FacebookTwitterLinkedIn

Flvto.biz Virus

Ook bekend als: Advertenties door flvto.biz
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Flvto[.]biz doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is flvto[.]biz?

De flvto[.]biz is een website waarmee u video's die van YouTube gedownload werden gratis kunt omzetten naar bestanden in MP3-, MP4- en AVI-indeling. Daarvoor moeten gebruikers een video-URL in de flvto[.]biz-website plakken en het bestandsformaat kiezen. Het downloaden en converteren van video's van YouTube via deze website is niet gevaarlijk (het kan geen schade toebrengen aan computers), maar deze acties zijn illegaal. Verder maakt deze website gebruik van advertentienetwerken en kunnen de gebruikers dus worden doorverwezen naar andere dubieuze of kwaadaardige websites. Daarom raden we u aan om het gebruik van flvto[.]biz te vermijden.

flvto[.]biz pop-up doorverwijzingen

Deze website bevat advertenties die kunnen doorverwijzen naar dubieuze, mogelijk kwaadaardige, websites. Het klikken op pop-upadvertenties die verschijnen tijdens het gebruik van de flvto[.]biz-pagina kan leiden tot het downloaden en installeren van verschillende potentieel ongewenste apps (PUA's). Deze advertenties kunnen scripts uitvoeren die ongewenste apps downloaden en installeren (adware, browserkapers en andere PUA's). Bovendien kan flvto[.]biz doorverijzen naar oplichtingswebsites die mensen misleiden zodat ze ongewenste apps downloaden of zelfs betalen voor de software of nutteloze services. Dergelijke websites bevatten vaak valse viruswaarschuwingen, foutmeldingen, enz. Hun doel is om de mensen te misleiden zodat ze ongewenste programma's downloaden of contact opnemen met de oplichters (die proberen om geld van de gebruikers af te persen door hen aan te moedigen producten aan te schaffen, betaalde diensten te gebruiken, enz.). Bovendien stimuleert flvto[.]biz zijn bezoekers om 'pushmeldingen' in te schakelen om verschillende meldingen weer te geven (inclusief advertenties, irrelevant nieuws, enzovoort). In veel gevallen geven mensen onbedoeld de toestemming om deze meldingen in te schakelen. Door flvto[.]biz toe te staan ​​deze te tonen kunnen ongewenste doorverwijzingen/installaties en andere problemen ontstaan. Gebruik deze pagina dus niet en laat deze ook niet toe om meldingen te vertonen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door flvto.biz
Bedreigingstype Pushmeldingen-advertenties, ongewenste advertenties, pop-up advertenties.
Gebruikt IP Adres 94.130.238.208
Waargenomen Domeinen api.flvto.biz, cdn-pa.flvto.biz, cdn.flvto.biz, cdn2.flvto.biz, m.flvto.biz, tracker.flvto.biz, travel.flvto.biz
Gerelateerde Domeinen pushance.com, pushnice.com, s7.addthis.com, zukxd6fkxqn.com
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bekijkt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internet-browsersnelheid.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, potentieel ongewenste apps (adware).
Schade Verminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om Advertenties door flvto.biz verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

flvto[.]biz is één van de vele advertentieondersteunende websites die de mensen naar andere dubieuze pagina's doorverwijzen, pop-upadvertenties weergeven, enzovoort. De site lijkt erg op andere websites zoals ytmp3[.]cc en clipconverter[.]cc. Meestal zijn deze websites niet schadelijk, maar andere websites die hierdoor worden geopend (en die advertenties of meldingen weergeven) kunnen wel gevaarlijk zijn.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige potentieel ongewenste applicaties kunnen gedownload worden van promotionele websites, maar ze worden over het algemeen geïnstalleerd zonder het medeweten van de gebruikers (die downloaden en installeren ze onbedoeld). Dit gebeurt meestal wanneer ze klikken op opdringerige advertenties die worden weergegeven op onbetrouwbare websites of als ze software downloaden/installeren. De ontwikkelaars maken vaak gebruik van de "bundeling"-methode, een misleidende marketingmethode die wordt gebruikt voor het installeren (en downloaden) van ongewenste applicaties samen met reguliere software (die gebruikers uit eigen beweging downloaden). De informatie over de opname van ongewenste apps in de software-installers wordt niet duidelijk bekendgemaakt. De ontwikkelaars verbergen de details in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare opties/instellingen. Bovendien slaan veel mensen download- en installatiestappen over zonder de instellingen te controleren - dit is hoe ongewenste programma's geïnstalleerd worden.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om ongewenste downloads en installaties te voorkomen, downloadt u software enkel via officiële en betrouwbare websites en niet van externe downloaders, installers, torrent-clients of eMule (of andere peer-to-peer-netwerken), niet-officiële websites, enzovoort. Controleer de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties tijdens het downloaden of installeren van de software, vooral als de software gratis is. Deselecteer alle aanvullende applicaties en ga pas dan door naar de volgende stap of voltooi pas daarna het download- of installatieproces. Advertenties die worden weergegeven op onbetrouwbare websites verwijzen vaak door naar andere, mogelijk kwaadaardige of verdachte websites (met kansspelen, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als u ongewenste doorverwijzingen en opdringerige advertenties ziet, controleer dan uw browser op ongewenste/onbekende extensies, plug-ins of add-ons en verwijder deze onmiddellijk. Pas dit ook toe op programma's die op uw computer geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Website geopend door flvto[.]biz moedigt zijn bezoekers aan om een ongewenste applicatie te downloaden:

website geopend door flvto.biz moedigt zijn bezoekers aan een ongewenste app te downloaden

Een ander voorbeeld van een website geopend door flvto[.]biz die zijn bezoekers aanmoedigt een ongewenste app te downloaden:

website geopend door flvto.biz moedigt zijn bezoekers aan een PUA te downloaden

Een laatste voorbeeld van een website geopend door flvto[.]biz die zijn bezoekers aanmoedigt om een ongewenste app te downloaden:

Website geopend door flvto.biz moedigt zijn bezoekers aan een ongewenste app te downloaden

De flvto[.]biz-website vraagt toestemming om meldingen te vertonen:

flvto.biz vraagt toestemming om meldingen in te schakelen

De flvto[.]biz-website (GIF):

flvto[.]biz website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up' meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Schakel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

Advertenties door flvto.biz onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door flvto.biz. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

flvto[.]biz adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste apps, die de browserdoorverwijzingen naar flvto[.]biz veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering flvto[.]biz ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering flvto[.]biz ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door flvto.biz dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering flvto[.]biz ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering flvto[.]biz ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door flvto.biz, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering flvto[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering flvto[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door flvto.biz kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door flvto.biz, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door flvto.biz van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door flvto.biz of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14840-flvto-biz-virus

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door flvto.biz QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door flvto.biz op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door flvto.biz

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.