FacebookTwitterLinkedIn

Search.pogypog.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: search.pogypog.com browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.pogypog.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is search.pogypog.com?

search.pogypog.com (ook bekend als searchv.pogypog.com) is een valse webzoekmachine, gelijkaardig aan search.yadbazelet.com, searchv.dooryov.com, search.blueslaluz.com, en vele andere. Door zogezegd verbeterde zoekresultaten aan te bieden, wekt search.pogypog.com een schijn van legitimiteit en bruikbaarheid. Het is echter vermeldenswaard dat de ontwikkelaars deze site promoten door misleidende downloaders en installers te gebruiken die de instellingen van de webbrowsers wijzigen zonder toestemming van de gebruiker. Op het moment van onderzoek was één van de meest populaire promo-installers het officiële Coloring Hero adware-installatieprogramma. Bovendien werd deze site ontworpen om allerlei gegevens over de surfactiviteit op internet van gebruikers op te slaan.

search.pogypog.com browserkaper op een Mac computer

De frauduleuze installers richten zich meestal op de meest populaire webbrowsers: Safari, Mozilla Firefox, Google Chrome. Na een succesvolle infiltratie wijzen frauduleuze installers de url voor nieuwe tabbladen, de standaard zoekmachine en de startpagina van de browsers toe aan search.pogypog.com. Bovendien installeren de setups heimelijk een aantal "helper-objecten" - applicaties van externe partijen en/of browser plug-ins. Deze zijn ontworpen om de opties van de browsers opnieuw toe te wijzen elke keer dat een poging wordt gedaan om ze te veranderen. Om deze reden wordt het terug herstellen van de browsers naar hun vorige toestand onmogelijk. Uiteindelijk hebben de gebruikers geen andere keuze dan search.pogypog.com te bezoeken telkens ze een nieuw browsertabblad openen of op het internet zoeken via de adresbalk. Deze ongewenste doorverwijzingen verminderen de kwaliteit van het surfen op het internet aanzienlijk. Het is ook vermeldenswaard dat search.pogypog.com doorverwijzingen naar search.yahoo.com uitvoert zodra een zoekopdracht is ingevoerd. Met andere woorden, search.pogypog.com zelf levert geen zoekresultaten, wat betekent dat het volledig nutteloos is. Een ander belangrijk nadeel is dataspionage. Search.pogypog.com registreert (evenals de "helper-objecten") continu persoonlijke gegevens zoals IP-adressen, zoekopdrachten, bezochte website-URL's, bekeken pagina's en andere soortgelijke gegevens met betrekking tot de surfactiviteit van de gebruikers. Bovendien delen ontwikkelaars deze gegevens met externe partijen in ruil voor geld. Deze personen (mogelijk cybercriminelen) misbruiken de gegevens om inkomsten te verkrijgen. Vandaar dat dataspionage uiteindelijk kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Gebruikers die doorverwijzingen ervaren naar search.pogypog.com moeten onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naamsearch.pogypog.com browserkaper
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol met valse webzoekmachines zoals search.pogypog.com. De ontwikkelaars stellen deze voor als legitieme en handige tools die de surfervaring op het internet aanzienlijk verbeteren. Valse webzoekmachines worden echter meestal alleen ontworpen om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars. Vandaar dat valse zoekmachines, in plaats van echte toegevoegde waarde te bieden aan gebruikers allerlei ongewenste doorverwijzingen veroorzaken en informatie verzamelen, waardoor ze een bedreiging vormen voor de privacy van de gebruikers en ook de surfervaring verstoren. Het is ook vermeldenswaard dat sommige valse zoekmachines onbetrouwbare zoekresultaten genereren en/of opdringerige advertenties weergeven die naar potentieel schadelijke websites linken. Dit betekent dat het gebruik van valse zoekmachines uiteindelijk kan leiden tot verschillende systeeminfecties.

Hoe werd search.pogypog.com geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt search.pogypog.com gepromoot met behulp van downloaders, installers en browserkapers. Deze misleidende marketingmethode wordt "bundelen" genoemd. Alle informatie met betrekking tot de wijziging van de instellingen van de browser is verborgen achter de "Aangepaste" of "Geavanceerde" opties of andere secties van de download- en installatieprocessen. Het probleem is dat gebruikers zich vaak achteloos overhaasten bij het uitvoeren van deze procedures en daarbij de meeste stappen overslaan. Door dit te doen verlenen de gebruikers onbedoeld toestemming aan de setups om verschillende instellingen te wijzigen. Alsof dat nog niet genoeg is, stellen de gebruikers hun systeem bovendien ook bloot aan een risico op allerlei infecties waarmee ze hun eigen privacy in gevaar brengen.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moeten de gebruikers goed opletten tijdens het surfen op het internet en tijdens het downloaden/installeren van software. Zorg er altijd voor dat u de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen selecteert en analyseer nauwkeurig elk venster van download- en installatiedialogen. Terwijl u dit doet moet u aanbiedingen voor het downloaden/installeren van extra programma's afwijzen. We raden u aan om downloaders en installatieprogramma's van externe partijen te vermijden, omdat de meeste van hen inkomsten genereren door ongewenste programma's te promoten. Software mag alleen gedownload worden via officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al besmet is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Coloring Hero adware installer setup die search.pogypog.com promoot:

Misleidende installer die search.pogypog.com promoot

Website die search.pogypog.com promoot:

Dubieuze website die search.pogypog.com promoot

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de browserdoorverwijzingen naar search.pogypog.com te verwijderen met Combo Cleaner:

search.pogypog.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder alle aan search.pogypog.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de search.pogypog.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

search.pogypog.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan search.pogypog.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.pogypog.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.pogypog.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
search.pogypog.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.pogypog.com browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.