Spreediscount.com POP-UP doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: cm pop-up
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe spreediscount.com te verwijderen van een Mac?

Wat is spreediscount.com?

Gelijkaardig aan fwrdy.com, get.mactechright.com en vele andere is spreediscount.com een misleidende site die onbetrouwbare content bevat en/of ongewenste doorverwijzingen veroorzaakt. Onderzoeksresultaten tonen aan dat de overgrote meerderheid van de bezoekers deze site per ongeluk bezoekt. Ze worden ernaar doorverwezen door opdringerige advertenties (getoond door andere frauduleuze sites) of door potentieel ongewenste toepassingen (PUA's). We moeten vermelden dat spreediscount.com waarschijnlijk vooral wordt weergegeven op iPhones. Computergebruikers ondervinden echter ook doorverwijzingen. Onderzoeksresultaten tonen aan dat potentieel ongewenste applicaties meestal zonder toestemming het systeem infiltreren en dat ze doorverwijzingen veroorzaken, intrusieve advertenties tonen en allerlei gebruikersdata registreren.

spreediscount.com oplichting

Zoals hierboven vermeld, kan spreediscount.com misleidende inhoud tonen en doorverwijzingen veroorzaken naar andere kwaadwillende sites. Op het moment van onderzoek promootte spreediscount.com een vorm van oplichting waarbij de gebruiker zogezegd de kans heeft om een ​​prijs te winnen (die vorm van oplichting lijkt trouwens erg op deze). Spreediscount.com kan daarnaast ook doorverwijzingen veroorzaken naar andere websites die mogelijk besmettelijke inhoud bevatten. Daarom kunnen doorverwijzingen van en naar spreediscount.com leiden tot allerlei systeeminfecties. Naast doorverwijzingen genereren mogelijk ongewenste applicaties ook advertenties voor kortingsbonnen, banners, pop-ups enz. die ook kunnen linken naar kwaadwillende websites. Daarom kan zelfs een enkele klik hierop resulteren in gevaarlijke computerinfecties. Deze advertenties worden getoond met behulp van allerlei tools die de plaatsing van grafische inhoud van derden mogelijk maken. Deze advertenties bedekken vaak de inhoud van de bezochte websites, waardoor de kwaliteit van de surfervaring op internet wordt verstoord. Een ander belangrijk probleem is dataspionage. Potentieel ongewenste applicaties zullen zeer waarschijnlijk informatie verzamelen zoals toetsaanslagen, bezochte websites, zoekopdrachten, bekeken pagina's, IP-adressen, enzovoort. De verzamelde informatie bevat meestal persoonlijke gegevens. Ook delen ontwikkelaars deze met derden (mogelijk cybercriminelen) die inkomsten genereren door de ontvangen informatie te misbruiken. Daarom kan dergelijke spionage uiteindelijk leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen moeten alle mogelijk ongewenste applicaties zo snel mogelijk worden verwijderd.

Internet staat vol met mogelijk ongewenste applicaties, die vrijwel allemaal identiek zijn. Ze bieden allemaal zogezegd "nuttige functies" aan. Deze claims zijn echter slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. In werkelijkheid zijn alle potentieel ongewenste toepassingen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Dus in plaats van de beloofde functies te leveren en toegevoegde waarde te bieden aan de gebruikers, veroorzaken mogelijk ongewenste applicaties doorverwijzingen, leveren ze advertenties en verzamelen ze allerlei gegevens. Dergelijke programma's vormen dan ook een directe bedreiging voor de privacy van gebruikers en hun veiligheid op het web.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Potentieel ongewenste toepassingen worden verspreid met behulp van intrusieve reclames en met de "bundeling"-methode. Daardoor infiltreren de meeste het systeem zonder toestemming te vragen. "Bundelen" is eigenlijk een stiekeme installatie van mogelijk ongewenste toepassingen samen met reguliere. De ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak slordig te werk gaan en download- en installatieprocessen overhaasten waardoor ze de meeste stappen overslaan. Om deze redenen worden de "gebundelde" apps opzettelijk verborgen achter de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de genoemde processen. Door roekeloos stappen over te slaan of door op allerlei advertenties te klikken, stellen gebruikers hun systeem bloot aan een risico op allerlei besmettingen en brengen ze hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moeten gebruikers goed opletten tijdens het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Ontwikkelaars investeren veel in het ontwerpen van overtuigende advertenties, waardoor deze er volkomen legitiem uitzien. Ze zijn echter nog steeds gemakkelijk te herkennen omdat dergelijke advertenties vaak linken naar dubieuze sites (met inhoud zoals gokken, erotische dating, pornografie enz.). Wie dergelijke doorverwijzingen opmerkt moet meteen alle verdachte applicaties en browserextensies verwijderen. Bovendien is het belangrijk om elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig te analyseren en alle extra inbegrepen programma's te weigeren. We raden u aan om downloaders en installatieprogramma's van derden te weigeren, omdat de ontwikkelaars daarvan geld verdienen door software te promoten ("bundelen"). Als uw computer al met besmet is met ongewenste applicaties, dan raden we aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weegave van de spreediscount.com website (GIF):

Weergave van spreediscount.com oplichting (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Als u doorverwijzingen ervaart naar spreediscount.com op uw iPhone, moet u de cache van uw Safari-browser wissen. Daartoe volgt u de onderstaande stappen:

  • Open de applicatie 'Instellingen'
  • Scroll naar beneden tot u 'Safari' ziet en selecteerd dit
  • Tik op "Geschiedenis en sitegegevens wissen"

cm pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van cm pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe adware en browserkapers van een Mac-computer verwijderd kunnen worden:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties, zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer”, of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de cm pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

cm pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan cm pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan cm pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan cm pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.