FacebookTwitterLinkedIn

Agent Tesla RAT

Ook bekend als: Agent Tesla remote acess tool
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Agent Tesla virus verwijderingsgids

Wat is Agent Tesla?

Agent Tesla is een RAT (Remote Access Tool) waarmee de gebruikers vanop afstand de computers kunnen besturen. Deze tool kan gekocht worden via de officiële website en de ontwikkelaars stellen het voor als een legitiem programma. Maar cybercriminelen gebruiken Agent Tesla ook om allerlei persoonlijke gegevens te stelen.

Agent Tesla malware

Iedereen kan een Agent Tesla-abonnement (maandelijks/jaarlijks) kopen en het voor verschillende doeleinden gebruiken. De website beweert dat deze tool niet gebruikt mag worden voor kwaadaardige doeleinden en dat de abonnementen van gebruikers die dit doen worden opgeschort. Uit onderzoek blijkt dat deze beweringen onjuist zijn en de ontwikkelaars enkel proberen om de schijn van legitimiteit op te wekken. Houd er rekening mee dat de abonnees 24/7 ondersteuning kunnen krijgen door een Discord-chatprogramma. De ontwikkelaars bieden een breed scala aan ondersteuning, waaronder tips over hoe u Agent Tesla op kwaadaardige manieren kunt verspreiden (bijvoorbeeld via email-spamcampagnes, door misbruik te maken van softwarefouten, enz.). Daarom is het veilig om te veronderstellen dat claims met betrekking tot de opschorting van abonnementen onjuist zijn en dat de ontwikkelaars deze tool gebruiken om illegaal de computers van anderen te controleren en/of om inkomsten te verkrijgen op schadelijke manieren. Eén van de belangrijkste functies van Agent Tesla is keylogging; het kan gebruikt worden om systeemaanslagen op te nemen. Daardoor kunnen de criminelen toegang verkrijgen tot de accounts van de slachtoffers. Ze zijn erop gericht om zoveel mogelijk inkomsten te verkrijgen en maken waarschijnlijk op verschillende manieren misbruik van de accounts. Bankrekeningen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om geld over te maken, artikelen online te kopen, enzovoort. Andere persoonlijke accounts (bijvoorbeeld sociale netwerken, e-mails, enz.) kunnen gebruikt worden om de identiteit van een slachtoffer te stelen om zo nog meer geld af te persen of om kwaadaardige bestanden naar uw contactenlijst op te sturen, waardoor deze RAT (of andere malware) nog verder wordt verspreid. Daarom kan de aanwezigheid van een tool voor externe toegang op uw systeem verschillende problemen en financiële verliezen veroorzaken en kunnen de slachtoffers zelfs in de schulden geraken. Daarom zou u deze bedreigingen onmiddellijk moeten verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Agent Tesla remote acess tool
Bedreigigngstype Trojan, wachtwoordstelend-virus, online bankieren-malware, spyware.
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem in de computer van het slachtoffer te infiltreren en te wachten. Er zijn dus geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen, schadelijke online advertenties, social engineering, softwarecracks.
Schade Gestolen bankgegevens en/of wachtwoorden, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn honderden tools voor externe toegang online. Bijvoorbeeld: Imminent Monitor, H-Worm, CrimsonRAT, en Nymeria. Sommige zijn kwaadaardig, andere zijn legitiem, maar als ze worden misbruikt, dan vormen ze allemaal een bedreiging voor de privacy van de gebruikers en voor de veiligheid van de computer (tools voor externe toegang worden vaak gebruikt om extra applicaties te downloaden en te installeren, die vaak kwaadaardig zijn). Daarom is het verwijderen van externe toegangstools uiterst belangrijk.

Tesla Agent externe toegangstool technische analyse:

  • Detectienamen: Avast (Win32:Malware-gen), BitDefender (AIT:Trojan.Nymeria.1857), Kaspersky (Trojan-Dropper.Win32.Scrop.uod), ESET-NOD32 (MSIL/Spy.Agent.AES)
  • Volledige lijst met antivirusdetecties: VirusTotal
  • Uitvoerbare bestandsnaam: DHL%20TRACKING.exe
  • Voorbeeld eerste ingediend: 2019-03-26 (gemaakt op 2019-03-26)

Hoe infiltreerde Agent Tesla in mijn computer?

