FacebookTwitterLinkedIn

Your Computer Is Permanently Blocked POP-UP oplichting

Ook bekend als: "Your Computer Is Permanently Blocked" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Your Computer Is Permanently Blocked verwijderingsinstructies

Wat is Your Computer Is Permanently Blocked?

"Your Computer Is Permanently Blocked" is één van de vele valse foutmelding die lijken op Your System Data Has Been Compromized, Window's Security Certificate Is Expired, Windows Support Alert en die worden vertoond wanneer een misleidende website wordt bezocht. De meeste gebruikers bezoeken deze websites onbedoeld - ze worden ernaar doorgestuurd door mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's) of door opdringerige advertenties waarop werd geklikt bij het bezoeken van een of andere frauduleuze website. In de meeste gevallen worden PUA's geïnstalleerd zonder dat de gebruikers dit weten en deze zijn ontworpen om intrusieve advertenties te vertonen en gegevens te verzamelen.

Your Computer Is Permanently Blocked oplichting

De vertoonde foutmelding stelt dat de computer van de gebruiker is geblokkeerd vanwege een (of meer) redenen, zoals: de Windows-registratiesleutel is illegaal, illegale software aanwezig of de gebruiker verzendt virussen enz.. Er wordt ook gemeld dat de computer niet opnieuw kan worden opgestart en dat het pop-upvenster niet mag worden gesloten. Bovendien zou de computer zogezegd geblokkeerd worden om de veiligheid van de gebruiker te garanderen. Volgens het valse beveiligingsbericht moeten gebruikers contact opnemen met het Microsoft-ondersteuningsteam op het opgegeven gratis nummer ["+1-866-394-4845"], zodat Microsoft de computer opnieuw kan activeren. Dit is echter een vorm oplichting en Microsoft heeft hier niets mee te maken. Alle vermelde verklaringen zijn feitelijk onjuist en hoogstwaarschijnlijk is uw computer niet eens geblokkeerd of geïnfecteerd. Cybercriminelen die dergelijke valse berichten verspreiden, proberen meestal inkomsten te genereren door gebruikers te misleiden zodat ze bellen en betalen voor de zogezegd ontvangen hulp. Het wordt aanbevolen om alle nep-virusberichten die gegenereerd worden door een degelijk malafide programma te negeren.. U kan deze pop-up verwijderen door de websites of browser af te sluiten. Er zijn echter gevallen bekend waarin dergelijke malafide websites scripts gebruiken die voorkomen dat gebruikers de geopende browservensters of tabbladen sluiten. Als dat het geval is, moet u via Taakbeheer de webbrowser sluiten of gewoon uw computer opnieuw opstarten. Het is belangrijk om de vorige sessie niet te herstellen wanneer u de webbrowser opnieuw opent, anders bezoekt u dezelfde kwaadaardige websites opnieuw.

