Microsoft Authorised Device Care POP-UP oplichting

Ook bekend als: "Microsoft Authorised Device Care" virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Microsoft Authorised Device Care verwijderingsinstructies

Wat is "Microsoft Authorised Device Care"?

"Microsoft Authorized Device Care" is een misleidende website die de indruk wekt een legitieme viruswaarschuwing van Microsoft te zijn. In feite heeft Microsoft niets te maken met deze oplichterij. De gebruikers worden meestal doorgestuurd naar deze websites door potentieel ongewenste applicaties (PUA's). Deze ongewenste apps worden vaak onbedoeld geïnstalleerd zonder de directe toestemming van de gebruiker. Na installatie leveren ze meestal intrusieve advertenties en verzamelen ze verschillende gegevens.

Microsoft Authorised Device Care oplichting

Het valse waarschuwingsbericht van "Microsoft Authorised Device Care" geeft aan dat het besturingssysteem geïnfecteerd is met drie virussen (in dit geval twee malware-infecties en één phishing/spyware-infectie). Volgens dit bericht is de onmiddellijke verwijdering van de gedetecteerde bedreigingen vereist en is de systeemschade 28,1%. Om gegevensverlies (foto's, applicaties en andere bestanden) te voorkomen en het risico te vermijden dat persoonlijke en bankgegevens worden gestolen, worden de bezoekers van deze website ertoe aangespoord om het systeem te scannen door op de knop 'Nu scannen' te klikken. Er wordt ook een tijdslimiet opgegeven (vijf minuten) om de scan uit te voeren, waarna er een permanente schade aan info/persoonlijke gegevens zal optreden. Net als veel andere zwendels die valse resultaten ('gedetecteerde bedreigingen') vertonen, probeert ook deze melding de gebruikers te misleiden tot het downloaden en installeren van een app die computerinfecties zou verwijderen. In de meeste gevallen moeten deze apps worden aangeschaft - dit is hoe de oplichters inkomsten verzamelen met behulp van deze misleidende websites. Vertrouw deze of andere vergelijkbare websites niet. Als u omgeleid wordt naar dergelijke websites, sluit deze dan gewoon. Als dit niet lukt, beëindig dan het volledige browserproces met Taakbeheer of start de computer opnieuw op. Herstel de eerder gesloten sessie niet de volgende keer dat u uw webbrowser opent, omdat u anders de misleidende website (of de website die u daar in de eerste plaats naartoe heeft geleid) terug zult openen.

Potentieel ongewenste apps (die doorverwijzen naar misleidende websites die oplichting promoten zoals "Microsoft Authorized Device Care") tonen hun bezoekers ook opdringerige advertenties en ze verzamelen gegevens. De advertenties zijn meestal kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enzovoort. Over het algemeen worden ze weergegeven met behulp van tools die het plaatsen van grafische inhoud van externe partijen op elke site mogelijk maken en die zo de onderliggende content verbergen. Wanneer erop geklikt wordt, kunnen ze doorverwijzen naar onbetrouwbare websites. Sommigen kunnen scripts uitvoeren die ontworpen zijn om andere ongewenste apps te downloaden/installeren. Een ander nadeel van de ongewenste applicaties is dat ze meestal gegevens verzamelen zoals IP-adressen, zoekopdrachten, url's van bezochte websites, geolocaties, enzovoort. Een deel van de bewaarde gegevens kan persoonlijke/gevoelige details bevatten. De informatie wordt gedeeld met externe partijen (cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Daarom kan dataspionage leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Microsoft Authorised Device Care" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om Microsoft Authorised Device Care virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Activate Your Windows Now, This Computer Is Blocked, en MS MALWARE ALERT zijn slechts enkele voorbeelden van andere oplichting die de cybercriminelen (oplichters) gebruiken om de mensen te misleiden om te betalen voor producten (software) of diensten (zoals de hulp van 'technici'). De meeste van deze oplichtingen lijken sterk op mekaar, evenals de bijbehorende PUA's. De ontwikkelaars promoten deze apps als 'legitieme programma's' door verschillende tools of handige functies aan te bieden, maar dit is slechts een manier om de mensen te misleiden tot het downloaden en installeren van ongewenste apps die later problemen veroorzaken.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste gebruikers installeren dergelijke ongewenste apps onbedoeld door te klikken op opdringerige advertenties of wanneer de softwareontwikkelaars "bundeling" gebruiken, een bedrieglijke methode die gebruikt wordt om mensen te misleiden om ongewenste apps te installeren samen met andere software. Deze installaties worden uitgevoerd door ongewenste apps te verbergen achter de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen van de installers en downloaders. Informatie over de bundeling van deze apps wordt niet goed bekendgemaakt. Merk echter op dat het overslaan van installatie- of downloadstappen of het ongewijzigd laten van de instellingen toestemming geeft aan de PUA's om allerlei instellingen te wijzigen of installaties uit te voeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download software enkel van betrouwbare en officiële bronnen/websites. Gebruik geen softwaredownloaders en -installers van externe partijen, torrents of andere soortgelijke bronnen. Controleer altijd de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen bij het downloaden of installeren van software. Sla deze processen niet over zonder eerst de instellingen te controleren. Deselecteer offertes om extra ongewenste apps te downloaden/installeren en voltooi pas dan de procedure. Als u voortdurend advertenties tegenkomt die doorverwijzingen naar dubieuze websites veroorzaken (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.), dan is het mogelijk dat adware (of andere PUA's) op uw browser of besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Controleer uw browser op ongewenste extensies, plug-ins of add-ons en verwijder alle ongewenste/onbekende of verdachte waarden. Controleer ook de lijst met programma's die op uw computer geïnstalleerd zijn. Als uw computer al met ongewenste programma's geïnfecteerd is, dan raden wij u aan om een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "Microsoft Authorised Device Care" misleidende website:

Microsoft Authorised Device Care

Uw systeem is geïnfecteerd met 3 virussen! [datum]

Uw Windows is geïnfecteerd met 3 virussen. Onze beveiligingscheck vond sporen van 2 malware en 1 phishing/spyware.

Systeemschade: 28.1% - Onmiddellijke verwijdering vereist!

Het onmiddellijk verwijderen van virussen is vereist om verdere systeemschade, verlies van Apps, Foto's of andere bestanden te voorkomen.

Er zijn sporen van 1 phishing/spyware gevonden op uw Windows.

Persoonlijke en bankgegevens lopen gevaar.

Om meer schade te voorkomen, klikt u onmiddellijk op 'Nu scannen'. Onze diepe scan zal onmiddellijk hulp bieden.

[tijd over]

Nu scannen

Microsoft Authorised Device Care virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Microsoft Authorised Device Care virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm, zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "microsoft authorised device care" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "microsoft authorised device care" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "microsoft authorised device care" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "microsoft authorised device care" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "microsoft authorised device care" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "microsoft authorised device care" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14225-microsoft-authorised-device-care-pop-up-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Microsoft Authorised Device Care virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Microsoft Authorised Device Care" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Microsoft Authorised Device Care virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.