Advertenties door FirePlayer

Ook bekend als: FirePlayer adware
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

FirePlayer verwijderingsinstructies

Wat is FirePlayer?

FirePlayer is een misleidende applicatie waarmee gebruikers verschillende media in het HD-formaat kunnen afspelen. Bij een eerste inspectie kan FirePlayer misschien wel legitiem en nuttig lijken, maar deze app is gecategoriseerd als een mogelijk ongewenst programma (PUP) en adware. Er zijn drie belangrijke redenen voor deze negatieve associaties: 1) de onopvallende installatie zonder toestemming; 2) de weergave van opdringerige advertenties, en 3) het volgen van de surfactiviteiten op internet van de gebruikers.

FirePlayer adware

Na de infiltratie gebruikt FirePlayer een "virtuele laag" om pop-ups, kortingsbonnen, banners en andere soortgelijke advertenties weer te geven. De virtuele laag is een tool die de plaatsing van grafische inhoud van externe partijen bovenop elke site mogelijk maakt. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak de onderliggende inhoud. Bovendien kunnen ze doorverwijzen naar kwaadaardige websites en zelfs één onbedoelde klik erop kan leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware. Een ander nadeel is dataspionage. Houd er rekening mee dat FirePlayer continu allerlei gegevens over z'n gebruikers registreert die persoonlijk identificeerbaar kunnen zijn (bijvoorbeeld IP-adressen (Internet Protocol), bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.). Deze informatie wordt gedeeld met externe partijen (mogelijk cyber criminelen) die inkomsten verkrijgen door misbruik te maken van deze persoonlijke informatie. Zo kan de aanwezigheid van een app voor dataspionage, zoals FirePlayer, ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal tot gevolg hebben. We raden u dan ook ten zeerste aan om de FirePlayer adware onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam FirePlayer adware
Bedreigingstype Adware, Ongewenste ads, Pop-up Virus
Verwachtte Functionaliteit Media player.
Detectie Namen Avast (FileRepMalware [PUP]), DrWeb (BackDoor.Radmin.171), Microsoft (PUA:Win32/PCAcceleratePro), Volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bekijkt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internet-browsersnelheid.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Lagere prestaties van de computer, browsetracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om FirePlayer adware verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

FirePlayer heeft zeer vergelijkbare kenmerken als ShareWithUs, WiseFolderLock, Navigate Pro, Tools Plus, en vele anderen. Merk op dat al deze apps verschillende functies aanbieden, maar identiek gedrag vertonen. Het enige doel van adware-applicaties is inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars. Ze vertonen alleen opdringerige online advertenties en registreren voortdurend gebruikers- en systeeminformatie. Claims over het aanbieden van 'bruikbare functionaliteit' zijn slechts pogingen om de schijn van legitimiteit te wekken. Apps zoals FirePlayer zijn nutteloos voor gewone gebruikers.

Hoe werd FirePlayer geïnstalleerd op mijn computer?

Deze adware heeft een officiële downloadwebsite, maar de ontwikkelaars verspreiden deze ook met een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling". Daarom installeren de gebruikers FirePlayer vaak onbedoeld, zonder hun toestemming ervoor te geven. Bundelen is de stiekeme installatie van applicaties van externe partijen samen met reguliere software/apps. De ontwikkelaars weten dat de gebruikers vaak de download- en installatieprocessen overhaasten en dus stappen overslaan. Daarom worden de gebundelde applicaties verborgen in de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen van deze procedures. Door deze secties over te slaan, stellen gebruikers hun systemen bloot aan risicovolle infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Ongewenste apps worden verspreid met behulp van de "bundeling"-methode. Sla daarom nooit de stappen van de download- of installatieprocessen over. Selecteer altijd de  "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen analyseer elke stap nauwgezet en weiger aanbiedingen om extra apps te downloaden/installeren. Gebundelde applicaties zijn over het algemeen kwaadaardig en mogen nooit worden geïnstalleerd.

Officiële FirePlayer adware installatie set-up:

FirePlayer adware installatie

Screenshot van de FirePlayer applicatie:

Screenshot van de FirePlayer adware

FirePlayer adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van FirePlayer adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

FirePlayer adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

FirePlayer adware deïnstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-schermwindow zoek je naar "FirePlayer", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen". 

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma dat ads naar FirePlayer veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de FirePlayer adware uit internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde FirePlayer zijn browser plug-ins niet op Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar werd het gebundeld samen met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser-add-ons van uw internetbrowser te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering FirePlayer ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering FirePlayer ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van fireplayer adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering FirePlayer  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering FirePlayer ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van fireplayer adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering FirePlayer ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering FirePlayer ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van fireplayer adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om fireplayer adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over fireplayer adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11268-ads-by-fireplayer

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
FirePlayer adware QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van FirePlayer adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met FirePlayer adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.