Easy Access to Internet Services browserkaper

Ook bekend als: Easy Access to Internet Services doorverwijzing
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Easy Access to Internet Services browserkaper verwijderingsinstructies

Wat is Easy Access to Internet Services?

Zoals de naam al doet vermoeden is Easy Access to Internet Services een toepassing waarmee de gebruikers eenvoudig (snel) toegang hebben tot verschillende websites zoals Facebook, Twitter, Netflix en vele andere. Deze app is echter gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste applicatie (PUA), een browserkaper. De meeste mensen installeren deze apps onbedoeld. Easy Access to Internet Services promoot verschillende dubieuze websites (voornamelijk valse zoekmachines) door de instellingen van de browser te veranderen en het verzamelt allerlei gegevens over de surfgewoontes van gebruikers.

pavadinimas browserkaper

Browkerkapers zijn meestal gericht op browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. In dit geval wijzigt Easy Access to Internet Services, indien geïnstalleerd, de startpagina, de standaardzoekmachine en de URL van de nieuwe browsertab naar één van deze adressen: fidonav[.]com, totanav[.]com, bronav[.]com, totagame[.]com of okaynav[.]com. De meeste van deze websites zijn valse zoekmachines (Search+). De gebruikers worden gedwongen om één ​​van deze websites te bezoeken zolang Easy Access to Internet Services geïnstalleerd is. Deze wijzigingen kunnen niet ongedaan worden gemaakt tenzij het ongewenste programma wordt verwijderd. Een ander probleem met het installeren van een browserkaper is dat deze apps (samen met hun valse zoekmachines) informatie over de browseractiviteit van de gebruikers registreren, zoals de ingevoerde zoekopdrachten, de URL's van de bezochte websites, de geolocaties, de IP-adressen en andere soortgelijke gegevens.Sommige browserkapers proberen ook persoonlijke gegevens te bemachtigen. De mensen die deze apps ontwikkelen, delen gewoonlijk alle verzamelde gegevens met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze gegevens misbruiken om inkomsten te verkrijgen. We raden u ten stelligste aan om alle geïnstalleerde browserkapers of andere ongewenste apps te verwijderen en het gebruik van dubieuze zoekmachines te vermijden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Easy Access to Internet Services doorverwijzing
Bedreigingstype Browserkaper, Doorverwijzing, Search kaper, Werkbalk, ongewenste nieuw Tab, Pop-up doorverwijzing
Betreffende Browser instellingen Startpagina, nieuwe tab URL, standaard zoekmachine
Gesponsorde URL(s) bronav[.]com, fidonav[.]com, okaynav[.]com, totagame[.]com, totanav[.]com
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowser(s) instellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's..
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyschendingen), geven ongewenste advertenties weer, veroorzaken doorverwijzingen naar kwaadaardige websites.
Verwijdering

Om Easy Access to Internet Services doorverwijzing verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Browskapers staan overal op het internet, maar de meeste hebben hetzelfde doel: het verkrijgen van inkomsten voor hun ontwikkelaars door het promoten van dubieuze websites (valse zoekmachines) en het verzamelen van allerlei gegevens. ConvertoPDF, Kittens New Tab en bestMovies Now zijn slechts een paar voorbeelden van andere soortgelijke apps. Meestal worden ze voorgesteld als legitieme apps, maar de meeste bieden aan hun gebruikers geen echte meerwaarde (gepromote functies, tools, enzovoort). Het installeren ervan leidt vaak tot privacyschendingen, problemen tijdens het surfen en andere problemen.

