BWplayer Adware

Ook bekend als: BWplayer mogelijk ongewenste applicatie
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

BWplayer verwijderingsinstructies

Wat is BWplayer?

BWplayer wordt gepromoot als een tool die zogenaamd 'nuttige' functies levert. In feite is het geclassificeerd als een mogelijk ongewenste app (PUA) en een adware-programma. Dergelijke apps geven meestal advertenties weer en registreren soms ook gebruikers- en systeeminformatie.

BWplayer adware

Meestal geven adware-apps online advertenties weer zoals pop-ups, kortingsbonnen, banners, enquêtes, enzovoort. Deze opdringerige advertenties kunnen erg vervelend zijn, vooral omdat ze de onderliggende inhoud van de geopende websites verbergen. Wanneer erop wordt geklikt, wordt u vaak omgeleid naar dubieuze, mogelijk kwaadaardige websites of worden er scripts uitgevoerd die ongewenste software downloaden en installeren. Sommige geïnstalleerde PUA's kunnen ook gericht informatie verzamelen, zoals geolocaties, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen en andere dergelijke gegevens. Ongewenste apps registreren ook persoonlijke gegevens. De ontwikkelaars gebruiken deze apps niet alleen om informatie te verzamelen, maar ook om deze te delen met andere partijen (mogelijk cybercriminelen). Om privacyproblemen of problemen met uw veiligheid op internet te voorkomen, verwijdert u de adware en andere ongewenste apps best onmiddellijk.

Bedreigingsoverzicht:
Naam BWplayer mogelijk ongewenste applicatie
Bedreigingstype Adware, ongewenste advertenties, pop-up virus.
Detectie Namen Ad-Aware (Trojan.GenericKD.40640729), Emsisoft (Trojan.GenericKD.40640729 (B)), BitDefender (Trojan.GenericKD.40640729), McAfee (Artemis!0DDA73D11533), Volledige detectielijst (VirusTotal)
Gerelateerde Domein(en) tgoldenera.com
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bekijkt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internet-browsersnelheid.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse installatie van de Flash Player.
Schade Verminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om BWplayer mogelijk ongewenste applicatie verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Adware-apps met gelijkaardig gedrag als BWplayer zijn PowerGamesNetwork, AdsRemoved - AdBlocker & PopUp Blocker, en MyPersonalPDF. Maar er zijn er nog veel meer. Meestal worden deze apps als legitiem gepresenteerd, maar de meeste bieden geen echte meerwaarde. Integendeel, ze veroorzaken een aantal ernstige problemen.

Hoe werd BWplayer geïnstalleerd op mijn computer?

Adware en andere ongewenste applicaties kunnen van websites worden gedownload, maar de meeste mensen installeren ze onbedoeld wanneer ze op opdringerige advertenties klikken die ongewenste apps downloaden of installeren, of wanneer ze software op illegitieme of foutieve wijze downloaden en installeren. Ontwikkelaars proberen vaak om mensen te misleiden om PUA's te downloaden en te installeren met behulp van een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling". Ze nemen de ongewenste apps op in de set-ups van andere (meestal gratis) software. Ze verbergen de details in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen. Bovendien downloaden en installeren veel gebruikers software zonder de beschikbare instellingen en opties te controleren. Op deze manier verlenen ze onbedoeld toestemming aan ongewenste programma's om over te gaan tot installatie.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Gebruik betrouwbare bronnen (officiële websites) om software te downloaden en gebruik geen softwaredownloaders van externe partijen, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken en andere soortgelijke kanalen. Installeer software met de nodige zorgvuldigheid. Controleer altijd alle "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere download- of installatie-instellingen - schakel aanbiedingen uit om ongewenste apps te installeren en/of te downloaden. Zorg er bovendien voor dat er geen selectievakjes standaard aangevinkt zijn. Vermijd te klikken op opdringerige advertenties, want éénmaal aangeklikt linken deze de gebruikers vaak door naar onbetrouwbare websites met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort. Als u ongewilde doorverwijzingen of opdringerige advertenties opmerkt, controleer dan de geïnstalleerde plug-ins, add-ons en extensies in uw browser en de programma's op uw computer. Verwijder alle verdachte/onbekende vermeldingen (applicaties of programma's) onmiddellijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met BWplayer, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van het BWplayer-installatiebestand herkend als bedreiging op de VirusTotal website:

virus total identificeerd bwplayer als een bedreiging

BWplayer mogelijk ongewenste applicatie onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van BWplayer mogelijk ongewenste applicatie. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

BWplayer adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

BWplayer adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "BWplayer", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste apps, die de doorverwijzingen naar "BWplayer" ads veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de BWplayer adware uit internet browsers:

Op het moment van ons onderzoek installeerde BWplayer de browserplug-ins niet in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar werd het gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle potentieel ongewenste browser-add-ons van uw internetbrowser te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering BWplayer ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering BWplayer ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van bwplayer mogelijk ongewenste applicatie dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering BWplayer  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering BWplayer ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van bwplayer mogelijk ongewenste applicatie, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering BWplayer ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering BWplayer ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van bwplayer mogelijk ongewenste applicatie kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om bwplayer mogelijk ongewenste applicatie van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over bwplayer mogelijk ongewenste applicatie of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14821-bwplayer-adware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
BWplayer mogelijk ongewenste applicatie QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van BWplayer mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met BWplayer mogelijk ongewenste applicatie

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.