File Compressor Pro ongewenste Applicatie (Mac)

Ook bekend als: File Compressor Pro mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe File Compressor Pro te verwijderen van een Mac?

Wat is File Compressor Pro?

De ontwikkelaars van File Compressor Pro promoten deze app als een online tool voor het zippen (comprimeren) van bestanden. Eén van de distributiemethoden is echter een "bundeling"-methode. Ontwikkelaars gebruiken dit om mensen te misleiden om verschillende mogelijk ongewenste apps (PUA's) te downloaden en installeren. Bovendien is het bekend dat File Compressor Pro wordt gebruikt om bunnybarny.com, een valse zoekmachine, te promoten.

File Compressor Pro ongewenste applicatie

Deze app moet de gebruikers toestaan ​​om allerlei bestanden in één keer te comprimeren. Het lijkt misschien een eenvoudig te gebruiken en handige tool, maar apps die worden gepromoot met behulp van misleidende methodes mogen niet vertrouwd worden. Ze leveren vaak geen echte toegevoegde waarde op en worden vaak samen met verschillendes browserkapers, adware, en andere ongewenste apps geïnstalleerd. In dit specifieke geval wordt het installatieprogramma van File Compressor Pro gebruikt om de valse zoekmachine (bunnybarny.com) te promoten. Dit betekent dat de mensen door het installeren van File Compressor Pro onbedoeld toestemmig geven ​​om de instellingen van hun browser te wijzigen. In dit geval stellen ze bunnybarny.com in als standaard zoekmachine, de URL van het nieuwe tabblad en de startpagina. Meestal kunnen deze wijzigingen niet ongedaan worden gemaakt, tenzij een bepaalde app (in dit geval File Compressor Pro of een browserkaper die ermee wordt geïnstalleerd) wordt verwijderd. Browserkapers wijzigen niet alleen de browserinstellingen, maar zijn ook vaak ontworpen om browsergerelateerde gegevens te verzamelen. IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, enzovoort. Hun ontwikkelaars delen al deze gegevens met andere partijen (mogelijk cybercriminelen) die het misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Als de PUA's samen met adware-apps worden geïnstalleerd, worden de gebruikers overladen met allerlei ongewenste advertenties (kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-upadvertenties, enzovoort) die, als erop wordt geklikt, onbetrouwbare of zelfs kwaadaardige websites openen. Als u op dergelijke advertenties klikt, dan kan dit ook leiden tot downloads en installaties van andere ongewenste apps. Om ongewenste downloads/installaties, privacyschendingen en onveilige situaties tijdens het surfen op internet te voorkomen, raden we u aan File Compressor Pro te verwijderen en te voorkomen dat ongewenste applicaties in de toekomst nog worden geïnstalleerd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam File Compressor Pro mogelijk ongewenste applicatie
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus, PUP (mogelijk ongewenst programma), PUA (mogelijk ongewenste applicatie)
Verwachtte Functie File compressing (toevoegen aan archieven).
Detectie Namen (filecompressor_b.dmg) Avast (MacOS:Genieo-ED [Adw]), BitDefender (Gen:Variant.Application.MAC.Genieo.1), Emsisoft (Gen:Variant.Application.MAC.Genieo.1 (B)), Kaspersky (not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Geonei.y), Volledige Lijst van Detecties (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar duistere websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om File Compressor Pro mogelijk ongewenste applicatie verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

De meeste ongewenste apps worden gepromoot als handige tools. Echter, slechts een klein aantal van deze apps werkt zoals ze zouden moeten (doen wat ze gepromoot worden). Ze worden vaak gepromoot met behulp van misleidende methoden en worden samen met andere ongewenste apps geïnstalleerd, zijn ontworpen om twijfelachtige websites te promoten, enzovoort. Hier zijn voorbeelden van andere soortgelijke ongewenste apps: Qbit Mac Speedup, Advanced Password Manager en Cleanup My Mac.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Heel vaak downloaden en installeren mensen dergelijke 'PUA's' onopzettelijk - via aangeklikte advertenties of bundels andere software. Zoals we in onze inleiding vermeldden, gebruiken de ontwikkelaars een "bundling"-methode om mensen naar ongewenste downloads/installaties te lokken. Deze bevatten PUA's in de setups van andere software en ze verbergen de informatie hierover in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen. Kortom, mensen veroorzaken de ongewenste downloads/installaties zelf doordat ze klikken op onbetrouwbare (misleidende) advertenties of wanneer ze een andere software downloaden of installeren zonder de installatie-instellingen te controleren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te verwijden?

Ten eerste raden we u af om niet-officiële pagina's, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule (en andere soortgelijke programma's), externe downloaders of installers te gebruiken om software te downloaden of te installeren. Alle software moet worden gedownload van officiële websites en via directe downloadlinks. Verder moeten downloads en installaties correct worden afgehandeld. De installatie van geen enkele software mag voltooid worden zonder de onderliggende instellingen te controleren (zoals de 'Aangepaste', 'Geavanceerde' enzovoort) en aanbiedingen af ​​te wijzen om extra (ongewenste) applicaties te downloaden/installeren. Bovendien mag er niet op advertenties worden geklikt die op twijfelachtige pagina's over gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere soortgelijke sites worden weergegeven. Ze leiden vaak door naar andere onbetrouwbare websites (of veroorzaken ongewenste downloads/installaties). Als ongewenste advertenties en/of doorverwijzingen een veelvoorkomend probleem zijn, dan kan het zijn dat er ongewenste software in een browser of op de computer geïnstalleerd is. We raden aan de lijst met de geïnstalleerde browser-apps (extensies, plug-ins, add-ons) te controleren en alle ongewenste, verdachte waarden zo snel mogelijk te verwijderen. Dit moet ook gebeuren met soortgelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de File Compressor Pro's installer die de bunnybarny.com valsee zoekmachine promoot:

file compressor pro installer promoot bunnybarny.com

File Compressor Pro applicatie:

file compressor pro app

File Compressor Pro in de map Applicaties:

file compressor pro in de map applicaties

Een andere valse webzoekmachine (search.filecompressorpro.com) die gepromoot wordt door de File Compressor Pro ongewenste applicatie:

search.filecompressorpro.com valse zoekmachine

File Compressor Pro mogelijk ongewenste applicatie onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van File Compressor Pro mogelijk ongewenste applicatie. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de File Compressor Pro ongewenste applicatie te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de file compressor pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

File Compressor Pro mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan file compressor pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan file compressor pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan file compressor pro mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
File Compressor Pro mogelijk ongewenste applicatie QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van File Compressor Pro mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met File Compressor Pro mogelijk ongewenste applicatie

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.