Hoe werd Easy Access to Internet Services geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige potentieel ongewenste apps hebben officiële websites en kunnen vermoedelijk vanaf daar gedownload worden. Niettemin installeren de meeste gebruikers ze door middel van te klikken op opdringerige advertenties of wanneer ze gebundeld samen met andere, meestal gratis software. "Bundelen" is een misleidende marketingmethode die gebruikt wordt door ontwikkelaars die proberen om mensen te misleiden zodat die ongewenste apps downloaden en installeren, samen met andere software. Meestal bereiken ze dit door simpelweg de ongewenste apps te verbergen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties/instellingen van andere download- en installatie-instellingen. De ontwikkelaars geven onvoldoende informatie over de ongewenste apps mee aan de gebruikers. Die haasten zich doorheen de download- en/of installatieprocessen zonder de genoemde instellingen te controleren veroorzaken zo vaak zelf de installaties of downloads van verschillende ongewenste applicaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Wij raden u aan om software te downloaden met behulp van officiële/betrouwbare bronnen en om te voorkomen dat softwaredownloaders of installatieprogramma's van externe partijen gebruikt worden, net zomin als peer-to-peer-netwerken en andere soortgelijke downloadbronnen. Voltooi geen download of installaties zonder eerst alle beschikbare "Aangepaste"/"Geavanceerde" (en andere soortgelijke) instellingen te controleren. Het is belangrijk om aanbiedingen om ongewenste toepassingen te downloaden of te installeren te deselecteren voordat u een download- of installatieproces voltooit. Verder raden we u aan om niet op opdringerige advertenties te klikken, vooral niet als deze worden weergegeven op onofficiële, dubieuze websites. Ze veroorzaken meestal omleidingen naar onbetrouwbare websites (zoals voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als dergelijke advertenties worden weergegeven en doorverwijzingen veroorzaken, controleer dan de lijst met de geïnstalleerde programma's op het besturingssysteem en de extensies, plug-ins en add-ons die in de webbrowser zijn toegevoegd. Verwijder alle ongewenste en verdachte waarden (apps/programma's) onmiddellijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met Easy Access to Internet Services, dan raden we u aan om een ​​scan uit te voeren met Spyhunter om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Easy Access to Internet Services doorverwijzing onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Easy Access to Internet Services doorverwijzing. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Easy Access to Internet Services browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

pavadinimas browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige recent geïnstalleerde/mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld, "Easy Access to Internet Services"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma (dat de browserdoorverwijzingen naar frauduleuze websites veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Easy Access to Internet Services browserkaper verwijderen uit de internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

verwijdering van pavadinimas gerelateerdr Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering pavadinimas uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://fidonav[.]com, hxxp://totanav[.]com, hxxp://bronav[.]com, hxxp://totagame[.]com of hxxp://okaynav[.]com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering pavadinimas uit Internet Explorer default standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "fidonav[.]com", "totanav[.]com", "bronav[.]com", "totagame[.]com" of "okaynav[.]com".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van easy access to internet services doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering pavadinimas gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Easy Access to Internet Services" of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering pavadinimas uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Settings". In de "startup" sectie, koppel "Easy Access to Internet Services", los, zoek naar de browserkaper URL (hxxp://fidonav[.]com, hxxp://totanav[.]com, hxxp://bronav[.]com, hxxp://totagame[.]com of hxxp://okaynav[.]com) onder de optie "Open een specifieke pagina of reeks pagina's". Klik indien aanwezig op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering pavadinimas uit Google Chrome standaard zoekmachine

Uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Instellingen', klik in het gedeelte 'Zoekmachine' op 'Zoekmachines beheren ...', in de geopende lijst zoekt naar fidonav[.]com, totanav[.]com, bronav[.]com, totagame[.]com of okaynav[.]com, als u dit vindt, klik dan op de drie verticale stippen nabij deze URL en selecteer "Verwijderen van lijst "

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van easy access to internet services doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering pavadinimas gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Easy Access to Internet Services", en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering pavadinimas uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster koppel je "Easy Access to Internet Services" los, verwijder hxxp://fidonav[.]com, hxxp://totanav[.]com, hxxp://bronav[.]com, hxxp://totagame[.]com of hxxp://okaynav[.]com en voer het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering pavadinimas uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: fidonav[.]com, totanav[.]com, bronav[.]com, totagame[.]com of okaynav[.]com
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van easy access to internet services doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge logoKwaadaardige add-ons verwijderen uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek  van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Verwijder browser hijackers uit Microsoft Edge stap 2

Verwijder je startpagina:

Startpagina wijzigen in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes  edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer de "Instellingen", in het geopende tabblad klik je op de link "+ Nieuwe pagina toevoegen", na het ingeven van de url van je voorkeur verwijder je de link naar de browser hijackers door op het 'X'-symbool te klikken naast de gekoppelde URL.

Wijzig je standaard zoekmachine:

Wijzigen van de standaard zoekmachine in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), klik op  "Instellingen". Klik op de "Geavanceerde instellingen bekijken" en selecteer "Zoekmachine wijzigen". In het geopende tabblad selecteer je de zoekmachine van je voorkeur en klik je op "Als standaard instellen".

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 1

In het geopende tabblad, klik op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser opnieuw in te stellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van easy access to internet services doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over easy access to internet services doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14846-easy-access-to-internet-services-browser-hijacker

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Easy Access to Internet Services doorverwijzing QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Easy Access to Internet Services doorverwijzing op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Easy Access to Internet Services doorverwijzing

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.