Defendsearch.com doorverwijzing

Ook bekend als: Defendsearch.com browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Defendsearch.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is defendsearch.com?

Er zijn veel valse zoekmachines die vrijwel identiek zijn aan defendsearch.com, bijvoorbeeld: resultsinquire.com, trackpackage.world en advisurf.com. Deze lijken misschien erg op andere bekende zoekmachines zoals Google, Yahoo, enzovoort maar ze worden gepromoot met behulp van malafide download- en/of installatie-instellingen die ontworpen zijn om de browserinstellingen te wijzigen zonder toestemming van de gebruiker. Bovendien verzamelten ze ook informatie met betrekking tot het surfgedrag van hun gebruikers en veroorzaken ze doorverwijzingen naar dubieuze, onbetrouwbare webpagina's.

defendsearch.com browserkaper

Meestal richten de bovengenoemde malafide opstellingen zich op webbrowsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Ze passen de browserinstellingen aan, zoals de standaardzoekmachine, de startpagina en de url voor nieuwe tabbladen. In dit geval worden al deze opties gewijzigd naar defendsearch.com, wat betekent dat de gebruikers van de gekaapte webbrowser gedwongen worden om deze valse zoekmachine te bezoeken telkens wanneer een nieuw browsertabblad of een nieuw venster geopend wordt of wanneer een zoekopdracht in de URL-balk ingevoerd wordt. Het is onmogelijk om deze wijzigingen ongedaan te maken, omdat de malafide setups meestal zogenaamde "helper-objecten" installeren (apps die in de browsers geïnstalleerd worden) die ontworpen zijn om de benoemde instellingen telkens opnieuw toe te wijzen nadat een poging gedaan werd om ze te herstellen. Dit kan alleen ongedaan gemaakt worden wanneer de bovengenoemde helper-objecten verwijderd worden. Trouwens, zowel defendsearch.com als de 'helper-objecten' zijn zeer waarschijnlijk ontworpen om gegevens te traceren (verzamelen), zoals IP-adressen, zoekopdrachten, geolocaties, URL's van bezochte websites en andere browsergerelateerde informatie. Het is mogelijk dat sommige van de verzamelde gegevens ook persoonlijke gegevens bevatten. Bovendien worden alle verkregen gegevens voortdurend gedeeld met externe partijen die deze gegevens gebruiken (misbruiken) om inkomsten te verkrijgen. Dat is de reden waarom we afraden een ​​valse zoekmachine te gebruiken en het aanbevolen is alle geïnstalleerde ongewenste apps te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamDefendsearch.com browserkaper
BedreigingstypeBrowserkaper, doorverwijzing, zoekmachine-kaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tab
SymptomenGemanipuleerde instellingen internetbrowser(s) (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers moeten de website van de browserkaper bezoeken en worden verplicht om op internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma.
SchadeBespioneren u tijdens het surfen op het internet (mogelijkee privacyschendingen), geven ongewenste advertenties weer, veroorzaken doorverwijzingen naar kwaadaardige websites.
Verwijdering

Om Defendsearch.com browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Dergelijke zoekmachines worden meestal als nuttig gepromoot, ze zouden hun gebruikers nauwkeurigere zoekresultaten, snellere zoekopdrachten enzovoort opleveren. Helaas zijn dit eenvoudigweg pogingen om een schijn van legitimiteit te creëren en om mensen te misleiden om deze zoekmachines te gebruiken. Vaak leveren ze geen van de beloofde functionaliteiten en zijn ze alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars. Bovendien kan het gebruik van dergelijke valse zoekmachines leiden tot verschillende problemen met betrekking tot de veiligheid van het browsen, privacyschendingen en leiden tot een verhoogd risico op virusbesmettingen.

