Project Free Tv Virus

Ook bekend als: Advertenties door Project Free Tv
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Project Free Tv doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is Project Free Tv?

Project Free Tv behoort tot de groep websites die ongewenste downloads en installaties kunnen veroorzaken en die kunnen leiden tot mogelijke malware-infecties. Deze pagina, zoals de naam al aangeeft, biedt gebruikers de mogelijkheid om gratis verschillende tv-programma's en films te bekijken. Het bevat een compilatie van allerlei titels van A tot Z, het stelt de gebruikers ook in staat om naar films of shows op hun genre te zoeken. Het is een legitieme website, maar het probleem is dat de ontwikkelaars geld verdienen door twijfelachtige advertentienetwerken te gebruiken. Eenvoudig gezegd, Project Free Tv bevat dubieuze advertenties en verwijst door naar misleidende, onbetrouwbare websites. Door deze pagina te gebruiken riskeren mensen doorgestuurd te worden naar kwaadaardige pagina's, of ze worden misleid om ongewenste (mogelijk kwaadaardige) apps te downloaden en te installeren.

Project Free Tv pop-up doorverwijzingen

Indien erop wordt geklikt veroorzaakt deze pagina nu en dan doorverwijzingen naar dubieuze websites. Eén van de voorbeelden is een misleidende website die zegt dat de computer van zijn bezoeker geïnfecteerd is met virussen en dat deze verwijderd moeten worden met behulp van een bepaalde mogelijk ongewenste app (PUA). Eén van de pagina's die wordt gepromoot via Project Free Tv is ontworpen om mensen te misleiden zodat ze ongewenste applicaties downloaden en installeren. Dat is echter niet de enige onbetrouwbare website die wordt geopend wanneer Project Free Tv gebruikt wordt. Het zorgt ook voor doorverwijzingen naar allerlei dubieuze pagina's, waarvan sommige gebruikt kunnen worden om mensen te misleiden zodat ze browserkapers, adware-apps en andere PUA's downloaden en installeren. Dergelijke apps wijzigen de instellingen van de browser, verzamelen informatie over het surfgedrag en/of overladen hun gebruikers met opdringerige advertenties. Als u op advertenties klikt die worden weergegeven op websites die door Project Free Tv zijn geopend, kan dit leiden tot computerinfecties omdat die pagina's mogelijks gebruikt kunnen worden voor het verspreiden van malware. Het is ook bekend dat deze pagina linkt naar websites die ontworpen zijn om aan hun bezoekers te vragen om meldingen te tonen. Indien deze worden toegestaan, beginnen die pagina's allerlei pop-upadvertenties, ongewenste meldingen enzovoort weer te geven. Wanneer erop wordt geklikt openen ze onbetrouwbare websites of veroorzaken ze ongewenste downloads/installaties. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom we niet aanbevelen om websites te gebruiken die dubieuze advertentienetwerken gebruiken.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Project Free TV virus
Bedreigingstype Push-meldingen ads, Ongewenste ads, Pop-up ads
Gebruikt IP Adres (projectftv[.]com) 104.25.114.103
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internet-browsersnelheid.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, potentieel ongewenste apps (adware)
Schade Afnemende computerprestaties, browsetracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijderings

Om Advertenties door Project Free Tv verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Er zijn verschillende legitieme websites die dubieuze advertentienetwerken gebruiken, helaas neemt hierdoor het risico toe dat ongewenste apps (of zelfs malware) op browsers of computers geïnstalleerd worden tijdens het gebruik ervan. Hier zijn enkele voorbeelden van andere sites die dergelijke netwerken gebruiken: sendspace.com, Zippyshare en Kissmanga. Om computerinfecties of downloads/installaties van andere ongewenste apps te voorkomen, raden we u aan deze websites niet te gebruiken.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal vinden ongewenste downloads/installaties plaats wanneer de mensen op onbetrouwbare of misleidende advertenties klikken of wanneer de softwareontwikkelaars de "bundeling"-methode gebruiken. Ze gebruiken deze misleidende marketingmethode om mensen te misleiden om mogelijk ongewenste apps samen met andere gewenste software te downloaden/installeren. Ze onthullen de informatie over de ongewenste apps die worden opgenomen in de installatie-/downloadinstellingen niet correct: ze verbergen deze informatie in de "Aangepaste"/"Geavanceerde" instellingen en andere soortgelijke onderdelen van de instellingen. Er zijn veel gebruikers die deze instellingen overslaan en op die manier geven ze onbedoeld toestemming om PUA's te downloaden en te installeren samen met andere software.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om ongewenste downloads en installaties te voorkomen, raden we u aan om geen software te downloaden van onbetrouwbare en niet-officiële pagina's, met behulp van allerlei software of bestandsdownloaders, peer-to-peer-netwerken, enzovoort. De veiligste manier om te downloaden is via directe downloadlinks en officiële websites. Bovendien moeten alle download- en installatieprocessen correct worden afgehandeld. Alle meegeleverde "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen/opties moeten gecontroleerd worden en aanbiedingen om PUA's te downloaden/installeren moeten geweigerd worden voordat de installatie wordt voltooid. Daarnaast raden we u aan om niet op opdringerige advertenties te klikken, deze linken gebruikers vaak door naar dubieuze, mogelijk kwaadaardige websites. Als dergelijke advertenties of ongewenste doorverwijzingen vaak voorkomen, adviseren wij u om te controleren wat de geïnstalleerde applicaties (extensies, add-ons, plug-ins) in de webbrowser zijn en dan alle onbekende of ongewenste apps zo snel mogelijk te verwijderen. We raden u ook aan de lijst met de geïnstalleerde programma's op de computer/het besturingssysteem te bekijken. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van Project Free Tv die de misleidende special-news[.]online website promoot:

project free tv promoot special-news.online misleidende website

Screenshot van Project Free Tv die de misleidende apple.com-monitor[.]live website promoot:

project free tv promoot apple.com-monitor.live

Project Free Tv website veroorzaakt doorverwijzingen naar andere kwaadaardige sites (GIF):

Project Free Tv website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Verwijder pop-up' meldingen in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Verwijder pop-up' meldingen in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Verwijder pop-up' meldingen in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Verwijder pop-up' meldingen in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Verwijder pop-up' meldingen in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Verwijder pop-up' meldingen in Safari webbrowser

Advertenties door Project Free Tv onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door Project Free Tv. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Project Free Tv adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma dat de browserdoorverwijzingen naar Project Free Tv veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering Project Free Tv ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering Project Free Tv ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door project free tv dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering Project Free Tv ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering Project Free Tv ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door project free tv, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering Project Free Tv ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering Project Free Tv ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door project free tv kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door project free tv, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door project free tv van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door project free tv of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15120-project-free-tv-virus

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door Project Free Tv QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door Project Free Tv op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door Project Free Tv

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.