Search.gg doorverwijzing

Ook bekend als: search.gg browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe browser doorverwijzingen naar search.gg verwijderen?

Wat is search.gg?

Volgens de ontwikkelaars is search.gg een betrouwbare internetzoekmachine die de browserervaring aanzienlijk verbetert door verbeterde resultaten te genereren. Wie de lay-out beoordeelt kan denken dat search.gg nauwelijks verschilt van Bing, Yahoo, Google en andere soortgelijke legitieme zoekmachines. Gebruikers zijn daarom van mening dat search.gg ook legitiem en nuttig is. In feite promoten ontwikkelaars deze misleidende website door malafide downloaders en installers te gebruiken die ontworpen werden om de browserinstellingen zonder toestemming te wijzigen. Verder registreert search.gg allerlei gegevens over de  gebruikers en hun computersysteem.

search.gg browserkaper

Na infiltratie kapen de set-ups Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox, waardoor de standaardzoekmachine, de startpagina en de nieuwe tabbladen worden toegewezen aan search.gg. De installers voegen deze URL toe aan elke browser-snelkoppeling, zodat gebruikers automatisch worden doorverwezen naar search.gg wanneer ze zoeken via de adresbalk of gewoon een browservenster of nieuw browsertabblad openen. Bovendien kunnen ze deze wijzigingen niet ongedaan maken, omdat de set-ups stiekem een aantal "helperobjecten" (applicaties van externe partijen/browser plug-ins) installeren die de browserinstellingen telkens opnieuw toewijzen wanneer geprobeerd wordt deze te wijzigen. Daarom wordt het herstellen van de browser naar hun eerdere toestand onmogelijk. Bovendien verstoren de ongewenste omleidingen de surfervaring op het internet aanzienlijk. Een ander nadeel is de dataspionage. Houd er rekening mee dat search.gg- en de helperobjecten continu IP-adressen, zoekopdrachten, bezochte URL's, bekeken pagina's en andere soortgelijke informatie registreren. Die mogelijk persoonlijk identificeerbare informatie wordt door de ontwikkelaars gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die inkomsten genereren door misbruik te maken van deze privégegevens. Dergelijke dataspionage kan dus leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Als u ongewenste doorverwijzingen ervaart naar search.gg, verwijder dan alle verdachte toepassingen en browser plug-ins. Bezoek deze site ook nooit opnieuw.

Er zijn tientallen valse zoekmachines vrijwel identiek aan search.gg. De lijst met voorbeelden bevat o.a. trustedsurf.com, rambler.ru, yokeline.com, en go.mail.ru. Deze sites bieden identieke functies (verbeterde zoekresultaten). De claims over het verbeteren van de surfervaring op internet zijn echter slechts pogingen om een legitiem indruk te wekken. Hun enige doel is inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars, terwijl de gewone gebruikers geen toegevoegde waarde ontvangen. Valse zoekmachines veroorzaken ongewenste omleidingen en registreren continu allerlei gegevens over gebruikers en hun conputersysteem.

Hoe werd search.gg geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt search.gg gepromoot via malafide downloader en installers. Deze misleidende marketingmethode wordt bundeling genoemd. Ontwikkelaars weten dat veel gebruikers de download- en installatieprocessen overhaasten en ze stappen overslaan. Daarom wordt alle informatie met betrekking tot de wijziging van browserinstellingen verborgen onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen van deze procedures. Door dit gedeelte over te slaan, stellen gebruikers hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Er zijn twee eenvoudige stappen die u kunt nemen om deze situatie te voorkomen. Ten eerste, analyseer elke download/installatiestap nauwkeurig met behulp van de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Ten tweede: weigert u best aanbiedingen om extra applicaties te downloaden/installeren en vinkt u de reeds inbegrepen applicaties uit. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

search.gg browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van search.gg browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Search.gg doorverwijzing verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.gg browserkaper verwijderen via configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm: zoek je naar recent geïnstalleerde en mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de search323892.xyz website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

search.gg startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder search.gg-gerelateerde Internet Explorer add-ons:

verwijder search.gg gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Herstel het doel van de Internet Explorer snelkoppeling:

Verwijder search.gg uit Internet Explorer snelkoppelingsdoel stap 1

Deze browserkaper wijzigt het "Doel"-veld van de snelkoppeling van Internet Explorer. Om dit op te lossen, zoekt u de snelkoppeling op uw bureaublad en klikt u er met de rechtermuisknop op. Kies "Eigenschappen" in het geopende menu. Zoek in het geopende venster het doelveld en verwijder de tekst (hxxp://www.search.gg/...), die ingevoerd is na "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe".

Verwijder search.gg uit Internet Explorer snelkoppelingsdoel stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder search.gg uit Internet Explorer startpagina

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://www.search.gg en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder search.gg uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "search.gg".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.gg browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder search.gg-gerelateerde Google Chrome extensies:

Verwijder search.gg gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander Google Chrome snelkoppelingsdoel:

Verwijder search.gg uit Google Chrome snelkoppelingsdoel stap 1

Deze browserkaper past het "Doel" -veld van de Google Chrome-snelkoppeling aan. Om dit op te lossen, zoekt u de snelkoppeling op uw bureaublad en klikt u er met de rechtermuisknop op. Kies "Eigenschappen" in het geopende menu. Zoek in het geopende venster het doelveld en verwijder alle tekst (hxxp://www.search.gg/...), die ingevoerd is na "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

Verwijder search.gg uit Google Chrome snelkoppelingsodel stap 2

Verander je startpagina:

Verwijder search.gg uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer "Instellingen". Bij het opstarten, klik op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://www.search.gg en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder search.gg uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer 'Instellingen', in de zoekmachine-sectie klik 'Beheer zoekmachines...', verwijder "search.gg" en selecteer of voeg de standaardzoekmachine van je keuze in.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.gg browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder search.gg-gerelateerdd Mozilla Firefox add-ons:

Verwijder search.gg gerelateerdd Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Herstel Mozilla Firefox snelkoppelinsdoel:

Verwijder search.gg uit Mozilla Firefox snelkoppelingsodel stap 1

Deze browserkaper verandert het "Doel"-veld van de Mozilla Firefox-snelkoppeling. Om dit op te lossen, zoekt u de snelkoppeling op uw bureaublad en klikt u er met de rechtermuisknop op. Kies "Eigenschappen" in het geopende menu. Zoek in het geopende venster het doelveld en verwijder alle tekst (hxxp://www.search.gg/...), die ingevoerd is na "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"

Verwijder search.gg uit Mozilla Firefox snelkoppelinsdoel stap 2

Verander je startpagina:

Verwijder search.gg uit Mozilla Firefox startpagina

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://www.search.gg en typ je je gekozen domein in, dat iedere keer als je Mozilla Firefox opstart zal openen.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder search.gg uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.
Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".
In de zoekfilter bovenaan typ je: "search.gg"
Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.gg browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.gg browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.gg browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.gg browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11274-search-gg-redirect

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search.gg browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.gg browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met search.gg browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.