FacebookTwitterLinkedIn

Robotcaptcha.info POP-UP doorverwijzing

Ook bekend als: robotcaptcha.info pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Robotcaptcha.info doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is robotcaptcha.info?

robotcaptcha.info is een frauduleuze website die sterk lijkt op pushnotificationsite.com, pushnotificationapp.com, digitalsmirror.com, en vele andere. Het is ontworpen om bezoekers naar andere onbetrouwbare sites te leiden. Mensen bezoeken robotcaptcha.info meestal niet bewust - ze worden omgeleid door potentieel ongewenste apps (PUA's). Over het algemeen weten ze niet dat ze PUA's geïnstalleerd hebben. Eénmaal geïnstalleerd, geven deze apps opdringerige advertenties weer en verzamelen ze gegevens met betrekking tot het surfgedrag van de gebruikers.

robotcaptcha.info pop-up doorverwijzing

Wanneer een PUA geïnstalleerd is, dwingt dit meestal de browsers om een ​​nieuw tabblad of venster te openen met de robotcaptcha.info pagina. Deze site veroorzaakt vervolgens doorverwijzingen (ongeveer twee of drie) naar onbetrouwbare websites die mogelijk kwaadaardig zijn en tot computerbesmettingen leiden. In sommige gevallen geeft robotcaptcha.info mogelijk dubieuze inhoud weer. Het gedrag hangt af van de locatie van de bezoeker. Een ander nadeel van PUA's zijn de opdringerige advertenties (kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enz.), die ze weergeven met behulp van tools die de plaatsing van grafische inhoud van externe partijen bovenop elke site mogelijk maken. Deze advertenties kunnen frustrerend zijn, omdat ze de onderliggende inhoud van de bezochte websites verbergen. Bovendien leiden advertenties die door PUA's worden geleverd de gebruikers vaak om naar mogelijk kwaadaardige/onbetrouwbare websites wanneer erop wordt geklikt. Ze kunnen ook scripts uitvoeren die PUA's downloaden en installeren. Bovendien verzamelen de meeste ongewenste apps gegevens over de gebruikers en het systeem. Deze informatie omvat meestal IP-adressen, URL's van bezochte websites, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. Sommige gegevens kunnen persoonlijke en gevoelige informatie bevatten. De gegevens worden gedeeld met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Deze acties brengen uw privacy en uw surfveiligheid in gevaar en kunnen zelfs leiden tot identiteitsdiefstal. We raden u dan ook aan alle PUA's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam robotcaptcha.info pop-up
Bedreigingstype Adware, Ongewenste ads, Pop-up Virus.
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bekijkt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internet-browsersnelheid.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse installaties van Flash Player.
Schade Lagere prestaties van de computer, browsetracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijderen

Om robotcaptcha.info pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

De meeste van deze potentieel ongewenste applicaties lijken erg op elkaar. De ontwikkelaars claimen nuttige functionaliteit, functies, tools, etc. aan te bieden, maar de meeste PUA's leveren geen echte meerwaarde op. Ze zijn alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars door het openen van dubieuze pagina's, het weergeven van advertenties en het verzamelen van gegevens.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Deze applicaties infiltreren meestal in de systemen zonder het medeweten van de gebruikers en worden dus onbedoeld geïnstalleerd. Ze worden meestal geïnstalleerd via opdringerige advertenties of wanneer softwareontwikkelaars de "bundeling"-methode gebruiken. Bundelen van ongewenste applicaties samen met reguliere software die mensen wel bewust downloaden draagt bij aan hun verspreiding. De informatie over de integratie van de gebundelde apps wordt niet goed onthuld - de ontwikkelaars verbergen deze in de 'Aangepaste', 'Geavanceerde' of andere opties voor het downloaden/installeren van software. Desondanks zijn de belangrijkste redenen voor ongewenste downloads en installaties het overslaan van stappen en het klikken op opdringerige advertenties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze installaties te vermijden, moet u opletten tijdens de download- en installatieprocedures - controleer alle beschikbare instellingen en opties zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort. Sluit aanbiedingen af ​​om ongewenste apps te downloaden of installeren voordat u de installatie voltooit. Download software van officiële websites en gebruik directe links. Software-downloaders en installers van externe partijen, niet-officiële pagina's, peer-to-peer-netwerken en dergelijke kunnen niet vertrouwd worden. Cybercriminelen investeren tijd en geld in het ontwerpen van opdringerige advertenties. Als er op wordt geklikt, worden ze omgeleid naar onbetrouwbare websites zoals voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie enzovoort. Deze ongewenste site kan ook opdringerige advertenties opleveren. Controleer daarom de lijst met de geïnstalleerde extensies, add-ons en plug-ins in uw browser en verwijder alle ongewenste/onbekende items onmiddellijk. Hetzelfde geldt voor verdachte programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De robotcaptcha.info website (GIF)

robotcaptcha.info website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up' meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up' meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up' meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up' meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Schakel pop-up' meldingen uit in Safari webbrowser

robotcaptcha.info pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van robotcaptcha.info pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

robotcaptcha.info adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma dat de browserdoorverwijzingen naar robotcaptcha.info veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering robotcaptcha.info ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering robotcaptcha.info ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van robotcaptcha.info pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering robotcaptcha.info ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering robotcaptcha.info ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van robotcaptcha.info pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering robotcaptcha.info ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering robotcaptcha.info ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van robotcaptcha.info pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de robotcaptcha.info pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om robotcaptcha.info pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over robotcaptcha.info pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14759-robotcaptcha-info-pop-up-redirect

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
robotcaptcha.info pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van robotcaptcha.info pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met robotcaptcha.info pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.