FacebookTwitterLinkedIn

Error DT00X2 POP-UP oplichting

Ook bekend als: "Error DT00X2" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Error DT00X2 verwijderingsinstructies

Wat is Error DT00X2?

"Error DT00X2" is een valse foutmelding, gelijkaardig aan VIRUS ALERT FROM MICROSOFT, ERROR #AP7MQ79, This Build Of Windows 10 Is Corrupted, en vele anderen. Deze fout wordt weergegeven door bedrieglijke websites die gebruikers meestal per ongeluk bezochten - ze worden ernaar omgeleid door potentieel ongewenste apps (PUA's) of opdringerige advertenties die worden aangeboden door andere frauduleuze sites. Onderzoeksresultaten tonen aan dat potentieel ongewenste apps meestal zonder toestemming in het systeem infiltreren. Afgezien van het veroorzaken van omleidingen, vertonen dergelijke programma's vaak ook opdringerige advertenties en verzamelen ze gevoelige informatie.

Error DT00X2 oplichting

Deze foutmelding geeft aan dat het systeem geïnfecteerd is met malware die zogezegd een grote bedreiging vormt voor de persoonlijke gegevens van gebruikers (logins/wachtwoorden, bankgegevens, enz.). Deze malware moet onmiddellijk worden verwijderd. Om deze reden worden gebruikers aangemoedigd contact op te nemen met de gecertificeerde technici van Microsoft via het opgegeven telefoonnummer ("+1-888-617-1555") Deze personen zullen dan zogezegd slachtoffers begeleiden tijdens het verwijderingsproces van de malware. Het probleem is dat dit een zwendel is - De foutmelding "Error DT00X2" is niet echt en Microsoft heeft er niets mee te maken. De waarheid is dat cybercriminelen proberen inkomsten te genereren door geld van nietsvermoedende gebruikers af te persen. Nadat u contact heeft opgenomen met de valse technische ondersteuning, worden aan gebruikers kosten in rekening gebracht voor services die ze niet nodig hebben - hun computer is hoogstwaarschijnlijk volledig veilig en virusvrij. Om deze redenen moet u het bericht "Error DT00X2" negeren en nooit het bovenvermelde telefoonnummer bellen. Om van deze foutmelding af te komen, moeten gebruikers gewoon de browser sluiten. Sommige frauduleuze sites maken echter gebruik van scripts die voorkomen dat bezoekers tabbladen en vensters sluiten. In dergelijke gevallen moeten gebruikers de browser afsluiten met taakbeheer of gewoon het systeem opnieuw opstarten. Na het opnieuw openen van de webbrowser mogen gebruikers de vorige sessie niet herstellen, anders worden de frauduleuze sites ook opnieuw geopend.

Potentieel ongewenste applicaties maken gebruik van verschillende tools om kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere soortgelijke intrusieve advertenties te vertonen. Deze tools maken plaatsing van grafische inhoud door externe partijen mogelijk. Hierdoor wordt de inhoud van de bezochte websites vaak overdekt door de advertenties, wat de kwaliteit van het surfen op het internet aanzienlijk verstoort. Belangrijker is dat dergelijke opdringerige advertenties kunnen linken naar besmettelijke websites, evenals kwaadaardige scripts kunnen uitvoeren die stiekem PUA's/malware downloaden en installeren. Dit betekent dat zelfs een enkele klik erop kan leiden tot allerlei systeeminfecties. Een ander belangrijk probleem is dataspionage. Onderzoeksresultaten tonen aan dat frauduleuze apps allerlei soorten gevoelige gegevens verzamelen, waaronder IP-adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen, enzovoort. Deze verzamelde informatie bevat meestal persoonlijke gegevens. Om deze reden is het vermeldenswaard dat ontwikkelaars deze gegevens delen met externe partijen (mogelijk cybercriminelen). De kans dat deze personen de ontvangen informatie misbruiken om inkomsten te genereren, is hoog. Daarom kan het volgen van gegevens op den duur leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Het wordt sterk aanbevolen om alle mogelijk ongewenste applicaties zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Error DT00X2" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals hierboven vermeld, zijn er tientallen valse foutmeldingen die overeenkomsten vertonen met "Error DT00X2". Allemaal beweren ze dat het systeem geïnfecteerd is, bestanden mist of op andere vergelijkbare manieren beschadigd is. Maar deze beweringen zijn slechts pogingen om goedgelovige gebruikers ertoe te brengen om diensten aan te schaffen die niet nodig zijn. Potentieel ongewenste applicaties lijken erg op elkaar. Bijna elk ongewenst programma biedt een aantal voordelige functies. Niettemin proberen dergelijke 'PUA's' door valse beloftes een legitieme indruk te wekken en gebruikers te misleiden zodat die overgaan tot installatie. Elk ongewenst programma is alleen bedoeld om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Daarom bieden deze apps niet de beloofde functionaliteit en vormen ze ook een enorme bedreiging voor de privacy van gebruikers en hun veiligheid op internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