Iedereen kan Agent Tesla kopen en beginnen met het te verspreiden met behulp van de vele beschikbare distributietools/-methoden. In de meeste gevallen worden RAT's verspreid met trojans, spamcampagnes, valse software-updaters/-cracks en onofficiële softwaredownloadbronnen. Trojans zijn kwaadaardige toepassingen die onopzettelijk in computers infiltreren en voortdurend extra malware injecteren. Spamcampagnes worden gebruikt om schadelijke bijlagen te verspreiden samen met misleidende berichten die de gebruikers aanmoedigen om de bestanden te openen. Deze bijlagen worden vaak voorgesteld als facturen, ontvangstbewijzen, enzovoort. Het openen ervan leidt meestal tot systeeminfecties. Valse updaters infecteren computers door verouderde software met fouten te misbruiken of door eenvoudigweg malware te downloaden en te installeren in plaats van updates. Het idee achter softwarecracks is om de betaalde software-activering te omzeilen, maar ze worden ook gebruikt om malware te verspreiden waardoor de gebruikers hun computers vaak infecteren, in plaats van gratis de software te activeren. Onofficiële softwaredownloadbronnen zijn ook een probleem. De ontwikkelaars stellen schadelijke uitvoerbare bestanden/apps voor als legitieme software, waardoor de gebruikers overtuigd worden om malware te downloaden en te installeren. Samengevat zijn de belangrijkste redenen voor computerinfecties een gebrek aan kennis over deze bedreigingen en onvoorzichtig gedrag.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

Om dit te voorkomen moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet en bij het downloaden en installeren van software. Denk twee keer na voordat u e-mailbijlagen opent. Bestanden/links die u niet aanbelangen en bestanden/links die van verdachte/onherkenbare e-mailadressen werden ontvangen, mogen niet worden geopend. Software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe download/links. Downloaders/installers van derden bevatten vaak malafide apps, en daarom mogen dergelijke tools nooit worden gebruikt. Soortgelijke regels gelden voor software-updates. Het is belangrijk om de geïnstalleerde applicaties en besturingssystemen up-to-date te houden, maar gebruik alleen tools van de officiële ontwikkelaar of alleen geïmplementeerde functies. Gebruik nooit softwarecracks, niet alleen omdat softwarepiraterij cybercriminaliteit is maar ook omdat het risico op infecties extreem hoog is. Gebruik een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite - deze tools detecteren en elimineren vaak malware voordat ze schade kunnen aanrichten. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als u van mening bent dat uw computer al geïnfecteerd is dan raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Hacking-website die Agent Tesla RAT promoot:

Website promoot Agent Tesla RAT

Agent Tesla-dashboard dat gebruikt wordt om deze RAT te besturen:

Agent Tesla RAT dashboard

Misleidende email met kwaadaardige bijlage die Agent Tesla injecteert:

Email spamcampagne promoot Agent Tesla RAT

Tekst in deze e-mail:

Subject OFFERTEAANVRAAG DRINGEND #1624400ID
Goedendag,
Zie in de bijgevoegde bijlage onze bestelling RFQ PO#40053.
Ga er alstublieft door en geef ons
dringend uw bedrijfszegel (stempel).
En ook de leveringsdatum en de betalingsvoorwaarden.
PS: deze bestelling is voor een enorme levering aan onze klant.
Bedankt.
Vriendelijke groeten,
Michael PIQUEUR
Verantwoordelijke Logistique

Tel : +33 (0)1 47 24 14 14
Mob : +33 (0)6 43 42 40 04
Fax : +33 (0)1 47 98 25 43
E-mail: zumrut@junaidco.com
Website: www.junaidco.com

Kwaadaardige bijlage (Microsoft Excel document) die Agent Tesla verspreidt:

Kwaadaardige bijlage verspreidt Agent Tesla

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer, en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan op 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestanden op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Agent Tesla remote acess tool QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Agent Tesla remote acess tool op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.