F5 Player Adware (Mac)

Ook bekend als: F5Player adware
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe F5 Player te verwijderen van een Mac?

Wat is F5 Player?

De F5 Player-app biedt zogenaamd online videostreamingservices Helaas worden de installatieprogramma's gebruikt voor het verspreiden van adware-applicaties die worden "gebundeld" in het installatieprogramma van de F5 Player. Eénmaal geïnstalleerd, geven dergelijke apps continu opdringerige advertenties weer en verzamelen ze vaak informatie over de surfgewoonten van de gebruikers.

F5 Player adware

Als de F5 Player geïnstalleerd is, dan is de kans groot dat andere adware-apps ook geïnstalleerd werden. Het installatieprogramma van de F5 Player wordt gebruikt om potentieel ongewenste apps (PUA's) zoals adware te verspreiden. Na de installatie beginnen deze apps kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-upadvertenties, enzovoort weer te geven. Deze advertenties kunnen vervelend zijn en de onderliggende inhoud van de bezochte websites verbergen. Klik niet op advertenties die worden weergegeven via adware, omdat ze de mensen meestal doorverwijzen naar onbetrouwbare websites. Eénmaal aangeklikt, voeren veel van hen scripts uit die leiden tot het downloaden en installeren van andere PUA's. Bovendien kan de F5 Player de installatie van PUA's veroorzaken die browsergerelateerde gegevens verzamelen, zoals geolocaties, URL's van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen en andere details. Persoonlijke gegevens kunnen ook worden vastgelegd. De ontwikkelaars delen deze informatie met andere partijen die het misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Merk op dat deze externe partijen ook cybercriminelen kunnen zijn. Als er adware of andere PUA's op uw systeem geïnstalleerd zijn, verwijder ze dan onmiddellijk.

Bedreigingsoverzicht:
Naam F5Player adware
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus.
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundelen), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om F5Player adware verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Adware is software die zijn gebruikers met advertenties overlaadt. De weergegeven advertenties verschillen meestal, maar de meeste PUA's hebben hetzelfde gedrag. Ze worden opzettelijk geïnstalleerd wanneer de ontwikkelaars ze promoten als legitieme en nuttige tools, maar adware-apps hebben meestal slechts één doel: inkomsten verkrijgen voor de ontwikkelaars door advertenties te implementeren. Enkele voorbeelden van andere apps die gecategoriseerd zijn als adware zijnn ChangeToPDF, PDF Mac Master, en Snap Media Player.

F5 Player adware technische analyse:

  • Detectie namen: Avast (Other:Malware-gen [Trj]), BitDefender (Adware.MAC.Bundlore.DPS), Kaspersky (HEUR:Trojan-Downloader.OSX.Shlayer.a))
  • Volledige lijst met antivirus detecties: VirusTotal
  • Uitvoerbaar bestandsnaam: Player.dmg
  • Voorbeeld eerst ingediend op: 2019-04-03

Hoe werd de F5 Player geïnstalleerd op mijn computer?

Normaal installeren de mensen adware-apps niet opzettelijk - ze worden verspreid via de "bundeling"-methode. Daarom worden ze samen met andere reguliere software geïnstalleerd. De ontwikkelaars verbergen de informatie over de opname van deze apps in de softwaredowners en installatieprogramma's - in instellingen zoals 'Aangepast', 'Geavanceerd', enzovoort. Mensen die deze instellingen niet controleren, installeren hun software vaak op de normale manier maar laten ook toe dat adware (of andere PUA's) geïnstalleerd worden. Een andere manier om onbedoeld soortgelijke apps te downloaden en installeren, is door op opdringerige advertenties te klikken die scripts uitvoeren die bedoeld zijn om ongewenste installaties te veroorzaken.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Externe partij downloaders/installers worden vaak gemonetariseerd door het promoten van verschillende mogelijk ongewenste programma's. Gebruik daarom geen niet-officiële websites of Peer-to-Peer-netwerken (torrent-clients, eMule). De veiligste manier om software te downloaden is via officiële websites en directe downloadlinks. Voltooi geen enkele download of installatie zonder eerst de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere opties/instellingen te controleren. Vermijd het klikken op opdringerige advertenties, vooral als deze worden weergegeven op onbetrouwbare websites. Ze veroorzaken vaak ongewenste installaties of doorverwijzingen naar dubieuze sites (pornografie, dating voor volwassenen, gokken, enzovoort). Als u denkt dat er ongewenste applicaties in uw browser of computer geïnstalleerd zijn, verwijder dan alle onbekende, verdachte extensies, plug-ins en add-ons van de browser en alle verdachte programma's van het besturingssysteem. Als uw computer al geïnfecteerd is met de F5 Player, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Setup van de F5 Player die adware-apps promoot:

f5player setup promoot adware

Screenshot van het uitgevoerde/geopenede F5 Player installatieprogramma:

Uitgevoerde F5 Player installatie

F5 Player applicatie:

f5player applicatie

F5 Player vraagt om toestemming om de computer te controleren door toegankelijkheidsfuncties te gebruiken:

F5 Player vraagt toestemming om de computer te controleren door toegankelijkheidsfuncties te gebruiken

F5Player adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van F5Player adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de F5 Player adware te verwijderen met Combo Cleaner:

F5 Player adware verwijderen:

Verwijder de F5 Player-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de f5player adware gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

F5Player adware verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan f5player adware gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan f5player adware gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan f5player adware gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
F5Player adware QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van F5Player adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met F5Player adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.