Spyder-finder.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: spyder-finder.com browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de spyder-finder.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is spyder-finder.com?

Spyder-finder.com is een valse webzoekmachine vergelijkbaar met weknow.ac Door zogezegd verbeterde zoekresultaten aan te bieden, creëert spyder-finder.com een schijn van legitimiteit en bruikbaarheid. Deze beweringen zijn echter vals. Houd er rekening mee dat ontwikkelaars spyder-finder.com promoten door gebruik te maken van malafide downloaders en installers die de opties van de webbrowsers wijzigen zonder toestemming te vragen. Bovendien registreert spyder-finder.com continu informatie over de surfactiviteit van de gebruikers op de website.

spyder-finder.com browserkaper op een Mac computer

Onderzoeksresultaten tonen aan dat de malafide setups zich meestal richten op Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome. Eénmaal geïnfiltreerd, wijzen deze setups de URL voor nieuwe tabbladen, de standaard zoekmachine en de startpagina van de browsers toe aan spyder-finder.com. Bovendien installeren ze stiekem een aantal "helper-objecten" (applicaties van externen en/of browser plug-ins). Deze "helper-objecten" worden gebruikt om te voorkomen dat de gebruikers de bovengenoemde wijzigingen ongedaan kunnen maken. Ze wijzen de instellingen gewoon opnieuw toe, telkens wanneer pogingen gedaan worden om deze te veranderen. Hierdoor wordt het terughalen van de browsers naar hun vorige status eenvoudigweg onmogelijk. De gebruikers hebben geen andere keus dan naar spyder-finder.com te gaan telkens wanneer ze een nieuw browsertabblad openen of op internet zoeken via de URL-balk. Vandaar dat de kwaliteit van de surfervaring aanzienlijk afneemt. Merk op dat spyder-finder.com de gebruikers omleidt naar webcrawler.com elke keer dat er een zoekopdracht wordt ingevoerd. De zoekresultaten worden dus geleverd door webcrawler.com, wat betekent dat spyder-finder.com volledig nutteloos is. Merk op dat spyder-finder.com en "helper-objecten" ontworpen werden om informatie over de surfactiviteit van de gebruikers op te slaan. De lijst met verzamelde gegevens bevat meestal IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en toetsaanslagen. Deze opgeslagen gegevens bevatten meestal persoonlijke informatie. Wat belangrijk is, is dat ontwikkelaars deze gegevens met externe partijen delen. Deze personen (mogelijk cybercriminelen) verkrijgen inkomsten door die informatie te misbruiken. Dit betekent dat dataspionage uiteindelijk kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Gebruikers die doorverwijzingen ervaren naar spyder-finder.com, moeten onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser-plug-ins verwijderen. Deze website mag niet opnieuw bezocht worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naamspyder-finder.com browserkaper
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om spyder-finder.com browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Er zijn tientallen valse webzoekmachines identiek aan spyder-finder.com. De lijst met voorbeelden bevat (maar is niet beperkt tot) usbing.club, search.smokyashan.com, searchpage.com, en vele andere. Vrijwel elk van deze websites biedt zogezegd "handige functies" (bijv. verbeterde zoekresultaten, een snelkoppeling naar populaire websites, weersvoorspellingen, het laatste nieuws, enzovoort). Maar deze beweringen zijn slechts pogingen om een schijn van legitimiteit en bruikbaarheid te creëren. In werkelijkheid is het echte en enige doel van valse webzoekmachines om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars. Daarom bieden de meeste van hen geen echte meerwaarde voor de gebruikers. In plaats daarvan veroorzaken deze websites ongewenste omleidingen en verzamelen ze gevoelige informatie, waardoor de surfervaring op het web wordt verstoord en de privacy van de gebruikers wordt bedreigd. Sommige tonen de gebruikers misleidende resultaten en/of opdringerige advertenties. Beide linken ze meestal om naar twijfelachtige websites, wat betekent dat het gebruik van valse webzoekmachines kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal.

Hoe werd spyder-finder.com geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt spyder-finder.com gepromoot met behulp van malafide downloaders en installatieprogramma's. Deze misleidende marketingmethode wordt 'bundeling' genoemd. Ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak overhaast zijn de meeste stappen van download- en installatieprocessen overslaan. Daarom worden alle details met betrekking tot de wijziging van de opties van de browsers verborgen achter de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Ook belangrijk is dat gebruikers vaak achteloos de meeste stappen van deze procedures overslaan. Zo verlenen gebruikers niet alleen onbedoeld toestemming aan installers om de instellingen te wijzigen. Ze stellen ook hun systeem bloot aan een risico op infecties en brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Mogelijk ongewenste applicaties worden verspreid met behulp van de "bundeling"-methode, evenals door opdringerige advertenties die doorverwijzen naar dubieuze sites en die scripts uitvoeren die ontworpen zijn om malafide software te downloaden/installeren. Om te voorkomen dat ongewenste apps in het systeem infiltreren, moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet en bij het downloaden en installeren van software. Zorg er altijd voor dat u elke stap van de download- en installatieprocessen zorgvuldig analyseert en vink alle extra meegeleverde programma's uit. We raden aan om geen downloaders/installers van externe partijen te gebruiken, omdat de ontwikkelaars daarvan inkomsten verkrijgen door malafide apps te promoten ("bundelen"). In plaats daarvan mag software alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Vergeet bovendien niet dat opdringerige advertenties er meestal volkomen legitiem uitzien. Eénmaal aangeklikt, verraden deze advertenties zichzelf echter doordat ze naar onbetrouwbare sites linken (met inhoud zoals erotische dating, pornografie, enquêtes, gokken en dergelijke). Deze advertenties worden meestal geleverd door adware, wat betekent dat gebruikers die verdachte advertenties/omleidingen ervaren best onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins zouden verwijderen. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

BELANGRIJK! Frauduleuze setups/apps die de website spyder-finder.com promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te maken. Voer daarom vóór het nemen van verdere verwijderingsstappen deze acties uit:
1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

spyder-finder.com voorkeuren stap 1

2) Selecteer het profiel "AdminPrefs" en verwijder het.

spyder-finder.com voorkeuren stap 2

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties kunt u doorgaan met de verdere verwijderingsstappen voor deze browserkaper.

spyder-finder.com browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van spyder-finder.com browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

spyder-finder.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan spyder-finder.com gerelateerde mogleijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX","NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele achtergebleven onderdelen. 

Verwijder aan de spyder-finder.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

spyder-finder.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan spyder-finder.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan spyder-finder.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan spyder-finder.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.