Apple Wants To Make Changes POP-UP Virus (Mac)

Ook bekend als: "Apple wants to make changes" virus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe Apple Wants To Make Changes te verwijderen van een Mac?

Wat is Apple Wants To Make Changes?

Onlangs heeft een groot aantal gebruikers een pop-upvenster gezien met het bericht "Apple Wants To Make Changes". Dit bericht stelt dat gebruikers een gebruikersnaam en wachtwoord moeten invoeren. Houd er echter rekening mee dat dit oplichterij is. "Apple Wants To Make Changes" -pop-ups melden dat uw computer geïnfecteerd is met verschillende mogelijk ongewenste applicaties (bv., adware).

Apple Wants To Make Changes oplichting

Zoals de naam al doet vermoeden zorgt deze foutmelding ervoor dat er pop-ups verschijnen met de boodschap "Apple Wants To Make Changes" en waarbij gebruikers worden aangemoedigd hun accountgegevens in te voeren. Houd er echter rekening mee dat deze pop-up vals is en dat Apple hier niets mee te maken heeft. Apple is het bedrijf dat het MacOS-besturingssysteem ontwikkeld heeft dat op alle Mac-computers werkt. Echte foutmeldingen bevatten niet de naam van dit bedrijf. "Apple Wants To Make Changes" is slechts een valse variant van een echt waarschuwingsbericht "Apple Wants To Make Changes", wat meestal wordt weergegeven als er een probleem is met betrekking tot de toegankelijkheidsrechten (in de meeste gevallen bestandstoegang). Bovendien worden dergelijke pop-ups geleverd door het besturingssysteem zelf, niet door de webbrowser. Geen enkele webbrowser is in staat om systeemfouten/problemen te detecteren en te verwijderen. Onderzoeksresultaten tonen aan dat pop-up "Apple Wants To Make Changes" meestal geleverd wordt door verschillende frauduleuze applicaties. Het is zeer waarschijnlijk dat de oplichters proberen om de accountgegevens te verzamelen en die vervolgens te gebruiken om kwaadaardige acties uit te voeren waarvoor bepaalde rechten nodig zijn. Daarom moet de fout "Apple Wants To Make Changes" worden genegeerd en mag u zeker NIET de gevraagde gegevens invoeren. Gebruikers die deze pop-ups tegenkomen, moeten het systeem onmiddellijk scannen met een gerenommeerde antivirus/antispyware (zoals Combo Cleaner) en alle gedetecteerde bedreigingen verwijderen. We raden u ook aan de surfgeschiedenis, cache en alle twijfelachtige applicaties en browser plug-ins te verwijderen.

