FacebookTwitterLinkedIn

Easyziptab.com doorverwijzing

Ook bekend als: EazyZip browserkaper
Schadeniveau: Medium

Easyziptab.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is easyziptab.com?

Easyziptab.com is een valse internetzoekmachine die, volgens de ontwikkelaars, de surfervaring op het web verbetert door verbeterde resultaten weer te geven en snelle toegang te bieden tot een aantal populaire sites (Twitter, Facebook, YouTube, enz.) Als men enkel deze claims beoordeelt dan kan easyziptab.com legitiem lijken, maar deze site wordt gepromoot met behulp van een browser-kapende app genaamd EazyZip, die beweert bestandscompressiefunctionaliteit aan te bieden. Bovendien verzamelen easyziptab.com en EazyZip allerlei gevoelige informatie met betrekking tot het surfgedrag op internet.

easyziptab.com browserkaper

EazyZip is gericht op Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox. Na infiltratie past EazyZip de URL voor nieuwe tabbladen, de startpagina en de standaard zoekmachine aan door deze toe te wijzen aan easyziptab.com. Hoewel deze wijzigingen misschien onbeduidend lijken, kunnen de gebruikers ze niet ongedaan maken. Uit onderzoek blijkt dat easyziptab.com doorgaat met het telkens opnieuw toewijzen van de browserinstellingen, wanneer geprobeerd wordt deze te wijzigen. Daarom is het onmogelijk om de browseropties naar hun vorige status te herstellen. Uiteindelijk worden de gebruikers aangemoedigd om easyziptab.com te bezoeken telkens ze een nieuw browsertabblad openen of als ze zoeken via de adresbalk. Dit vermindert de surfervaring op het internet aanzienlijk. Merk op dat na het invoeren van een zoekopdracht op easyziptab.com, de gebruikers worden omgeleid naar blpsearch.com en vervolgens naar search.yahoo.com. Daarom worden de gebruikers gedwongen om via de Yahoo-zoekmachine op het internet te zoeken. Een ander belangrijk nadeel is dataspionage. Uit onderzoek blijkt dat easyziptab.com en EazyZip gegevens verzamelen die waarschijnlijk vertrouwelijke informatie bevatten. De ontwikkelaars verkopen die gegevens aan externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die de persoonlijke gegevens misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Dit gedrag kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Als u doorverwijzingen ervaart naar easyziptab.com, verwijdert u EazyZip en bezoekt u deze site best nooit opnieuw.

Bedreigingsoverzicht:
Naam EazyZip browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, Doorverwijzingen, Searchkaper, Toolbar, Ongewenste nieuwe tabbladen
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowser(s)instellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen om de website van kaper te bezoeken en op internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites.
Verwijdering

Om EazyZip browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Er zijn talloze valse zoekmachines die overeenkomsten vertonen met easyziptab.com, bijvoorbeeld, search.hideyoursearch.win, webdigger.net, en chrome-tab.com. Net als met easyziptab.com bieden deze sites ook verbeterde zoekresultaten aan en (in sommige gevallen) andere 'handige functies' (weersvoorspellingen, snelkoppelingen naar populaire websites, enzovoort). Valse zoekmachines worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars en de meeste zijn nutteloos voor de gewone gebruikers. Ze veroorzaken ongewenste doorverwijzingen en verzamelen gevoelige gegevens. Sommige valse zoekmachines zijn ook ontworpen om misleidende resultaten en opdringerige advertenties weer te geven. In deze gevallen worden de gebruikers doorgaans omgeleid naar dubieuze sites. Daarom kan het gebruik van een valse internetzoekmachine leiden tot risicovolle computerinfecties.

Hoe werd easyziptab.com geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt easyziptab.com gepromoot met behulp van de EazyZip browserkaper. Dit mogelijk ongewenste programma (PUP) heeft een officiële downloadwebsite, maar criminelen verspreiden ook ongewenste programma's met 'malvertising' (opdringerige advertenties) en een misleidende marketingmethode genaamd 'bundeling' (de stiekeme installatie van frauduleuze apps samen met reguliere [meestal gratis] software) . De ontwikkelaars verbergen deze "gebundelde" applicaties binnen de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen van de download/installatieprocessen - ze onthullen deze informatie niet correct. Bovendien haasten gebruikers zich vaak doorheen deze procedures en slaan ze stappen over. Bovendien klikken ze op dubieuze advertenties/links zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Door dit te doen, stellen ze hun systemen bloot aan het risicovolle infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

De belangrijkste redenen voor computerbesmettingen zijn het slordige gedrag en de beperkte kennis van veel gebruikers. Voorzichtigheid is de sleutel tot computerveiligheid. Let daarom goed op bij het downloaden/installeren van software en tijdens het surfen op het internet. Selecteer de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen nauwkeurig. Meld u af voor alle aanvullende programma's en aanbiedingen en weiger om deze te downloaden/installeren. Opdringerige advertenties lijken meestal legitiem, maar zijn gemakkelijk te herkennen, omdat de meeste doorverwijzen naar sites voor gokken, pornografie en andere dubieuze websites. Deze advertenties worden geleverd door adware. Als u dergelijke advertenties vaak ziet, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. Het gebruik van een legitieme antivirus/anti-spyware-software is ook essentieel.

Website die de EazyZip browserkaper promoot:

Website promoot EazyZip browserkaper

Een andere website die de EasyZip browserkaper promoot:

EasyZip browserkaper promoot website (vb 2)

EazyZip browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van EazyZip browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

EazyZip browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

easyziptab.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld "EazyZip"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen". 

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma dat de browserdoorverwijzingen naar de easyziptab.com-website veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

EazyZip browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder easyziptab.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijder easyziptab.com uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://easyziptab.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer. 

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijder easyziptab.com uit Internet Explorer standaardzoekmachine

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "Search".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van eazyzip browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder easyziptab.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "EasyZipTab" of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.  

Verander uw startpagina:

Verwijder easyziptab.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Settings". In de "startup" sectie, schakel "EasyZipTab" uit, zoek naar de browserkaper URL (hxxp://www.easyziptab.com) onder de optie "Open een specifieke pagina of reeks pagina's". Klik indien aanwezig op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaardzoekmachine:

Verwijder easyziptab.com uit Google Chrome standaardzoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Instellingen', klik in het gedeelte 'Zoekmachine' op 'Zoekmachines beheren ...', in de geopende lijst zoekt u naar "easyziptab"als u dit vindt, klik dan op de drie verticale stippen nabij deze URL en selecteer "Verwijderen van lijst" 

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van eazyzip browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder easyziptab.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "EazyZip", en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins. 

Verander uw startpagina:

Verwijder easyziptab.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster verwijdert u  hxxp://easyziptab.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijder easyziptab.com uit Mozilla Firefox standaardzoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "easyziptab.com"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van eazyzip browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de eazyzip browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van eazyzip browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over eazyzip browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12265-easyziptab-com-redirect

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
EazyZip browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van EazyZip browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met EazyZip browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.