FacebookTwitterLinkedIn

Googlo.co POP-UP doorverwijzing

Ook bekend als: googlo.co pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Googlo.co doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is googlo.co?

googlo.co is een frauduleuze site, gelijkaardig aan hotchedmothe.club, clixtrac.com, cliksource.cool, en vele anderen. Deze site leidt zijn gebruikers om naar andere dubieuze websites. Over het algemeen bezoeken de gebruikers googlo.co onbedoeld - ze worden omgeleid door potentieel ongewenste apps (PUA's) of opdringerige advertenties die op andere frauduleuze sites worden weergegeven. Onderzoek toont aan dat mogelijk ongewenste applicaties gewoonlijk zonder toestemming infiltreren en niet alleen leiden tot doorverwijzingen, maar dat ze ook opdringerige advertenties weergeven en vertrouwelijke gegevens verzamelen.

googlo.co pop-up

Direct na infiltratie openen mogelijk ongewenste apps nieuwe browsertabbladen/-vensters en leiden ze gebruikers om naar googlo.co, die (afhankelijk van de locatie van de gebruiker) doorverwijzingen naar andere dubieuze sites veroorzaakt. Het is zeer waarschijnlijk dat de gebruikers op deze sites schadelijke inhoud tegenkomen. Dus, omleidingen van en naar googlo.co kunnen leiden tot verschillende systeeminfecties. Met betrekking tot doorverwijzingen leveren potentieel ongewenste apps advertenties op (kortingsbonnen, banners, pop-ups, enz.) die ook kunnen doorverwijzen naar besmettelijke sites of zelfs scripts kunnen uitvoeren die andere PUA's of zelfs risicovolle malware kunnen downloaden of installeren. Daarom kan zelfs één enkele klik per ongeluk resulteren in risicovolle computerinfecties. Opdringerige advertenties worden geleverd met tools die het plaatsen van grafische inhoud van externen op elke site mogelijk maken. De meeste verbergen de onderliggende inhoud, waardoor de browserervaring aanzienlijk wordt verminderd. Potentieel ongewenste apps zijn ook berucht om het volgen van informatie. Ze registreren meestal IP-adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen en andere vergelijkbare gegevens. Ze kunnen ook persoonlijke gegevens vastleggen die de ontwikkelaars later met externen delen om inkomsten te verkrijgen. Deze mensen (mogelijk cybercriminelen) misbruiken deze privégegevens om verdere inkomsten te verkrijgen. Daarom kan de aanwezigheid van apps voor het bijhouden van gegevens leiden tot privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. U wordt dringend geadviseerd om alle potentieel ongewenste apps onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam googlo.co pop-up
Bedreigingstype Adware, ongewenste ads, pop-up Virus
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bekijkt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde internet-browsersnelheid
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Lagere prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn honderden potentieel ongewenste applicaties, die allemaal vrijwel identiek zijn. Door "nuttige functies" aan te bieden, proberen ze de indruk van legitimiteit weer te geven, maar slechts enkele van deze programma's bieden de beloofde functies. Ongewenste veroorzaken ongewenste omleidingen, verzamelen informatie en leveren opdringerige advertenties, waardoor de browserervaring vermindert en ze een directe bedreiging vormen voor uw privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige PUA's hebben officiële downloadwebsites, echter, vanwege beperkte kennis over deze bedreigingen en het slordige gedrag van veel gebruikers, infiltreren de meeste in de systemen zonder toestemming. Ontwikkelaars verspreiden ongewenste apps met behulp van de 'bundeling' en opdringerige advertentiemethoden. "Bundelen" is de stiekeme installatie van applicaties van externe partijen samen met reguliere software. Ze verbergen de "gebundelde" apps in de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen of andere secties van de download- en installatieprocessen. Bovendien haasten veel gebruikers zich doorheen deze procedures en slaan ze stappen over. Bovendien klikken sommige gebruikers op advertenties zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Dit gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van ongewenste apps. Op deze manier stellen de gebruikers hun systemen bloot aan risicovolle infecties en schaden ze hun privacy.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het downloaden/installeren van software en het surfen op het internet. Selecteer de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen en analyseer zorgvuldig elk venster van de dialoogvensters voor de download eninstallatie. Daarbij kunt u zich best afmelden voor alle extra inbegrepen programma's en aanbiedingen om deze te downloaden/installeren weigeren. Vermijd het gebruik van downloaders/installers van derden, aangezien deze tools vaak worden gebruikt om geld te verdienen met behulp van de "bundeling"-methode. Download apps alleen uit officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Houd er rekening mee dat opdringerige advertenties meestal legitiem lijken, maar dat, eenmaal  aangeklikt, doorverwijzen  naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, adult dating, pornografie en dergelijke). Als u deze advertenties of omleidingen tegenkomt, dan kunt u best onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browser plug-ins verwijderen. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al is geïnfecteerd met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om webbrowsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, de volgende stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Privacy en beveiliging', selecteer 'Instellingen voor inhoud' en vervolgens 'Meldingen'
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-upmeldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en zet de schakelknop op "UIT"

Schakel pop-upmeldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-upmeldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken 
 • Schakel pop-upmeldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op "Beheer" onder "Website-machtigingen"
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-upmeldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Schakel pop-upmeldingen uit in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

googlo.co adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-schermwindow zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma (dat de browserdoorverwijzingen naar googlo.co veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering googlo.co ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering googlo.co ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van googlo.co pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering googlo.co ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering googlo.co ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van googlo.co pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering googlo.co ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering googlo.co ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van googlo.co pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de googlo.co pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om googlo.co pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over googlo.co pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14165-googlo-co-pop-up-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
googlo.co pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van googlo.co pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.