Potentieel ongewenste applicaties verzamelen meestal allerlei gebruikersgegevens, zoals IP-adressen, zoekopdrachten, toetsaanslagen, geolocaties, URL's van bezochte websites enz. Het is zeer waarschijnlijk dat sommige van die gegevens ook persoonlijke of gevoelige informatie bevatten, die wordt gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) en die wordt misbruikt om inkomsten te genereren. Als dergelijke PUA's zijn geïnstalleerd, kan dit leiden tot verschillende privacy- of browserbeveiligingsproblemen. Of erger nog: gebruikers kunnen geconfronteerd worden met identiteitsdiefstal. Bovendien leveren de meeste PUA's intrusieve advertenties (zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups enzovoort). De geleverde advertenties worden meestal weergegeven met tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop een bezochte website mogelijk maken. Vaak verbergen ze dan ook de onderliggende inhoud, wat de surfervaring op internet aanzienlijk verstoort. Als je op zo'n advertentie klikt, dan zal dit hoogstwaarschijnlijk doorverwijzingen veroorzaken naar een onbetrouwbare en mogelijk schadelijke website. Ook kan er een script uitgevoerd worden dat is ontworpen om andere mogelijk ongewenste toepassingen (of malware) te downloaden en te installeren. Dat is de reden waarom we aanbevelen alle PUA's zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Your Computer Is Permanently Blocked" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Your Computer Is Permanently Blocked" is slechts een van de vele valse meldingen over virussen en andere computerproblemen. De meeste beweren dat het systeem is geïnfecteerd, dat de computer is geblokkeerd of dat er bestanden ontbreken. Meestal zijn dergelijke claims echter slechts pogingen om gebruikers te misleiden zodat ze betalen voor producten of services die ze niet nodig hebben. De meeste potentieel ongewenste toepassingen delen ook hetzelfde doel: ze werden ontworpen om advertenties weer te geven, gegevens te verzamelen en doorverwijzingen te veroorzaken. Meestal zijn deze apps er alleen om inkomsten te genereren, en de beloofde functies bieden ze in de regel niet.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste potentieel ongewenste toepassingen van dit type worden geïnstalleerd via intrusieve advertenties of wanneer softwareontwikkelaars een misleidende marketingmethode gebruiken die "bundelen" wordt genoemd. Bundelen wordt gebruikt om gebruikers te misleiden zodat ze allerlei ongewenste programma's installeren. Die worden verborgen onder de 'Aangepaste' en 'Geavanceerde' instellingen van het installatieproces. Met andere woorden, de informatie over de gebundelde apps wordt niet duidelijk bekendgemaakt, zodat gebruikers die installatiestappen overslaan onbedoeld PUA's zullen installeren. Over het algemeen leidt het overslaan van installatiestappen en het klikken op onbetrouwbare advertenties tot de onbedoelde installatie van allerlei ongewenste toepassingen en schending van de privacy of andere beveiligingsproblemen.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te voorkomen?

Neem voorzorgsmaatregelen bij het browsen op internet of bij het installeren en downloaden van allerlei software, vooral als deze gratis is. Download uw software alleen van officiële en betrouwbare websites en gebruik geen externe installers of downloaders en torrent-clients. Controleer altijd de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen tijdens elk installatieproces. Vink alle aanvullende aanbiedingen uit en voltooi vervolgens de installatie. Bovendien zijn niet alle advertenties op internet legitiem, zelfs al lijken ze dat wel. Allerlei intrusieve advertenties linken gebruikers door naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals gokken, adult dating, pornografie enz.). Als u dergelijke advertenties ziet, controleer dan of er geen verdachte of onbekende applicaties (extensies, plug-ins, add-ons enz.) in uw webbrowser werden geïnstalleerd. Verwijder alle verdachte apps onmiddellijk. Als uw computer al met PUA's is geïnfecteerd, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in de pop-up "Your Computer is permantly blocked" :

Je computer is definitief geblokkeerd. Bel voor ondersteuning naar +1-866-394-4845

De lay-out van de "Your Computer Is Permanently Blocked" pop-up (GIF):

Your Computer Is Permanently Blocked oplichting gif

Tweede pop-up van de "Your Computer Is Permanently Blocked" oplichting:

YCIPB-web

Tekst in de pop-up:

VIRUS WAARSCHUWING VAN MICROSOFT

Deze computer is GEBLOKKEERD
Sluit dit venster niet en start uw computer opnieuw op
De registratiesleutel van uw computer is geblokkeerd.
Waarom hebben we je computer geblokkeerd?
De registratiesleutel van het venster is illegaal.
Dit venster gebruikt illegale software.
Dit venster verzendt een virus via internet.
Dit venster wordt gehackt of gebruikt vanaf een ongedefinieerde locatie.
We blokkeren deze computer voor uw veiligheid.
Neem contact op met de helpdesk van Microsoft om uw computer opnieuw te activeren.

Microsoft Security Tollfree:

 

+1-866-394-4845

 

Voorkom dat deze pagina extra dialogen creëert.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Virus Is Sending Your Information To Hackers adware verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoekt u recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scant u uw computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om uw computer te scannen gebruikt u best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit uw internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder GeoSmartDNS advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder GeoSmartDNS advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "your computer is permanently blocked" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder GeoSmartDNS  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder GeoSmartDNS  advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "your computer is permanently blocked" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder GeoSmartDNS advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder GeoSmartDNS advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "your computer is permanently blocked" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "your computer is permanently blocked" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "your computer is permanently blocked" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "your computer is permanently blocked" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13675-your-computer-is-permanently-blocked-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Your Computer Is Permanently Blocked virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Computer Is Permanently Blocked" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.