FacebookTwitterLinkedIn

Auto Mac Booster ongewenste applicatie (Mac)

Ook bekend als: Auto Mac Booster mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe Auto Mac Booster te verwijderen van een Mac?

Wat is Auto Mac Booster?

Gelijkaardig aan Auto Mac Speedup, Speedup Mac Pro, Advanced Mac Booster, en vele anderen, is Auto Mac Booster een bedrieglijke app die, volgens de ontwikkelaars, de gebruikers toestaat hun computerprestaties te verbeteren door bedrieglijke applicaties te verwijderen, cache te reinigen, enzovoort. In eerste instantie lijkt Auto Mac Booster misschien juist en handig. Het is echter vermeldenswaard dat de ontwikkelaars de Auto Mac Booster promoten met behulp van de "bundeling"-methode. Om deze reden infiltreert Auto Mac Booster vaak zonder toestemming in het systeem. Om deze reden moet Auto Mac Booster gecategoriseerd worden als een mogelijk ongewenste applicatie (PUA).

Auto Mac Booster download website

De Auto Mac Booster stelt de gebruikers in staat om het systeem te scannen en te zien welke applicaties bedreigend zijn of fouten te detecteren die opgelost moeten worden. Het probleem is dat de gratis versie van Auto Mac Booster niets kan verwijderen/repareren. Om deze functies te kunnen gebruiken, moeten de gebruikers betalen voor de volledige versie van deze applicatie. Het probleem is dat tools voor systeemoptimalisatie die verspreid worden met behulp van de "bundeling"-methode de gebruikers waarschijnlijk valse scanresultaten zullen leveren. Dit wordt gedaan om de gebruikers te bang te maken en te misleiden zodat ze de volledige versies kopen. Eénmaal geactiveerd, geven deze betaalde apps geen meerwaarde voor de gebruiker. Ze maken simpelweg de valse lijst schoon en dat is alles. Om deze reden zou u moeten overwegen om deze applicatie te verwijderen en zeker niet te betalen voor de volledige versie. De gebruikers moeten ook weten dat "bundelen" vaak wordt gebruikt om meerdere ongewenste apps tegelijk te verspreiden. In de meeste gevallen worden dergelijke apps gecategoriseerd als adware of browserkapers. Dergelijke apps zijn ontworpen om opdringerige advertenties weer te geven, ongewenste doorverwijzingen te veroorzaken en allerlei gegevens te verzamelen. Daarom moet u naast het verwijderen van de Auto Mac Booster ook alle andere dubieuze apps/browserplug-ins verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAuto Mac Booster mogelijk ongewenste applicatie
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol potentieel ongewenste applicaties. De meeste bieden zogezegd "handige functies" aan. Toch biedt slechts een klein percentage van de ongewenste apps deze functies daadwerkelijk aan. Ongewenste applicaties hebben meestal slechts als doel om de ontwikkelaars te helpen zo veel mogelijk inkomsten te verkrijgen. Om deze reden doen de meeste van hen niets anders dan ongewenste doorverwijzingen veroorzaken, opdringerige advertenties vertonen, informatie verzamelen en/of in-app aankopen promoten.

Hoe werden de mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

De Auto Mac Booster heeft een officiële downloadwebsite. Echter, zoals hierboven vermeld, wordt Auto Mac Booster ook verspreid met behulp van de "bundeling"-methode, wat de reden is dat deze app vaak zonder toestemming in het systeem infiltreert. "Bundelen" is eigenlijk een stiekeme installatie van applicaties van externe partijen naast reguliere software. De ontwikkelaars weten dat de gebruikers vaak roekeloos de download- en installatieprocessen overhaasten en dus de meeste stappen overslaan. Om deze reden worden "gebundelde" apps zoals Auto Mac Booster verborgen achter de verschillende secties (bijv. de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen) van download- en installatieprocessen. Roekeloosheid bij de gebruikers leidt ertoedat hun systemen worden blootgesteld aan risicovolle infecties en privacyschendingen. Dergelijk gedrag leidt met andere woorden vaak tot de onbedoelde installatie van ongewenste apps.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Iedereen moet weten dat gebrek aan kennis en roekeloos gedrag de belangrijkste redenen zijn voor computerbesmettingen. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Om deze reden is het een vereiste om aandachtig te zijn als men op het internet wil surfen of software wil downloaden/installeren. Zorg er altijd voor dat u elk venster van de download-/installatiedialogen zorgvuldig analyseert met behulp van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Terwijl u dit doet, vinkt u alle extra toepassingen uit en weigert u alle aanbiedingen voor het downloaden/installeren van dergelijke apps. Het is raadzaam om apps alleen te downloaden via officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders/installatieprogramma's bevatten vaak malafide applicaties, daarom mogen dergelijke tools nooit gebruikt worden. Ongewenste apps worden waarschijnlijk ook verspreid met behulp van opdringerige advertenties die doorverwijzen naar kwaadaardige websites en scripts uitvoeren die ontworpen zijn om malware te downloaden/installeren. Opdringerige advertenties zien er meestal volkomen legitiem uit. Eénmaal erop geklikt, verraden deze advertenties zichzelf echter omdat ze doorverwijzen naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals gokken, dating, pornografie, etc.). In de meeste gevallen worden opdringerige advertenties geleverd door adware-apps, wat betekent dat de gebruikers die doorverwijzingen naar Auto Mac Booster ervaren, onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins moeten verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de ongewenste applicatie Auto Mac Booster:

Mogelijk ongewenste applicatie Auto Mac Booster

De Auto Mac Booster ongewenste applicatie (GIF):

De Auto Mac Booster oplichting (GIF)

Officiële Auto Mac Booster installatie setup:

Auto Mac Booster installer setup

BELANGRIJK! De Auto Mac Booster wordt toegevoegd aan de lijst met apps die automatisch uitgevoerd worden bij elke gebruiker die zich aanmeldt. Voer daarom voordat u begint, deze stappen uit::

  • Ga naar Systeemvoorkeuren -> Gebruikers en groepen. 
  • Klik op uw account (ook bekend als Huidige gebruiker).
  • Klik op inloggen.
  • Zoek naar de vermelding "Auto Mac Booster". Selecteer het en klik op de knop "-" om het te verwijderen.

Auto Mac Booster PUA systeemvoorkeuren

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de Auto Mac Booster ongewenste applicatie te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder alle mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de auto mac booster mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Auto Mac Booster mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan auto mac booster mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan auto mac booster mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan auto mac booster mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Auto Mac Booster mogelijk ongewenste applicatie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Auto Mac Booster mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.