Potentieel ongewenste applicaties zullen zeer waarschijnlijk intrusieve advertenties vertonen, zoals kortingsbonnen, banners, pop-ups en dergelijke. Daartoe gebruiken ontwikkelaars tools die het plaatsen van grafische inhoud van derde partijen mogelijk maken. Om deze reden zullen intrusieve advertenties zeer waarschijnlijk de inhoud van de bezochte websites overlappen, waardoor de surfervaring op het internet aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen deze advertenties linken naar kwaadaardige websites en scripts uitvoeren die ongewenste apps (of zelfs risicovolle malware) op het systeem downloaden en installeren. Dit betekent dat hierop klikken riskant is en kan resulteren in een gevaarlijke computerbesmetting. Van sommige ongewenste programma's is ook bekend dat ze ongewenste doorverwijzingen veroorzaken en/of de opties van browsers wijzigen (bijvoorbeeld startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine, enz.) zodat de gebruikers gedwongen wordt bepaalde URL's te bezoeken. Zo genereren ongewenste apps verkeer voor bepaalde websites. De overgrote meerderheid van de ongewenste apps is ontworpen om informatie over de surfactiviteit van de gebruikers op te slaan. IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere verzamelde gegevens bevatten meestal persoonlijke informatie. Bovendien wordt deze gedeeld met externe partijen en mogelijk misbruikt om inkomsten te genereren. Dit betekent dat de aanwezigheid van ongewenste applicaties kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot  identiteitsdiefstal. Gebruikers die verdachte doorverwijzingen naar Apple ervaren, moeten onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Apple wants to make changes" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Apple wants to make changes virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Er zijn vele valse berichten die lijken op "Apple Wants To Make Changes". De meesten van hen vragen echter niet om gebruikersgegevens in te voeren. In plaats daarvan beweren ze dat het systeem beschadigd is (bijvoorbeeld door geïnfecteerde of ontbrekende bestanden of iets dergelijks) en moedigen ze de gebruikers aan om betaalde valse technische ondersteuning aan te vragen of nutteloze applicaties aan te schaffen. Ongewenste apps lijken daar sterk op. Door het aanbieden van zogezegd "handige functies" wekken potentieel ongewenste toepassingen een legitieme en handige indruk. De meeste van hen bieden echter geen toegevoegde waarde voor reguliere gebruikers. In plaats daarvan leveren ongewenste apps intrusieve advertenties, veroorzaken ze ongewenste doorverwijzingen en verzamelen ze gevoelige informatie.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste apps hebben officiële downloadwebsites. Vanwege het gebrek aan kennis en roekeloze gedrag bij veel gebruikers kunnen potentieel ongewenste toepassingen echter in het systeem infiltreren, zonder toestemming te vragen. Dat komt omdat ontwikkelaars PUA's verspreiden door gebruik te maken van "bundeling"- en intrusieve advertentiemethodes. "Bundelen" is de stiekeme installatie van apps van derden samen met reguliere apps. Ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om de installatie van PUA's correct bekend te maken. Daarom worden de meeste verborgen achter de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van download- en installatieprocessen. Het probleem is dat meeste gebruikers roekeloos zijn als het gaat om het downloaden/installeren van software en tijdens het surfen op het internet. Ze overhaasten vaak de download- en installatieprocessen en slaan stappen over. Bovendien zullen sommige gebruikers op allerlei advertenties klikken zonder na te denken over de mogelijke gevolgen. Dergelijk gedrag leidt hoogstwaarschijnlijk tot allerlei computerinfecties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om dit te voorkomen, moeten gebruikers zich eerst realiseren dat de sleutel tot computerveiligheid voorzichtigheid is. Daarom is het uiterst belangrijk voorzichtig te zijn tijdens het surfen op het internet, evenals tijdens het downloaden/installeren van software. Onthoud altijd dat ontwikkelaars veel tijd en middelen investeren in het ontwerpen van valse advertenties, daarom zien de meeste er volledig legitiem uit. Onderscheid maken is echter nog steeds gemakkelijk, omdat opdringerige advertenties zeer waarschijnlijk linken naar websites met inhoud zoals dating voor volwassenen, pornografie, gokken en andere dubieuze sites. Gebruikers die voortdurend dergelijke advertenties te zien krijgen, zouden alle verdachte toepassingen en browser plug-ins moeten verwijderen. Zorg er bovendien voor dat u altijd de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen kiest en analyseer elke stap van het download- en installatieproces zorgvuldig. Vermijd hierbij alle aanbiedingen om extra apps te downloaden of te installeren en deselecteer reeds opgenomen apps. Het wordt geadviseerd om software alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders/ installatieprogramma's bevatten vaak valse apps, daarom mogen dergelijke tools nooit gebruikt worden. Als uw computer al met ongewenste programma's geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Apple wants to make changes virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Apple wants to make changes virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties" :
mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties, zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer”, of andere verdachte applicaties. Sleep deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scant u best uw Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "apple wants to make changes" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Apple wants to make changes" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "apple wants to make changes" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "apple wants to make changes" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "apple wants to make changes" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Apple wants to make changes virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Apple wants to make changes" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Apple wants to make changes virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.