FacebookTwitterLinkedIn

Your Registration Key Is Blocked POP-UP oplichting

Ook bekend als: "Your registration key is Blocked" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Your Registration Key Is Blocked verwijderingsinstructies

Wat is Your Registration Key Is Blocked?

"Your Registration Key Is Blocked" is een valse foutmelding die wordt weergegeven door een aantal frauduleuze sites. Onderzoeksresultaten tonen aan dat gebruikers deze sites meestal onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's) of intrusieve advertenties die worden vertoond door andere frauduleuze sites. Het is goed op te merken dat PUP's gewoonlijk het systeem infiltreren zonder toestemming te vragen en die, alsof de doorverwijzingen die ze veroorzaken niet erg genoeg zijn, vaak ook nog opdringerige advertenties tonen en persoonlijke data registreren.

Your Registration Key Is Blocked oplichting

Deze foutmelding stelt geeft aan dat het systeem niet is geactiveerd en dat het malware bevat. Bovendien zou de computer zogezegd illegale software uitvoeren en kan deze "worden gehackt of op een verdachte locatie worden gebruikt". Deze problemen zouden onmiddellijk moeten worden opgelost. Daarom moeten gebruikers contact opnemen met de technische ondersteuning van Microsoft via een gratis telefoonnummer ("+ 44-203-936-2186"). Dit is uiteraard oplichterij. "Your Registration Key is Blocked" is een valse foutmelding en Microsoft heeft hier absoluut niets mee te maken. Al deze claims zijn slechts pogingen om goedgelovige gebruikers bang te maken en te misleiden zodat ze bellen en betalen voor technische ondersteuning die niet nodig is. Daarom moet de foutmelding "Your Registration Key is Blocked" worden genegeerd. Ze kan eenvoudig worden verwijderd door de webbrowser te sluiten. Toch is het vermeldenswaard dat malafide sites scripts kunnen gebruiken die voorkomen dat gebruikers tabbladen en vensters sluiten. In dergelijke gevallen moeten gebruikers de browser afsluiten via Taakbeheer of gewoon het systeem opnieuw opstarten. Na het opnieuw openen van de browser mogen gebruikers de vorige sessie niet herstellen want zo zouden ze de schadelijke sites opnieuw kunnen openen.

