FacebookTwitterLinkedIn

Windows Operating System Alert POP-UP oplichting

Ook bekend als: "Windows Operating System Alert" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Windows Operating System Alert verwijderingsinstructies

Wat is Windows Operating System Alert?

"Windows Operating System Alert" is een valse foutmelding die lijkt op Found 4 Virus, Error DT00X2, ERROR 268d3x8938 en vele andere. Het wordt verspreid door verschillende dubieuze websites. In de meeste gevallen bezoeken gebruikers deze sites per ongeluk - ze worden ernaar omgeleid door potentieel ongewenste apps (PUA's) of advertenties die worden weergegeven op andere frauduleuze sites. Veel mogelijk ongewenste applicaties infiltreren in het systeem zonder toestemming en veroorzaken niet alleen omleidingen maar ook tot opdringerige advertenties en ze verzamelen allerlei vertrouwelijke informatie.

Windows Operating System Alert oplichting

Dit foutbericht meldt dat het besturingssysteem en de browser verouderd zijn en deze onmiddellijk moeten bijgewerkt worden. Gebruikers worden aangespoord om contact op te nemen met het "tech support center", dat hen zal begeleiden bij het updaten. Dit is echter oplichterij. Uw systeem is waarschijnlijk veilig en up-to-date. Cybercriminelen proberen goedgelovige gebruikers ertoe te aan te zetten om te bellen en te betalen voor technische ondersteuning die niet nodig is. Negeer daarom het bericht "Windows Operating System Alert". Deze foutmelding verdwijnt meestal door simpelweg de webbrowser te sluiten, maar sommige frauduleuze sites maken gebruik van scripts die voorkomen dat gebruikers browsertabbladen en -vensters kunnen sluiten. Sluit in dat geval de browser met 'taakbeheer' of start het systeem opnieuw op. Herstel de vorige sessie niet de volgende keer dat u de browser opent, anders zult u deze misleidende sites opnieuw bezoeken.

Potentieel ongewenste applicaties leveren verschillende soorten advertenties, waaronder pop-ups, banners, kortingsbonnen en vele anderen. Deze worden geleverd met tools die het plaatsen van grafische inhoud door externe partijen bovenop elke bezochte website mogelijk maken. Ze verbergen waarschijnlijk de onderliggende inhoud, waardoor de surfervaring op het internet aanzienlijk wordt verstoord. Sommigen kunnen bovendien doorverwijzen naar besmettelijke websites en scripts uitvoeren, die andere frauduleuze apps of zelfs risicovolle malware downloaden en installeren. Daarom is het klikken hierop riskant en kan dit leiden tot computerbesmettingen. Potentieel ongewenste applicaties zijn ook berucht om het feit dat ze allerlei data verzamelen. Deze apps registreren vaak IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere soortgelijke informatie. Eenmaal geregistreerd, worden deze gegevens gedeeld met externe partijen (mogelijks cybercriminelen) die inkomsten verkrijgen door misbruik te maken van privé-informatie. De aanwezigheid van apps voor het bijhouden van gegevens kan dus leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. U wordt geadviseerd om dringend alle potentieel ongewenste applicaties onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Windows Operating System Alert" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals vermeld vertoont "Windows Operating System Alert" veel overeenkomsten met een aantal andere valse foutmeldingen. Allemaal beweren ze dat het systeem beschadigd is (bijvoorbeeld geïnfecteerd, er ontbreken bestanden enz.), maar deze claims zijn slechts pogingen om gebruikers te misleiden zodat ze betalen voor onnodige technische ondersteuning of nutteloze software (bijv. valse antivirusprogramma's). Potentieel ongewenste applicaties lijken allemaal erg op elkaar. De meeste bieden "handige functies" aan, maar omdat ze alleen ontworpen zijn om inkomsten voor de ontwikkelaars te genereren, leveren ze geen echte waarde voor reguliere gebruikers. In plaats van de beloofde functionaliteiten in te schakelen, vormen deze apps een bedreiging voor uw privacy en uw veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

In sommige gevallen hebben potentieel ongewenste applicaties officiële downloadwebsites. Vanwege het gebrek aan kennis en roekeloos gedrag van gebruikers infiltreren deze apps vaak echter ook zonder toestemming in het systeem. Dat komt omdat ontwikkelaars misbruik maken van de "bundeling"-methode en opdringerige advertentiemethoden. "Bundelen" is de geheime installatie van software van externe partijen samen met reguliere (meestal gratis) apps. Wat ontwikkelaars doen, is de "gebundelde" programma's achter de "Aangepaste" "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatie-instellingen verbergen. Het probleem is dat gebruikers de download- en installatieprocessen soms te snel willen uitvoeren en de meeste stappen overslaan. Soms klikken gebruikers ook op allerlei advertenties, zonder na te denken over de mogelijke gevolgen. Ze stellen zo hun systemen bloot aan allerhande infecties en brengen hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag zijn de belangrijkste redenen voor computerbesmettingen. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op tijdens het surfen op het internet en bij het downloaden/installeren van software. Analyseer zorgvuldig elk venster van de download/installatie-dialogen en vink alle extra aangeboden programma's uit. We raden ten zeerste aan om geen downloaders/installers van externe partijen te gebruiken, omdat ontwikkelaars geld verdienen door ongewenste programma's te promoten ("bundelen"). Software mag alleen gedownload worden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Onthoud dat opdringerige advertenties doorgaans legitiem lijken, omdat ontwikkelaars veel investeren in hun ontwerp, maar ze verwijzen vaak naar frauduleuze websites (omtrent gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als u deze advertenties ziet, verwijder dan alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. Als uw computer met ongewenste programma's geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner to om deze automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in het pop-upvenster "Windows Operating System Alert":

Windows Support
Windows Operating System Alert

Windows- en internetbrowser-updates zijn nodig om nieuwe beveiligingsproblemen en/of om bugs in het systeem op te lossen. Als uw computer met internet verbonden is, dan moet u uw beveiliging zo actueel mogelijk houden. Werk beveiligingskwetsbaarheden bij waarmee het systeem kan worden aangevallen. Bel voor een analyse 1-877-697-3444

Systeemondersteuningsmelding
Rapporteer deze activiteit op 1-877-697-3444

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijdering van mogelijk ongewenste applicaties:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Windows Operating System Alert adware verwijderen met het configuratiescherm

Zoek in het venster 'programma's verwijderen' naar verdachte/recent geïnstalleerde applicaties, selecteer deze items en klik op "Uninstall" of "Remove".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma, scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechter bovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "windows operating system alert" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "windows operating system alert" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

verwijder kwaadaardige extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "windows operating system alert" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "windows operating system alert" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "windows operating system alert" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "windows operating system alert" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13423-windows-operating-system-alert-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Windows Operating System Alert virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Windows Operating System Alert" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.