FacebookTwitterLinkedIn

Webcrawler.com doorverwijzing

Ook bekend als: webcrawler.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Webcrawler.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is webcrawler.com?

Webcrawler.com is een goede zoekmachine voor het internet, en het lijkt sterk op sites zoals Yahoo, Bing, Google enz. De website zelf is legitiem maar hij wordt gebruikt door browserkapers (websites en applicaties) die browseropties wijzigen en ongewenste doorverwijzingen veroorzaken.

webcrawler.com browser hijacker

Onderzoek toont aan dat ontwikkelaars valse zoekmachines promoten om inkomsten te genereren. Ze gebruiken allerlei scripts en apps om browseropties (meestal de startpagina, de URL voor nieuwe tabbladen en de standaardzoekmachine) te wijzigen. Dat doen ze door ze toe te wijzen aan een specifieke URL (een nep-webzoekmachine). Deze sites claimen de surfervaring aanzienlijk te verbeteren, maar ze bieden geen toegevoegde waarde voor gewone gebruikers. In plaats van betere resultaten te genereren, verwijzen sites zoals chumsearch.com gebruikers eenvoudigweg door naar webcrawler.com samen met een vooraf ingevoerde zoekopdracht. Deze sites worden gepromoot via een aantal applicaties van derden en browser-plug-ins (zogenaamde "helperobjecten"). Deze apps en add-ons worden gebruikt om te voorkomen dat gebruikers de bovengenoemde wijzigingen ongedaan kunnen maken - ze wijzen de browseropties telkens opnieuw toe als wordt geprobeerd deze te wijzigen. Daarom wordt het herstellen van de browsers naar hun eerdere toestand onmogelijk en worden gebruikers gedwongen allerlei sites te bezoeken (die naar webcrawler.com doorverwijzen) wanneer ze zoeken via de adresbalk of gewoon als ze een nieuw browsertabblad openen. Een ander belangrijk probleem is dataspionage. Sites en applicaties die browsers kapen worden meestal ontworpen om gebruikers- en systeeminformatie (IP-adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen, geolocaties enz.) te registreren. De ontwikkelaars delen deze informatie later met derden die inkomsten genereren door misbruik te maken van de privégegevens. Daarom kan het bijhouden van dergelijke gegevens leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Als u ervaart naar verdachte websites (die naar webcrawler.com linken), controleer dan onmiddellijk de lijst met geïnstalleerde toepassingen en browserplug-ins en verwijder verdachte apps. Onthoud dat webcrawler.com legitiem is, maar dat het niet aanbevolen is deze site via andere frauduleuze websites te bezoeken - als u webcrawler.com als zoekmachine wilt gebruiken gebruik dan een rechtstreekse link in plaats van een andere website als 'toegangspoort' te gebruiken.

Internet staat vol valse zoekmachines en browserkapers. Deze sites en apps beweren vaak dat ze "nuttige functies" bieden, maar dit zijn valse beloftes en is slechts een poging om een legitieme indruk te wekken. Valse zoekmachines en browserkapers worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden voor reguliere gebruikers veroorzaken deze apps en sites ongewenste doorverwijzingen en verzamelen gevoelige data waardoor ze een bedreiging vormen voor uw privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werd webcrawler.com geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige valse zoekmachines worden gepromoot via browserkapers in de vorm van downloaders en installers die browseropties wijzigen tijdens het downloaden en installeren van software. Sommige worden bovendien gepromoot via browserkapers die zonder toestemming infiltreren. Deze apps worden gedistribueerd met behulp van intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd. Intrusieve advertenties linken naar kwaadaardige sites en voeren scripts uit die stiekem potentieel ongewenste programma's (PUP's) of zelfs malware downloaden en installeren. "Bundelen" is de stiekeme installatie van apps van derden met reguliere software. Veel ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om correcte informatie over PUP-installaties te geven. Ze verbergen ze onder de "Aangepaste" en "Geavanceerde" opties (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Bovendien zullen veel gebruikers download- en installatiestappen overslaan en op allerlei advertenties klikken zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Zo stellen ze hun systemen bloot aan een risico op allerlei infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag zijn de belangrijkste redenen voor computerbesmettingen. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op tijdens het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Houd er rekening mee dat opdringerige advertenties vaak legitiem lijken, maar dat ze eenmaal aangeklikt meestal linken naar dubieuze websites (met inhoud zoals dating voor volwassenen, gokken, enquêtes enz). Ze worden meestal getoond door adware-apps. Als je dus verdachte doorverwijzingen ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. Lees bovendien zorgvuldig elk venster van de download- en installatie-dialogen na en voer installaties uit met behulp van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Vink alle aanvullende programma's en aanbiedingen uit en weigeren ze te downloaden en te installeren. Gebruik nooit download- en installatietools van derden, want ontwikkelaars verdienen veel geld met het promoten van PUPs. Software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Webcrawler.com browserkaper verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

webcrawler.com browser hijacker verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de webcrawler.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

webcrawler.com als startpagina en standaard zoekmachine uit de internet browsers verwijderen:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan webcrawler.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander de startpagina:

 

Removing webcrawler.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://webcrawler.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

 

Verwijder webcrawler.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder 'webcrawler'.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van webcrawler.com browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan webcrawler.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Verwijder webcrawler.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over webcrawler.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder webcrawler.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer 'Instellingen', in de zoekmachine-sectie klik 'Beheer zoekmachines...', verwijder 'webcrawler.com' als je dat ziet staan door op de drie verticale puntjes naast de url te klikken en te klikken op 'Verwijderen uit de lijst'.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van webcrawler.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Removing webcrawler.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte plug-ins.

Verander de startpagina:

 

Removing webcrawler.com from Mozilla Firefox homepage

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://webcrawler.com en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

 

Webcrawler.com verwijderen als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "webcrawler.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van webcrawler.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de webcrawler.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van webcrawler.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over webcrawler.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13048-webcrawler-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
webcrawler.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van webcrawler.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.