Hoe werd defendsearch.com geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals we eerder vermeldden, promoten de ontwikkelaars de valse zoekmachine defendsearch.com met behulp van kwaadaardige downloaders en/of installers. Door deze te gebruiken, misleiden ze vaak gebruikers zodat die de set-ups toestemming geven om wijzigingen aan te brengen in de instellingen van hun browser. Om verschillende mogelijk ongewenste apps (PUA's) te installeren, gebruikt men een zogenaamde "bundeling"-methode. Het is een methode om de gebruikers te misleiden om deze apps samen met andere software te installeren. Informatie over dergelijke apps wordt gebundeld in de installatie- of downloadinstellingen en wordt meestal verborgen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen. De ongewenste programma's kunnen echter niet geïnstalleerd worden zonder daarvoor toestemming te hebben. Met andere woorden, zelfs als de gebruikers ongewild de ongewenste apps installeren, zijn ze er uiteindelijk toch zelf verantwoordelijk voor.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om onbedoelde installaties (en wijzigingen in de browserinstellingen) te voorkomen, moet u altijd software van officiële en betrouwbare websites of andere bronnen downloaden. Vermijd het gebruik van softwaredownloaders van externe partijen, installatieprogramma's, torrent-clients en andere peer-to-peer-netwerken. Vergeet niet om de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen van de download- of installatieprocedures aan te vinken en alle mogelijk ongewenste gebundelde apps uit te vinken. Wees voorzichtig bij het browsen op het web, vermijd het klikken op opdringerige advertenties. Deze advertenties kunnen er legitiem uitzien (hun ontwikkelaars investeren veel geld in het ontwerpen ervan), maar ze veroorzaken vaak doorverwijzingen naar allerlei onbetrouwbare websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als u vaak wordt doorverwezen naar verdachte websites of als er veel opdringerige advertenties worden weergegeven: controleer dan wat de geïnstalleerde extensies, add-ons of plug-ins in uw webbrowser en programma's op uw computer zijn. Verwijder alle ongewenste/onbekende of verdachte waarden zo snel mogelijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze automatisch te verwijderen.

Website die de defendsearch.com valse zoekmachine promoot:

website die de defendsearch.com valse zoekmachine promoot

Defendsearch.com browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Defendsearch.com browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

defendsearch.com doorverwijzing verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

defendsearch.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm, zoek je naar enige recent geïnstalleerde mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die doorverwijzingen veroorzaken naar defendsearch.com, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

defendsearch.com doorverwijzing verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen (Windows OS) te verwijderen:

Video die toont hoe de browserdoorverwijzingen naar defendsearch.com te verwijderen met Combo Cleaner (MacOS):

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

verwijder aan defendsearch.com gerelateerde extenties uit Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijder de defendsearch.com startpagina uit Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internetopties", in het geopende venster hxxp: //defendsearch.com verwijderen en uw voorkeursdomein invoeren, dat wordt geopend telkens wanneer u Internet Explorer start. U kunt ook about: blank invoeren om een lege pagina te openen wanneer u Internet Explorer start.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijder de defendsearch.com standaard zoekmachine uit Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Invoegtoepassingen beheren". Selecteer "Zoek providers" in het geopende venster, stel "Google", "Bing" of een andere gewenste zoekmachine in als uw standaard en verwijder "defendsearch.com".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van defendsearch.com browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan defendsearch.com gerelateerde extenties uit Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijder de defendsearch.com startpagina uit Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Zoek in het gedeelte 'Bij opstarten' naar de URL van de browserkaper (hxxp: //www.defendsearch.com) onder de optie 'Een specifieke pagina of reeks pagina's openen'. Klik - indien aanwezig - op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaardzoekmachine:

Verander de defendsearch.com standaard zoekmachine uit Google Chrome

Om de standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren ...", zoek in de geopende lijst naar "defendsearch.com" wanneer u dit ziet klikt u op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van defendsearch.com browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan defendsearch.com gerelateerde extensies uit Mozilla Firefox

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijder de defendsearch.com startpagina uit Mozilla Firefox

Om uw startpagina te wijzigen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Opties", verwijder hxxp: //defendsearch.com in het geopende venster en voer uw voorkeursdomein in, dat geopend wordt telkens wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijder de defendsearch.com standaard zoekmachine uit Mozilla Firefox

Typ 'about: config' in de adresbalk van de URL en druk op Enter.

Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".

Typ bovenaan in het zoekfilter: "defendsearch.com"

Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van defendsearch.com browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de defendsearch.com browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van defendsearch.com browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over defendsearch.com browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14306-defendsearch-com-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Defendsearch.com browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Defendsearch.com browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Defendsearch.com browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.