; 3) de gebruikers ontvangen zoekresultaten die gegenereerd worden door de Google zoekmachine. Van andere applicaties uit deze adware-familie is het bekend dat ze resultaten opleveren die worden gegenereerd door de zoekmachines van Bing en Yahoo. De reden waarom NameSync dit doet, is op dit moment onbekend - het kan worden gebruikt om webverkeer te creëren, om informatie op te slaan, zoals zoekopdrachten, IP-adressen, bezochte websites, enzovoort. Hoe dan ook, dergelijke doorverwijzingen verstoren de surfervaring op internet aanzienlijk. Adware-applicaties zijn ook berucht voor het weergeven van opdringerige advertenties. Dergelijke apps geven meestal coupon-, banner-, pop-up- en andere vergelijkbare advertenties weer. Daartoe gebruiken de oplichters tools die het plaatsen van grafische inhoud van externe partijen mogelijk maken. Daarom overlappen advertenties vaak de inhoud van de bezochte websites, waardoor de surfervaring op het internet aanzienlijk wordt verstoord. We moeten ook vermelden dat opdringerige advertenties meestal doorverwijzen naar onbetrouwbare websites en zelfs scripts kunnen uitvoeren om ongewenste (mogelijk kwaadardige) applicaties te downloaden/installeren. Dit betekent dat zelfs één enkele klik (per ongeluk) kan resulteren in risicovolle computerinfecties. Om deze redenen moet NameSync zo snel mogelijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam NameSync mogelijk ongewenste applicatie
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar gevaarlijke websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Alle potentieel ongewenste applicaties lijken erg op elkaar. Door het bieden van een grote verscheidenheid aan "handige functies" wekken ongewenste toepassingen de indruk van legitimiteit/bruikbaarheid. Apps zoals NameSync hebben echter meestal maar één doel: het verkrijgen van inkomsten voor de ontwikkelaars. Daarom geven ongewenste applicaties advertenties weer in plaats van een echte meerwaarde te bieden voor de gebruikers. Vaak veroorzaken ze ook doorverwijzingen en verzamelen ze persoonlijke gegevens.

Hoe werd NameSync geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste applicaties zoals NameSync worden meestal verspreid met behulp van de bovengenoemde opdringerige advertenties, evenals een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling". Ontwikkelaars weten dat de gebruikers vaak overhaast downloaden/installeren en de meeste stappen overslaan. Om deze reden worden alle ongewenste apps verborgen achter de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download/installatieprocessen. Daarom eindigen gebruikers die achteloos de stappen van deze procedure overslaan en op verschillende advertenties klikken, vaak onbedoeld met malafide apps te installeren. de gebruikers stellen hun systeem bloot aan gevaarlijke infecties en brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat er ongewenste applicaties in computers infiltreren, moeten de gebruikers zeer voorzichtig zijn tijdens het downloaden/installeren van software, en ook tijdens het surfen op het internet. Zorg er altijd voor dat je elke stap van het download-/installatieproces zorgvuldig analyseert met behulp van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Vermijd hierbij alle aanbiedingen voor het downloaden/installeren van applicaties van externe partijen en vink deze uit of verwijder ze als ze zijn inbegrepen. Het is raadzaam om programma's alleen te downloaden van officiële bronnen, bij voorkeur met behulp van directe downloadlinks. Externedownloaders/installatieprogramma's bevatten meestal valse apps en dergelijke tools mogen daarom niet gebruikt worden. Gebruikers moeten ook weten dat opdringerige advertenties er meestal volkomen geschikt uitzien. Gelukkig verraden advertenties zichzelf doordat ze doorverwijzen naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie en dergelijke). Gebruikers die dergelijke advertenties regelmatig zien zouden alle verdachte toepassingen en browser plug-ins moeten verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met NameSync, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden van de NameSync adware:

NameSync adware-bestanden

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de NameSync adware te verwijderen met Combo Cleaner:

NameSync adware verwijderen:

Verwijder de NameSync-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de namesync mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

NameSync mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan namesync mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan namesync mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan namesync mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
NameSync mogelijk ongewenste applicatie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van NameSync mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.