PDF Mac Master adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door PDF Mac Master
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe "PDF Mac Master" te verwijderen van een Mac?

Wat is PDF Mac Master?

Als onderdeel van de InstallCore adware-familie is PDF Mac Master een bedrieglijke app waarmee de gebruikers PDF-bestanden kunnen bekijken en beheren. Wie enkel de layout bekiijkt kan denken dat PDF Mac Master legitiem en nuttig is, maar deze app is gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste app (PUA) en adware. Er zijn drie belangrijke redenen voor deze negatieve associaties: 1) de onopvallende installatie zonder toestemming van de gebruikers; 2) de weergave van opdringerige advertenties, en; 3) dataspionage.

PDF Mac Master adware

PDF Mac Master levert coupons, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties. Daartoe gebruiken de ontwikkelaars tools die het plaatsen van grafische inhoud van externe partijen op alle bezochte websites mogelijk maken. Daarom verbergen de opdringerige advertenties vaak de onderliggende inhoud, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen ze doorverwijzen naar kwaadaardige websites en scripts uitvoeren die malware downloaden en installeren. Erop klikken is daarom riskant en kan leiden tot verschillende computerinfecties. Adware-applicaties zoals PDF Mac Master zijn ook berucht wegens dataspionage. Deze apps verzamelen vaak informatie zoals IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enzovoort. De verzamelde gegevens omvatten meestal persoonlijke gegevens die de ontwikkelaars delen met externe partijen (mogelijk cybercriminelen). Deze gegevens worden vaak misbruikt om inkomsten te verkrijgen. Daarom kan dergelijke dataspionage leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Het wordt dan ook sterk aangeraden om de PDF Mac Master adware onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvertenties door PDF Mac Master
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door PDF Mac Master verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Er zijn verschillende adware-applicaties die lijken op PDF Mac Master (bijvoorbeeld, Snap Media Player, RadioSpot, Unzippy, enz.). In feite zijn alle adware-applicaties erg vergelijkbaar. Door een aantal "handige functies" aan te bieden proberen deze ongewenste apps om een schijn van legitimiteit te wekken. Onthoud echter dat apps zoals PDF Mac Master alleen ontworpen zijn om inkomsten op te leveren voor hun ontwikkelaars. De meeste leveren geen echte meerwaarde op voor de reguliere gebruikers. Mogelijk ongewenste applicaties veroorzaken opdringerige advertenties en verzamelen informatie met betrekking tot het surfgedrag op internet.

Hoe werd PDF Mac Master geïnstalleerd op mijn computer?

PDF Mac Master heeft een officiële downloadwebsite maar infiltreert vaak in systemen zonder toestemming, omdat de ontwikkelaars het verspreiden met behulp van opdringerige advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling". de ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" apps onder de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Bovendien klikken veel gebruikers op advertenties of haasten ze zich door de download-/installatieprocessen en slaan daarbij stappen over. Dit gedrag kan leiden tot de infiltratie van ongewenste apps. Op deze manier stellen de gebruikers hun eigen systemen bloot aan allerlei gevaarlijke infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om adware-infiltratie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet en tijdens het downloaden/installeren van software. Opdringerige advertenties lijken meestal legitiem, omdat hun ontwikkelaars veel investeren in het ontwerpen ervan. In feite verwijzen ze door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, adult dating, pornografie, etc.). Als u deze doorverwijzingen ervaart, verwijder dan alle verdachte apps en browserplug-ins. Selecteer de "Aangepaste/Geavanceerde"-instellingen en analyseer elke stap in de download- en installatieprocedure nauwkeurig. Weiger alle extra meegeleverde apps en alle aanbiedingen om deze te downloaden/installeren. Software mag alleen gedownload worden via officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag en de sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met de PDF Mac Master, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

De misleidende applicatie-installer die de PDF Mac Master adware promoot:

Misleidende installer die PDF Mac Master promoot

Screenshot van de PDF Mac Master applicatie:

PDF Mac Master applicatie

Advertenties door PDF Mac Master onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door PDF Mac Master. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de PDF Mac Master adware te verwijderen met Combo Cleaner:

PDF Mac Master adware verwijderen:

Verwijder alle aan PDF Mac Master gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door pdf mac master gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door PDF Mac Master verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door pdf mac master gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door pdf mac master gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door pdf mac master gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door PDF Mac Master QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door PDF Mac Master op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door PDF Mac Master

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.