Zoals hierboven vermeld, worden mogelijk ongewenste programma's ontworpen om intrusieve advertenties te tonen (bijv. kortingsbonnen, banners, pop-ups, enzovoort). Deze advertenties worden geleverd met behulp van verschillende tools die de plaatsing van grafische inhoud van derden mogelijk maken. Daarom bedekken advertenties vaak de inhoud van de bezochte websites en zo wordt de surfervaring verstoord. Nog belangrijker is dat dergelijke advertenties kunnen doorverwijzen naar kwaadwillende websites en scripts uitvoeren die malware (of andere PUP's) downloaden en installeren. Dit betekent dat zelfs één enkele en toevallige klik erop kan resulteren in een risicovolle computerbesmetting. Bovendien is de kans groot dat potentieel ongewenste programma's ook informatie over de surfactiviteit van gebruikers registreren. De verzamelde gegevens (inclusief IP-adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen, enz.) bevatten doorgaans persoonlijke gegevens. Nog frustrerender is dat ontwikkelaars deze gegevens delen met derden (mogelijk cybercriminelen) die de ontvangen informatie misgebruiken om inkomsten te genereren. Daarom kan de aanwezigheid van dergelijke apps leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen is het aanbevolen alle mogelijk ongewenste programma's zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Your registration key is Blocked" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Your Registration Key Is Blocked" lijkt sterk op ERROR #AP7MQ79, Someone is Trying to Steal Your Banking Details, Microsoft Alert Your Data Is At High Risk en een aantal andere nep-fouten. Alle beweren dat het systeem op de een of andere manier is beschadigd (bijvoorbeeld geïnfecteerde, ontbrekende bestanden, enzovoort). Net als bij 'Your Registration Key is Blocked', zijn deze foutmeldingen alleen bedoeld om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. We moeten ook vermelden dat potentieel ongewenste programma's gelijkaardige methodes hanteren. Door een groot aantal zogezegd "nuttige functies" aan te bieden, creëren dergelijke programma's een legitieme en bruikbare indruk. In plaats van toegevoegde waarde te bieden voor normale gebruikers, veroorzaken ze ongewenste omleidingen, verzamelen ze gevoelige informatie en leveren ze intrusieve advertenties op, waardoor ze een bedreiging vormen voor uw privacy en veiligheid op internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen hebben potentieel ongewenste programma's officiële downloadwebsites. De meeste infiltreren het systeem echter zonder de toestemming van de gebruikers te vragen. Dat komt omdat ontwikkelaars PUP's verspreiden door een misleidende marketingmethode te gebruiken die 'bundeling' wordt genoemd, evenals via intrusieve advertenties. "Bundelen" is in wezen een stiekeme installatie van toepassingen van derden samen met reguliere (meestal gratis) software. Ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om correcte informatie te verstrekken over de "gebundelde" mogelijk ongewenste programma's - ze verbergen deze bewust achter de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van download- en installatieprocessen. Het probleem is dat gebruikers de download- en installatieprocessen vaak roekeloos overhaasten en de meeste stappen overslaan. Daarnaast klikken gebruikers op allerlei advertenties zonder na te denken over mogelijke gevolgen. Dergelijk gedrag leidt vaak tot onbedoelde installatie van ongewenste programma's.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het is belangrijk om te beseffen dat de belangrijkste redenen voor computerinfecties een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag zijn. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Daarom is het belangrijk om goed op te letten tijdens het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Houd er altijd rekening mee dat valse advertenties er doorgaans perfect geloofwaardig uitzien. Eenmaal aangeklikt linken dergelijke advertenties echter door naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Gebruikers die dergelijke advertenties tegenkomen, moeten dan ook onmiddellijk alle dubieuze toepassingen en browserextensies verwijderen. Bovendien moeten gebruikers altijd zorgvuldig elk venster van de download- en installatiedialogen analyseren en alle extra inbegrepen programma's uitvinken. Het is aanbevolen om programma's alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders en installatieprogramma's bevatten vaak valse apps en mogen daarom nooit worden gebruikt. Als uw computer al is geïnfecteerd met PUP's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "Your Registration Key is Blocked" pop-up:

VIRUSWAARSCHUWING VAN MICROSOFT
Deze computer is GEBLOKKEERD
Sluit deze vensters niet en stel uw computer opnieuw in
De registratiesleutel van uw computer is geblokkeerd.
Waarom hebben we je computer geblokkeerd?
De registratiesleutel van het venster is illegaal.
Dit venster gebruikt illegale software.
dit venster verzendt een virus via internet.
Dit venster wordt gehackt of gebruikt vanaf een ongedefinieerde locatie.
We blokkeren deze computer voor uw veiligheid
Neem contact op met de helpdesk van Microsoft om uw computer opnieuw te activeren.

Tekst op de website die de "Your Registration Key Is Blocked" pop-up vertoont:

Windows Support Alert
Uw systeem heeft een ongebruikelijke activiteit gedetecteerd
Het kan uw computergegevens schaden en uw financiële activiteiten volgen
Rapporteer deze activiteit aan + 44-203-936-2186

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Your Registration Key Is Blocked adware verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Frauduleuze extensies uit Internet Explorer verwijderen stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Frauduleuze extensies uit Internet Explorer verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "your registration key is blocked" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "your registration key is blocked" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "your registration key is blocked" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "your registration key is blocked" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "your registration key is blocked" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "your registration key is blocked" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13303-your-registration-key-is-blocked-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Your registration key is Blocked virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your registration key is Blocked" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.