FacebookTwitterLinkedIn

Search.bunnybarny.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: Bunnybarny browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.bunnybarny.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is search.bunnybarny.com?

Search.bunnybarny.com is één van de vele valse zoekmachines die wordt gepromoot via een aantal apps/installatieprogramma's voor browserkapers zoals bijvoorbeeld de ongewenste app van File Compressor Pro. Search.bunnybarny.com lijkt erg op andere zoekmachines van dit type, zoals search.pogypog.com, search.yadbazelet.com, searchv.dooryov.com en vele anderen Browserkapers promoten hen om de instellingen van de browser te kunnen wijzigen en zo allerlei gegevens over de browseractiviteiten van de gebruikers te verzamelen.

search.bunnybarny.com browserkaper op een Mac computer

Dergelijke apps (browserkapers) richten zich meestal op browsers zoals Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome. Na de installatie veranderen ze de browserinstellingen. In dit specifieke geval wordt de standaardzoekmachine, de startpagina en de URL van het nieuwe tabblad gewijzigd in search.bunnybarny.com. Mensen die hun browsers hebben gekaapt door Bunnybarny worden gedwongen om het search.bunnybarny.com-adres te bezoeken elke keer dat ze de browser of een nieuw tabblad openen of wanneer ze een zoekopdracht invoeren in de URL-balk. Meestal is de enige manier om de wijzigingen ongedaan te maken de apps te verwijderen. Trouwens, search.bunnybarny.com levert geen individuele zoekresultaten maar leidt de gebruikers om naar search.yahoo.com. Met andere woorden, het biedt mensen resultaten aan die worden gegenereerd door de Yahoo-zoekmachine. Dataspionage is een andere reden waarom het niet wordt aanbevolen om browserkapers/valse zoekmachines te gebruiken. Ze verzamelen IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten en andere informatie over het surfgedrag van de gebruikers. Helaas verzamelen ze mogelijk ook persoonlijke gegevens. Bovendien sturen hun ontwikkelaars alle geregistreerde gegevens ook door naar andere partijen die deze gegevens misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Let op, sommige van deze partijen kunnen cybercriminelen zijn. Kortom: mensen die dergelijke apps of zoekmachines gebruiken, lopen het risico tijdens het surfen om privacyproblemen te ondervinden of zelfs om het slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Bunnybarny browserkaper
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus, Valse webzoekmachine
Gebruikte IP Address 18.208.105.36
Detectie Namen (filecompressor_b.dmg - installer promoting search.bunnybarny.com) Avast (MacOS:Genieo-ED [Adw]), BitDefender (Gen:Variant.Application.MAC.Genieo.1), Emsisoft (Gen:Variant.Application.MAC.Genieo.1 (B)), Kaspersky (not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Geonei.y), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werd langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar duistere websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Bunnybarny browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Heel vaak lijken valse zoekmachines nuttige tools om op het internet te surfen. Maar even vaak geven bieden ze hun gebruikers zelfs geen unieke zoekresultaten en zijn ze dus waardeloos. Bovendien worden de meeste van hen ontworpen om verschillende gegevens voor hun ontwikkelaars te verzamelen die kunnen worden gebruikt/misbruikt om inkomsten te verkrijgen.

Hoe werd search.bunnybarny.com geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen downloaden of installeren mensen verschillende ongewenste apps zonder hiervan op de hoogte te zijn. Dit komt omdat ze meestal worden gepromoot met behulp van een "bundling"-methode. Dit betekent dat de ontwikkelaars deze apps bundelen (opnemen) in de download/installatie-instellingen van andere software, maar dat ze deze informatie niet op de juiste manier bekendmaken. Ze verbergen de gebundelde apps in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke onderdelen van de setups en hopen dat mensen deze niet zullen controleren en zo toestemming geven om de ongewenste apps ook te downloaden/installeren. In andere gevallen veroorzaken gebruikers zelf de ongewenste downloads/installaties door op bedrieglijke (opdringerige) advertenties te klikken. Er zijn advertenties die, indien erop wordt geklikt, scripts uitvoeren die ontworpen zijn om ongewenste apps te downloaden en te installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Vermijd het gebruik van softwaredownloaders van externe partijen, eMule, torrent-clients (of andere peer-to-peer-netwerken), niet-officiële websites en andere soortgelijke, onbetrouwbare kanalen. De enige veilige manier om software te downloaden is het gebruik van officiële websites en directe downloadlinks. Verder raden we niet aan om programma's te downloaden of te installeren zonder de opties in hun setups te controleren. Om preciezer te zijn, is het belangrijk om alle "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige" instellingen te controleren en om aanbiedingen om verschillende ongewenste applicaties uit te vinken. Vermijd het klikken op opdringerige advertenties (met name bij het bezoeken van onbetrouwbare, dubieuze websites). Deze kunnen ongewenste downloads/installaties of omleidingen naar kwaadaardige pagina's veroorzaken. Als u opdringerige advertenties of ongewenste omleidingen ervaart dan raden wij u aan om de lijst met de geïnstalleerde browsertoepassingen te controleren en om alle ongewenste extensies, plug-ins of add-ons te verwijderen. Dit is ook van toepassing op ongewenste programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Misleidende applicatie-installer die search.bunnybarny.com promoot:

Misleidende installer die gebruikt wordt om search.bunnybarny.com te promoten

Website die search.bunnybarny.com promoot:

Dubieuze website promoot search.bunnybarny.com

Bunnybarny browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Bunnybarny browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen naar search.bunnybarny.com te verwijderen met Combo Cleaner:

search.bunnybarny.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de search.bunnybarny.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de bunnybarny browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Bunnybarny browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan bunnybarny browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan bunnybarny browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan bunnybarny browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Bunnybarny browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Bunnybarny browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Bunnybarny browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.