Your Mac Needs To Be Updated To Improve Compatibility POP-UP Virus (Mac)

Ook bekend als: "Your Mac needs to be updated to improve compatibility" virus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe "Your Mac needs to be updated to improve compatibility" te verwijderen van een Mac?

Wat is "Your Mac needs to be updated to improve compatibility"?

Gelijkaardig aan "Apple Wants To Make Changes" is "Your Mac needs to be updated to improve compatibility" een pop-upbericht dat Mac-gebruikers aanmoedigt om updates te installeren die de compatibiliteit van de computer verbeteren. Onlangs zijn veel gebruikers deze pop-up tegengekomen. Houd er echter rekening mee dat het om oplichting gaat en vertrouw dit bericht dus zeker niet.

Your Mac needs to be updated to improve compatibility oplichting

Het "Your Mac needs to be updated to improve compatibility" pop-upvenster moedigt Mac-gebruikers aan om hun gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, zogezegd om enkele updates te kunnen installeren die de compatibiliteit van de Mac verbeteren. Dit is een vals pop-upvenster en Apple heeft hier niets mee te maken. Echte pop-upvensters/berichten van Apple bevatten niet de tekst "Your Mac needs to be updated to improve compatibility/Uw Mac moet worden bijgewerkt om de compatibiliteit te verbeteren" of andere soortgelijke teksten. Dit valse bericht is gerelateerd aan de weknow.ac browserkaper. Het is een nepversie van een echte MacOS-melding met de tekst "Finder wil wijzigingen aanbrengen" (deze verschijnt meestal wanneer er toegangsrechten gevraagd worden). Trouwens, echte pop-upvensters worden getoond door besturingssystemen, niet door browsers. Webbrowsers zijn hiertoe niet in staat. Valse pop-upberichten zoals "Your Mac needs to be updated to improve compatibility" worden meestal veroorzaakt door frauduleuze applicaties die geïnstalleerd zijn in het systeem. Oplichters (cybercriminelen) gebruiken deze valse pop-upvensters om accountgegevens te stelen die later gebruikt kunnen worden om kwaadaardige acties uit te voeren (waarvoor bepaalde rechten vereist zijn). Daarom raden wij ten zeerste aan om het pop-upbericht "Your Mac needs to be updated to improve compatibility" te negeren en de vereiste informatie (gebruikersnaam en wachtwoord) niet in te voeren.

De meeste mogelijk ongewenste apps (PUA's) vertonen allerlei opdringerige advertenties (zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups enzovoort). Ze geven deze advertenties weer met tools die het plaatsen van grafische inhoud van externe partijen mogelijk maken, wat betekent dat deze advertenties de onderliggende inhoud van de bezochte website verbergen. Door aan de gebruikers dergelijke advertenties te tonen, wordt de surfervaring verstoord. Trouwens, deze advertenties (indien erop geklikt wordt) linken gebruikers vaak door naar kwaadaardige webpagina's. Soms worden ze ontworpen om scripts uit te voeren die andere ongewenste apps of zelfs kwaadaardige programma's downloaden en installeren. Vaak zullen advertenties van ongewenste apps allerlei computerinfecties of andere ongewenste installaties veroorzaken. Een ander nadeel van ongewenste apps is dat ze dikwijls ontworpen werden om verschillende gegevens over het surfgedrag te verzamelen, zoals toetsaanslagen, zoekopdrachten, IP-adressen, URL's van bezochte websites, geolocaties enzovoort. Ze verzamelen echter ook persoonlijke gegevens. Hun ontwikkelaars delen de verzamelde informatie met externen (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Kortom, geïnstalleerde PUA's kunnen allerlei problemen veroorzaken met betrekking tot de privacy en de browserveiligheid of zelfs leiden tot identiteitsdiefstal. Als u omleidingen ziet naar de "Your Mac needs to be updated to improve compatibility" pop-upvensters, controleer dan uw webbrowser op ongewenste applicaties en verwijder deze, indien aanwezig, zo snel mogelijk.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Your Mac needs to be updated to improve compatibility" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Your Mac needs to be updated to improve compatibility virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Er zijn meerdere valse pop-ups die lijken op "Your Mac needs to be updated to improve compatibility", maar de meeste zijn niet ontworpen om naar de gebruikersnaam en het wachtwoord te vragen. Meestal zijn het valse beweringen over beschadigde en/of geïnfecteerde of ze melden dat sommige bestanden ontbreken enzovoort. Het punt is dat mensen misleid worden om een paar producten te kopen of om te betalen voor diensten (technische ondersteuning of iets dergelijks) die zogezegd zullen helpen om de problemen op te lossen. Potentieel ongewenste apps delen ook veel overeenkomsten. Hun ontwikkelaars promoten deze apps als nuttig en bieden handige functies aan enzovoort. Dit zijn slechts pogingen om de schijn van legitimiteit te creëren en zo mensen te verleiden om ze te downloaden en te installeren. De meeste van deze applicaties bieden niet de beloofde functies of andere functionaliteiten. Ze worden enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste apps hebben hun officiële downloadwebsite, maar de meerderheid van hen wordt geïnstalleerd via opdringerige advertenties of wanneer ontwikkelaars een misleidende marketingmethode gebruiken die 'bundelen' wordt genoemd. Bundelen wordt gebruikt om mensen te misleiden om potentieel ongewenste apps samen met reguliere software te installeren. Informatie over het feit dat dergelijke apps aanwezig zijn in de installers wordt verborgen gehouden. De ontwikkelaars verbergen deze ongewenste applicaties achter de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere secties van de download- en installatieprocedures. Dit gebeurt echter enkel bij gebruikers die alle beschikbare instellingen controleren en die geen installatiestappen overslaan.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om de onbedoelde installatie van ongewenste applicaties te voorkomen, raden we u aan om geen software te downloaden uit dubieuze en onbetrouwbare bronnen, via externe downloaders enz. We raden aan om alleen directe links van officiële en betrouwbare websites te gebruiken. Vergeet niet om te controleren wat de "Aangepaste" "Geavanceerde" of andere opties en instellingen zijn bij het installeren van software, met name bij freeware. Weiger alle aanbiedingen om ongewenste applicatoes te installeren en voltooi vervolgens het installatieproces. Houd er rekening mee dat de meeste advertenties er legitiem uitzien, maar ze dat niet altijd zijn. Sommige advertenties zijn bedoeld om gebruikers door te verwijzen naar dubieuze, onbetrouwbare of zelfs kwaadaardige websites (bijvoorbeed met inhoud zoals erotische dating, gokken, pornografie enz.). Als u voortdurend dergelijke omleidingen (of advertenties) tegenkomt, controleer dan uw webbrowser op verdachte/ongewenste plug-ins, add-ons of extensies. Controleer ook de lijst met de geïnstalleerde programma's op uw computer en verwijder alle ongewenste programma's op zowel uw computer als uw webbrowser. Als uw computer al met ongewenste applicatie geïnfecteerd is, dan raden wij u aan om een ​​scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een adware-proces ("mm-install-macos") die de "Your Mac needs to be updated to improve compatibility" pop-up levert:

verbeter het compatibiliteit-adware proces

Your Mac needs to be updated to improve compatibility virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Your Mac needs to be updated to improve compatibility virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties'. Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "your mac needs to be updated to improve compatibility" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Your Mac needs to be updated to improve compatibility" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "your mac needs to be updated to improve compatibility" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "your mac needs to be updated to improve compatibility" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "your mac needs to be updated to improve compatibility" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.