FacebookTwitterLinkedIn

MixBuilder Virus (Mac)

Ook bekend als: MixBuilder adware
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe MixBuilder te verwijderen van een Mac?

Wat is MixBuilder?

MixBuilder is een mogelijk ongewenste app (PUA) die geclassificeerd is als adware. Als deze app geïnstalleerd is, dan betekent dit dat er meer adware-apps op de computer geïnstalleerd zijn. Eenvoudig gezegd, de MixBuilder-app wordt zonder toestemming van de gebruiker geïnstalleerd via andere door advertenties ondersteunde software. Het installeren van apps van dit type houdt in dat je constant ongewenste advertenties te zien krijgt. Bovendien zijn PUA's vaak ontworpen om gegevens over hun gebruikers te verzamelen.

MixBuilder adware

Eens geïnstalleerd overladen deze apps hun gebruikers met opdringerige advertenties, zoals pop-upadvertenties, kortingsbonnen, banners, enquêtes en andere soortgelijke advertenties. Meestal worden deze weergegeven met behulp van tools die de plaatsing van grafische inhoud van externe partijen mogelijk maken. Met andere woorden, advertenties weergegeven door adware overdekken de inhoud van de bezochte websites. Dit is bijzonder frustrerend. Wanneer men erop klikt, veroorzaken ze ongewenste omleidingen en openen ze onbetrouwbare websites die vaak schadelijke software bevatten/promoten. Als u op deze advertenties klikt openen deze vaak scripts waarmee u verschillende PUA's zult downloaden en installeren. Bovendien registreren deze apps meestal allerlei informatie met betrekking tot de browseractiviteit van de gebruikers. Om preciezer te zijn, verzamelen ze IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten en andere gegevens van deze soort. Soms richten deze apps zich ook op persoonlijke en gevoelige gegevens. Vrijwel steeds delen hun ontwikkelaars dit allemaal met externe partijen die de info misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Sommige van deze partijen kunnen cybercriminelen zijn. Als er PUA's geïnstalleerd zijn, dan moeten deze onmiddellijk worden verwijderd. De installatie ervan kan leiden tot verschillende problemen met betrekking tot de veiligheid op internet, de online privacy of kan zelfs leiden tot identiteitsdiefstal.

Bedreigingsoverzicht:
Naam MixBuilder adware
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werd langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar kwaadaardige websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om MixBuilder adware verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

ChangeToPDF, PDF Mac Master en Snap Media Player zijn slechts een paar andere adware-apps die ontworpen zijn om te werken zoals MixBuilder. De ontwikkelaars stellen dergelijke apps vaak voor als handige tools die hun gebruikers verschillende functies en andere voordelen moeten aanbieden. Helaas veroorzaken deze PUA's meestal ongewenste omleidingen, geven ze verschillende advertenties weer en verzamelen ze gegevens. Met andere woorden, ze zijn ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars en ze leveren niet de gepromote functies.

Hoe werd MixBuilder geïnstalleerd op mijn computer?

In dit specifieke geval wordt MixBuilder geïnstalleerd via andere adware. Doorgaans wordt de ene software door de andere geïnstalleerd wanneer de ontwikkelaars de "bundeling"-methode gebruiken. In de bundel nemen ze ongewenste apps op en dat wordt verborgen in de software-instellingen ("Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare opties). Mensen die vaak software downloaden en installeren zonder de bovengenoemde instellingen te controleren, veroorzaken zo zelf ongewenste installaties. Een andere manier van 'besmetting' is door op opdringerige advertenties te klikken die  scripts uitvoeren die ontworpen zijn om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Wees voorzichtig tijdens het surfen op internet en het downloaden van materiaal. Download alleen via officiële en betrouwbare websites, niet via externe downloaders, niet-officiële websites, torrent-clients, eMule of andere peer-to-peer-netwerken. Controleer altijd wat de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen zijn bij het downloaden en installeren van software. Vooral als het gratis software is. Verder raden we u aan om niet te klikken op advertenties op dubieuze pagina's, deze openen vaak andere pagina's die gerelateerd zijn aan gokken, dating, pornografie enzovoort. Als dergelijke doorverwijzingen plaatsvinden zonder dat u op advertenties klikte of als er ongewenste advertenties op alle pagina's worden weergegeven, dan kan dit veroorzaakt worden door de geïnstalleerde PUA's. Controleer in dat geval de lijst met de geïnstalleerde browserextensies, plug-ins en add-ons en verwijder alle verdachte/ongewenste items zo snel mogelijk. Hetzelfde geldt voor ongewenste programma's die op een computer/besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met MixBuilder, dan raden we u aan een scan te laten uitvoeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestandslocaties van MixBuilder adware:

  • /Library/LaunchDaemons/com.HermesLookupDaemon.plist
  • /Library/Application Support/com.HermesLookupDaemon/HermesLookup
  • ~/Library/LaunchAgents/com.HermesLookup.plist
  • ~/Library/Application Support/com.HermesLookup/HermesLookup

MixBuilder adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van MixBuilder adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

MixBuilder adware verwijderen:

Verwijder alle aan MixBuilder gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de mixbuilder adware gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

MixBuilder adware verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan mixbuilder adware gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan mixbuilder adware gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan mixbuilder adware gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
MixBuilder adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van MixBuilder adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met MixBuilder adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.