FacebookTwitterLinkedIn

Virus Support Alert POP-UP oplichting

Ook bekend als: "Virus Support Alert" virus
Schadeniveau: Medium

"Virus Support Alert" verwijderingsinstructies

Wat is "Virus Support Alert"?

"Virus Support Alert" is een valse viruswaarschuwing die wordt weergegeven in een pop-upvenster op een misleidende, onbetrouwbare website. Eenvoudig gezegd is het een oplichting die cybercriminelen gebruiken om mensen te laten geloven dat hun computers geïnfecteerd en geblokkeerd zijn. Er is een grote kans dat de meeste mensen op deze onbetrouwbare website terechtkomen omdat ze een aantal potentieel ongewenste apps (PUA's) op hun computer/webbrowser hebben geïnstalleerd. Naast doorverwijzingen zorgen ongewenste apps voor het vertonen van allerlei advertenties en verzamelen ze vaak persoonlijke gegevens.

Virus Support Alert oplichting

Volgens deze misleidende website (en het bijbehorende pop-upvenster) heeft het systeem van de gebruiker een ongebruikelijke activiteit gedetecteerd die een computer kan beschadigen en die kan leiden tot (financiële) dataspionage. Bovendien claimen de oplichters in dit "Virus Support Alert" pop-upvenster dat de computer/registratiesleutel van de gebruiker geblokkeerd is. Volgens de meldinggebeurde dit om één van de volgende redenen: de Windows-registratiesleutel is illegaal, er is illegale software geïnstalleerd, het besturingssysteem is geïnfecteerd en verspreidt virussen via het internet of omdat het Windows-besturingssysteem gehackt is en gebruikt wordt vanaf een ongekende locatie. De oplichters beweren dat ze om veiligheidsredenen de computer geblokkeerd hebben (voor de bestwil van de gebruiker). Ze dringen er bij de bezoekers van deze website op aan dit venster niet te sluiten of de computer niet opnieuw op te starten. De oplichters moedigen aan om contact met hen op te nemen door het nummer "+1-866-391-4111" te bellen. Ze doen alsof ze een supportteam zijn dat zal helpen de computer/registratiesleutel opnieuw te activeren. Deze websites mogen nooit vertrouwd worden. Vaak proberen de oplichters om software te verkopen of om de mensen te misleiden zodat die betalen voor hun online diensten. Ze gebruiken dergelijke vormen van oplichting om mensen geld afhandig te maken. Deze gehele website/waarschuwingspagina is oplichting en men kan deze pagina best gewoon sluiten. Als deze website niet op een normale manier kan worden gesloten (door het geopende tabblad of browservenster te sluiten), dan raden we u aan om Taakbeheer te gebruiken en het browserproces vanaf daar te beëindigen. De volgende keer dat een browser wordt geopend, mag de vorige browsesessie niet hersteld worden. Als u deze herstelt, dan wordt deze onbetrouwbare website opnieuw geopend of dan wordt een andere website geopend die u zal doorverwijzen naar de oplichtingspagina.

Zoals we hierboven vermeldden, zijn het de PUA's die verantwoordelijk zijn voor de doorverwijzingen naar verschillende onbetrouwbare websites. Ze geven vaak ook advertenties weer en verzamelen persoonlijke gegevens. Deze ongewenste apps tonen aan hun gebruikers verschillende kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups enzovoort. Deze advertenties kunnen echt irritant zijn - de PUA's geven ze weer met tools die het plaatsen van inhoud van externe partijen mogelijk maken. Dit betekent dat deze advertenties de inhoud van de bezochte websites bevatten. Als men bovendien op de advertenties klikt (per ongeluk of bedoeld), dan openen deze meestal onbetrouwbare websites (mogelijk kwaadaardige) of voeren ze scripts uit die nog meer ongewenste apps downloaden en installeren. Een andere negatieve kant van deze ongewenste apps is dat ze persoonlijke data stelen. Meestal zijn ze ontworpen om IP-adressen, URL's van bezochte websites, zoekopdrachten, geolocaties en andere gegevens met betrekking tot de surfgewoonten/activiteiten te verzamelen. Het is echter steeds mogelijk dat deze apps ook persoonlijke/gevoelige gegevens registreren. Hun ontwikkelaars verzenden deze verzamelde gegevens naar andere mensen (ze delen deze met externe partijen) die deze info misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Merk op dat sommige van deze externe partijen mogelijk cybercriminelen zijn.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Virus Support Alert" virus
BedreigingstypePhishing, oplichting, social engineering, fraude
SymptomenOngeautoriseerde online aankopen, gewijzigde accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot iemands computer.
Verspreidings- methodenMisleidende e-mails, frauduleuze online pop-upadvertenties, technieken met kwaadaardige zoekmachines, verkeerd gespelde domeinen.
SchadeVerlies van gevoelige privé-informatie, financiële verliezen, identiteitsdiefstal.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

