PremierOpinion ongewenste applicatie (Mac)

Ook bekend als: PremierOpinion mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe "PremierOpinion" te verwijderen van een Mac?

Wat is PremierOpinion?

Volgens de ontwikkelaars monitort de PremierOpinion-app de browseractiviteit. In ruil voor toestemming aan PremierOpinion om deze functie uit te voeren, worden de gebruikers zogenaamd beloond met toegang tot bepaalde software, toegang tot "sweepstakes" en andere voordelen. In feite verspreiden de ontwikkelaars PremierOpinion met behulp van de "bundeling"-methode en dus infiltreert het vaak in systemen zonder om toestemming te vragen. PremierOpinion wordt gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste applicatie (PUA).

PremierOpinion ongewenste applicatie

Zoals hierboven vermeld, is PremierOpinion ontworpen om informatie te registreren. De lijst met verzamelde gegevens bevat meestal systeeminformatie en internetactiviteiten (IP-adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, enzovoort). Deze applicatie levert ook periodiek pop-upvensters en enquêtes die de gebruikers moeten invullen. Op deze manier verzamelt PremierOpinion aanvullende informatie, zoals gebruikersnamen, etniciteit, moedertaal, e-mailadressen, enzovoort. Er wordt gesteld dat de informatie gebruikt wordt om de 'industrie' te helpen de digitale inhoudstrends en -patronen te begrijpen, maar er is een grote kans dat de verzamelde gegevens voor andere dubieuze doeleinden worden gebruikt. Hoewel het nog niet bevestigd is, bestaat de kans dat ontwikkelaars de gegevens verkopen aan externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die proberen misbruik te maken van deze privé-informatie om inkomsten te maken. Daarom kan de aanwezigheid van een app voor dataspionage ernstige privacyschendingen veroorzaken. We raden af om de installatie van de PremierOpinion-app te overwegen. Zoals eerder vermeld, wordt deze app verspreid met behulp van de "bundeling"-methode, die vaak gebruikt wordt om allerlei mogelijk ongewenste applicaties (meestal adware en browserkapers) als een bundel te verspreiden. Daarom moet je, naast het verwijderen van PremierOpinion, ook andere dubieuze applicaties en browser plug-ins verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamPremierOpinion mogelijk ongewenste applicatie
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om PremierOpinion mogelijk ongewenste applicatie verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Er staan tientallen potentieel ongewenste applicaties op internet, die allemaal vrijwel gelijkaardig zijn. Door "nuttige functies" aan te bieden, proberen ze een schijn van legitimiteit te creëren, maar ze bieden vaak geen meerwaarde voor de reguliere gebruikers (het zijn slechts valse claims, deze functies werken vaak niet). Deze ongewenste applicaties verzamelen informatie, veroorzaken ongewenste omleidingen en leveren advertenties, en vormen daarmee een directe bedreiging voor uw privacy en uw computerveiligheid.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

PremierOpinion is voor iedereen gratis te downloaden op de officiële website, maar de ontwikkelaars verspreiden het met een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling" - de stiekeme installatie van apps van externe partijen, samen met reguliere software/apps. De ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om deze informatie correct te onthullen en ze verbergen de gebundelde apps vaak in de "Aangepaste/geavanceerde" opties of in andere secties van de download- en installatieprocessen. Bovendien overhaasten veel gebruikers deze processen en slaan ze stappen over - dit gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van ongewenste applicaties zoals PremierOpinion.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Naast de 'bundelmethode' worden potentieel ongewenste apps vaak ook verspreid met behulp van opdringerige advertenties die doorverwijzen naar kwaadaardige websites en scripts uitvoeren die ongewenste programma's downloaden (of zelfs risicovolle malware). Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet en tijdens het downloaden/installeren van software. Analyseer elke stap van de download- en installatieprocessen zorgvuldig, vink extra meegeleverde programma's uit en weiger aanbiedingen om deze te downloaden/installeren. Vermijd het gebruik van downloaders/installers van externe partijen, aangezien de ontwikkelaars geld verdienen door hier software mee te promoten ("bundelen"). Apps mogen alleen gedownload worden van vertrouwde bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Onthoud dat de ontwikkelaars veel investeren in het overtuigend ontwerpen van advertenties, waardoor ze legitiem lijken. In feite verwijzen deze advertenties door naar dubieuze websites (voor pornografie, dating voor volwassenen enz.). Als u dergelijke doorverwijzingen ervaart, verwijder dan alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al met ongewenste programma's geïnfecteerd is, dan raden wij u aan om een ​​scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Misleidende gratis software-installer die de PremierOpinion-app verspreidt:

PremierOpinion installer

Een andere bedrieglijk gratis installatieprogramma voor software dat de ongewenste PremierOpinion-app bundelt:

premieropinion mac bundeling vb 2

Pop-up weergegeven door de PremierOpinion app:

PremierOpinion levert popups

PremierOpinion mogelijk ongewenste applicatie onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van PremierOpinion mogelijk ongewenste applicatie. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de premieropinion mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

PremierOpinion mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan premieropinion mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan premieropinion mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan premieropinion mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
PremierOpinion mogelijk ongewenste applicatie QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van PremierOpinion mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met PremierOpinion mogelijk ongewenste applicatie

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.