FacebookTwitterLinkedIn

Savefrom.net Virus

Ook bekend als: Advertenties door savefrom.net
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Savefrom[.]net doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is savefrom[.]net?

De savefrom[.]net website is ontworpen om video's - van pagina's voor het delen van video's zoals YouTube - te downloaden. Om een video via deze site te downloaden, moeten de gebruikers een link van de video verzenden, een indeling kiezen en vervolgens op de knop "Downloaden" klikken. Let op: het downloaden van video's met savefrom[.]net is ongevaarlijk (veroorzaakt geen computerbesmettingen of andere soortgelijke problemen), het is echter illegaal om video's van YouTube (of andere vergelijkbare websites) te downloaden. Bovendien maakt savefrom[.]net gebruik van verschillende advertentienetwerken en dus worden mensen die toegang krijgen tot deze site vaak doorverwezen naar andere dubieuze websites die ongewenste downloads, installaties, enzovoort kunnen veroorzaken.

savefrom[.]net pop-up doorverwijzingen

savefrom[.]net bevat verschillende advertenties die, als erop wordt geklikt, dubieuze websites openen. Het bezoeken van deze websites en het klikken op de advertenties die daarop worden weergegeven, kan leiden tot het downloaden en installeren van verschillende mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's). Het is mogelijk dat sommige ontworpen zijn om scripts uit te voeren die ongewenste apps downloaden en installeren - te activeren. Sommige pagina's geopend door savefrom[.]net kunnen oplichtingswebsites zijn die mensen misleiden om PUA's te downloaden door valse foutmeldingen, viruswaarschuwingen en andere misleidende meldingen/pop-upvensters weer te geven. Over het algemeen suggereren zwendelwebsites dat de computer van de bezoeker geïnfecteerd is of fouten bevat, en moedigt ze dan aan om dubieuze apps te downloaden of om contact op te nemen met de oplichters die gewoonlijk proberen om de slachtoffers te misleiden zodat die ongewenste apps kopen of voor online services te betalen. Merk op dat savefrom[.]net pagina's kan openen die ook computerinfecties kunnen veroorzaken. Bovendien leiden doorverwijzingen die door deze site worden veroorzaakt vaak naar websites die om toestemming vragen om meldingen weer te geven. Mensen geven deze toestemming vaak per ongeluk. Als toestemming voor het weergeven van meldingen wordt verleend, dan begint een specifieke website de gebruiker te overladen met ongewenste meldingen, pop-up- of andere advertenties, enzovoort. Als u hierop klikt, kan dit leiden naar onbetrouwbare pagina's, ongewenste downloads, installaties en andere problemen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door savefrom.net
Bedreigingstype Push-meldingen advertenties, ongewenste ads, pop-up ads.
Gebruikt IP Adres 208.91.196.40
Waargenomen Domeinen de.saveform.net, en.saveform.net, es.saveform.net, rek.saveform.net, ru.saveform.net, tr.saveform.net
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bekijkt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internet-browsersnelheid.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware).
Schade Lagere prestaties van de computer, browsetracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn veel websites vergelijkbaar met savefrom[.]net. Enkele voorbeelden zijn flvto[.]biz, ytmp3[.]cc, en clipconverter[.]cc. De meeste van deze websites zijn niet schadelijk, maar het gebruik ervan kan ongewenste doorverwijzingen veroorzaken. Bovendien kunnen andere websites die door hen worden geopend verschillende problemen veroorzaken. Om deze redenen raden we het gebruik van savefrom[.]net en andere soortgelijke websites af.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

In sommige gevallen kunnen gebruikers mogelijk ongewenste apps downloaden van websites die door ontwikkelaars worden gebruikt om ze te promoten. Mensen installeren PUA's echter vaker door op opdringerige, misleidende advertenties te klikken, of wanneer softwareontwikkelaars "bundeling" gebruiken, een misleidende marketingmethode om mensen te bedriegen door PUA's te downloaden en te installeren samen met andere reguliere software die de mensen gewoonlijk opzettelijk downloaden. Informatie over het opnemen van de ongewenste apps in de download/installatie-instellingen wordt vaak niet correct weergegeven. De ontwikkelaars verbergen de details in de "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige" of andere soortgelijke delen van de software-installatie of downloadinstellingen. Onbedoelde downloads en installaties gebeuren met name wanneer mensen instellingen overslaan en deze ongewijzigd laten.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Alle software moet gedownload worden via officiële websites (of andere betrouwbare bronnen) en door directe links te gebruiken. Vermijd het gebruik van externe downloaders/installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule en andere vergelijkbare kanalen. Installeer de software bovendien op de juiste manier. Controleer de download- en installatie-instellingen voor aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden of te installeren. Weiger deze aanbiedingen voordat u een download- of installatieproces voltooit. Vermijd bovendien te klikken op opdringerige advertenties die op dubieuze pagina's worden weergegeven. Ze leiden de gebruikers vaak door naar onbetrouwbare websites zoals voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen enzovoort. Als u deze doorverwijzingen of advertenties regelmatig tegenkomt, controleer dan uw browser op ongewenste vermeldingen (extensions, plug-ins, add-ons, enz.) en verwijder deze onmiddellijk. Hetzelfde geldt voor de programma's die op uw computer geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Website geopend door savefrom[.]net die om toestemming vraagt om meldingen weer te geven:

kwaadaardige website vraagt toestemming meldingen weer te geven

Een dubieuze webpagina toont browsermeldingen:

kwaadaardige website vraagt toestemming meldingen weer te geven

Screenshot van een pop-up oplichting geleverd door savefrom.net:

Savefrom.net pop-up oplichting

BELANGRIJK! Deze misleidende site veroorzaakt doorverwijzingen naar websites die vragen om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

verwijder pop-up' meldingen in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

verwijder pop-up' meldingen in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Verwijder pop-up' meldingen in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Verwijder pop-up' meldingen in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Verwijder pop-up' meldingen in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Verwijder pop-up' meldingen in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

savefrom[.]net adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma dat de browserdoorverwijzingen naar savefrom[.]net veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering savefrom[.]net ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering savefrom[.]net ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door savefrom.net dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering savefrom[.]net ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering savefrom[.]net ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door savefrom.net, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering savefrom[.]net ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering savefrom[.]net ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door savefrom.net kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door savefrom.net, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door savefrom.net van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door savefrom.net of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14858-savefrom-net-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door savefrom.net QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door savefrom.net op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.