De meeste ongewenste applicties lijken erg op elkaar of zijn ontworpen om op dezelfde manier te werken (ze voeren acties uit waarmee hun ontwikkelaars cybercriminelen kunnen helpen (om inkomsten te verkrijgen). Bovendien worden deze apps meestal als nuttig (en legitiem) gepromoot, maar vaak bieden ze hun gebruikers geen van de beloofde functionaliteiten (tools, functies, enzovoort). Bovendien staat het internet vol bedrieglijke websites die ontworpen zijn om mensen op te lichten met bv. valse viruswaarschuwingen, valse foutmeldingen enzovoort. Hier zijn enkele voorbeelden van oplichtingen die vergelijkbaar zijn met deze: "ERROR 0X1CXX560", "Windows Is Not Activated", en "Activate Your Windows Now". De meeste worden gebruikt door cybercriminelen die proberen om geld van hun bezoekers afhandig te maken door hen aan te bieden om software te kopen of betaalde diensten te gebruiken, enzovoort.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste apps kunnen gedownload worden via officiële websites. De meeste mensen downloaden en installeren deze echter onopzettelijk. Dit gebeurt meestal wanneer de ontwikkelaars gebruikers misleiden door een marketingmethode genaamd "bundeling" te gebruiken. Deze methode veroorzaakt onbedoelde downloads en installaties wanneer de gebruikers een andere software willen downloaden of installeren. Ze bevatten (in een 'bundel') ongewenste apps gecombineerd met legitieme software. Informatie over de opgenomen apps wordt meestal verborgen in de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. De meeste mensen laten deze instellingen ongewijzigd en zo veroorzaken ze ongewenste installaties/downloads van allerlei verdachte applicaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Let altijd op de details van het download- of installatieproces, vooral als de software gratis is. Vink alle beschikbare opties aan ("Aangepast", "Geavanceerd") , zoek naar selectievakjes die standaard zijn aangevinkt en deselecteer alle aanbiedingen om ongewenste software te installeren. Download software enkel met behulp van directe links en officiële websites. Vermijd het gebruik van allerlei software-downloaders en -installers van externe partijen. Die leveren hun ontwikkelaars geld op door de eerder genoemde bundelingsmethode te gebruiken en verschillende ongewenste programma's te installeren. Het wordt niet aanbevolen om via niet-officiële websites en peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule enz) software te downloaden. Klik niet op opdringerige advertenties, vooral niet als deze worden weergegeven op dubieuze websites. Deze advertenties zien er meestal legitiem uit, maar ze leiden gebruikers vaak door naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals erotische dating, pornografie, gokken, enzovoort). Als een webbrowser ongewenste omleidingen veroorzaakt of allerlei advertenties weergeeft, kan dit betekenen dat er een ongewenste toepassing op uw computer geïnstalleerd is. Controleer in dat geval de lijst met de geïnstalleerde extensies, add-ons of plug-ins en verwijder alle ongewenste/verdachte apps zo snel mogelijk. We raden u ook aan om de lijst met de geïnstalleerde programma's in het besturingssysteem te controleren. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, dan raden we u aan een scan uit te voeren meth Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "Virus Support Alert" pop-up:

Virusondersteuningsmelding

Uw systeem heeft een ongebruikelijke activiteit gedetecteerd.

Het kan uw computergegevens schaden en uw financiële activiteiten volgen.

Rapporteer deze activiteit aan + 1-866-391-4111

VIRUS ALERT!

Deze computer is GEBLOKKEERD

Sluit dit venster niet en start uw computer niet opnieuw op

De registratiesleutel van uw computer is geblokkeerd.

Waarom hebben we je computer geblokkeerd?

De registratiesleutel van dit venster is illegaal.

Dit venster gebruikt illegale software.

Dit venster verzendt een virus via internet.

Dit venster wordt gehackt of gebruikt vanaf een ongekende locatie.

We blokkeren deze computer voor uw veiligheid.

Neem contact op met de hulplijn om uw computer opnieuw te activeren.

Voer de Windows-registratiesleutel in om de blokkering op te heffen of bel ondersteuning op: + 1-866-391-4111 (gratis)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm, zoek je naar enige recent geïnstalleerde/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe de mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "virus support alert" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "virus support alert" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de frauduleuze plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "virus support alert" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "virus support alert" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "virus support alert" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "virus support alert" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14525-virus-support-alert-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Virus Support Alert virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Virus Support Alert" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.