FacebookTwitterLinkedIn

Goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net?

Goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net is weer een andere variant van de valse zoekmachine met de naam searchitnow.info. De ontwikkelaars beweren dat deze site de browserervaring verbetert door verbeterde resultaten voort te brengen. Wie de lay-out beoordeelt kan denken dat goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net legitiem is, maar de ontwikkelaars promoten deze met behulp van browserrkapers (downloaders/installatieprogramma's die browseropties wijzigen zonder toestemming te vragen). Bovendien registreert goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net continu gegevens met betrekking tot de browseractiviteit.

goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper op een Mac computer

Uit onderzoek blijkt dat de malafide set-ups zich richten op Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome. Na een succesvolle infiltratie wijzen ze goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net aan als nieuwe url voor tabbladen, de standaardzoekmachine en startpagina-opties. Deze wijzigingen lijken misschien onbeduidend, maar gebruikers kunnen ze niet ongedaan maken. Uit onderzoek blijkt dat, naast het wijzigen van de opties, de setups ook een aantal "helper-objecten" (toepassingen van externe partijen en/of browser plug-ins) installeren die gebruikt worden om de browseropties telkens opnieuw toe te wijzen telkens wanneer geprobeerd wordt om deze te wijzigen. Daarom wordt het herstellen van de browser naar een vorige toestand onmogelijk en zo worden de gebruikers verplicht om goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net te bezoeken telkens ze een nieuw browsertabblad openen of als ze zoeken via de adresbalk. Dit verstoort de surfervaring op het internet aanzienlijk. Bovendien veroorzaakt goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net omleidingen naar my-search.com, searchroute-1560352588.us-west-2.elb.amazonaws.com, en searchnewworld.com. De goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net-site registreert allerlei gegevens met betrekking tot de surfgewoonten, inclusief persoonlijke gegevens. Bovendien delen ontwikkelaars deze gegevens met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die privégegevens misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Daarom kan dataspionage leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Als u doorverwijzingen ervaart naar goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net (en andere dubieuze websites), verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins. En bezoek deze sites nooit meer opnieuw.

Bedreigingsoverzicht:
Naamgoto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol met valse zoekmachines die overeenkomsten vertonen met goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net. De lijst met voorbeelden omvat (maar is niet beperkt tot) linkey-search.com, search.pensirot.com, en shortcutcommander.club. Allemaal beweren ze de surfervaring te verbeteren door verbeterde resultaten voort te brengen en in sommige gevallen andere 'handige functies' aan te bieden (bijvoorbeeld lokale weersvoorspellingen, laatste lokale/wereldnieuws, snelkoppelingen naar populaire sites, enzovoort), maar deze zijn er alleen maar om de schijn van legitimiteit op te wekken. Het enige doel van valse zoekmachines is inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van enige meerwaarde te bieden voor de reguliere gebruikers, veroorzaken sites zoals goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net ongewenste doorverwijzingen en slaan ze informatie over de gebruikers/hun computersysteem op. Sommigen overladen de gebruikers met misleidende resultaten en opdringerige advertenties (die omleiden naar dubieuze websites). Daarom kan het gebruik van valse zoekmachines leiden tot allerlei systeeminfecties

Hoe werd goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net geïnstalleerd op mijn computer?

De ontwikkelaars promoten goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net met behulp van malafide download/installatie-setups. Deze misleidende marketingmethode wordt 'bundeling' genoemd. Ontwikkelaars verbergen de details van de browseraanpassingen in de "Aangepaste" of "Geavanceerde" opties (of andere secties) van de download- en installatieprocedures. Bovendien overhaasten veel gebruikers zich door deze processen en slaan ze daarbij stappen over. Zo verlenen ze onbedoeld de toestemming aan setups om browseropties te wijzigen, stellen ze hun systemen bloot aan het risico op allerlei infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Net zoals bij goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net worden mogelijk ongewenste apps verspreid met behulp van de "bundeling"-methode en via opdringerige advertenties (die doorverwijzen naar kwaadaardige websites en die scripts uitvoeren die malware downloaden/installeren). Om de infiltratie van potentieel ongewenste apps te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet en tijdens het downloaden/installeren van software. Opdringerige advertenties lijken misschien legitiem, maar verwijzen vaak door naar dubieuze websites, met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enz. De meeste worden weergegeven door adware-apps. Als u doorverwijzingen ervaart naar goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins. Selecteer bovendien de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen, analyseer zorgvuldig alle stappen van de download- en installatieprocessen en vink aanvullende programma's uit. Vermijd het gebruik van downloaders en installatieprogramma's van externe partijen. Ontwikkelaars verdienen geld door het promoten van malafide software. De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag - de sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Misleidende applicatie-installatie die goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net promoot:

Misleidende installatie die goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net promoot

De goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net website (GIF):

de goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net website

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hie de goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper te verwijderen met Combo Cleaner:

goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.