In sommige gevallen hebben potentieel ongewenste applicaties officiële downloadwebsites. Vanwege het gebrek aan kennis en roekeloos gedrag van gebruikers infiltreren deze apps vaak echter ook zonder toestemming in het systeem. Dat komt omdat ontwikkelaars misbruik maken van "bundeling" en andere opdringerige advertentiemethoden. "Bundelen" is de geheime installatie van software van externe partijen samen met reguliere (meestal gratis) apps. Wat ontwikkelaars doen, is de "gebundelde" programma's achter de "Aangepaste" "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van download/installatie-instellingen verbergen. Het probleem is dat gebruikers de download-/installatieprocessen soms te snel willen uitvoeren en de meeste stappen overslaan. Soms klikken gebruikers ook op allerlei advertenties, zonder na te denken over de mogelijke gevolgen. Gedrag zoals dit resulteert vaak in een onopzettelijke installatie van mogelijk ongewenste applicaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Iedereen moet weten dat beperkte kennis en onvoorzichtig gedrag de belangrijkste redenen zijn voor computerbesmettingen. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Daarom is het van belang om goed op te letten tijdens het surfen op het internet en bij het downloaden/installeren van software. Zorg er altijd voor dat u elk venster van download- en installatiedialogen zorgvuldig analyseert en let zorgvuldig op alle extra inbegrepen programma's. We raden u aan om software alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders en installatieprogramma's bevatten vaak valse apps, daarom mogen ze nooit gebruikt worden. Houd er rekening mee dat opdringerige advertenties er vaak volkomen normaal uitzien, omdat ontwikkelaars veel investeren in het ontwerpen van overtuigende advertenties. Ze onderscheiden is echter makkelijk, omdat opdringerige advertenties meestal doorverwijzen naar onbetrouwbare websites, met inhoud zoals dating voor volwassenen, pornografie, gokken, enzovoort. Als u dergelijke advertenties tegenkomt, moet u onmiddellijk alle bedrieglijke applicaties en browser plug-ins verwijderen. Als uw computer al met dergelijke programma's geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in "Error DT00X2" pop-up:

JE COMPUTER WERD AFGESLOTEN
Error # DT00X2
Bel de technische ondersteuning van Microsoft op + 1-888-617-1555
Negeer deze belangrijke waarschuwing niet
Als u deze pagina sluit zonder het probleem op te lossen, wordt de toegang tot uw computer uitgeschakeld om verdere schade aan ons netwerk te voorkomen.
Uw computer heeft ons gemeld dat het geïnfecteerd is met virussen en spyware.
De volgende gegevens lopen gevaar:
1. Facebook-login
2. Creditcard-informatie
3. E-mail legitimeringen
4. Browsegeschiedenis en gegevens
U moet onmiddellijk contact opnemen met ons zodat onze technici u telefonisch door het herstelproces kunnen begeleiden. Bel ons binnen 5 minuten om te voorkomen dat uw computer volledig verloren gaat.
Neem contact op met Microsoft Engineer: (gratis) + 1-888-617-1555

De lay-out van "Error DT00X2" pop-up (GIF):

Error DT00X2 oplichting gif

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijdering van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Error DT00X2 adware uninstall via configuratiescherm

Zoek in het venster 'programma's verwijderen' naar verdachte/recent geïnstalleerde applicaties, selecteer deze items en klik op "Uninstall" of "Remove".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma, scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "error dt00x2" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "error dt00x2" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

verwijder kwaadaardige extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "error dt00x2" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "error dt00x2" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "error dt00x2" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "error dt00x2" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13385-error-dt00x2-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Error DT00X2 virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Error DT00X2" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.