FromDocToPDF werkbalk

Ook bekend als: FromDocToPDF browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hp.myway.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is hp.myway.com?

FromDocToPDF is een misleidende applicatie ontwikkeld door Mindspark Interactive Network (alias IAC-applicaties). Door het aanbieden van een tool voor het converteren van .doc-bestanden naar .pdf (en omgekeerd) wekt FromDocToPDF een legitieme en nuttige indruk. In werkelijkheid is FromDocToPDF echter te klasseren als een mogelijk ongewenst programma (PUP) en een browserkaper. Er zijn twee belangrijke redenen voor deze negatieve associaties: 1) de installatie zonder toestemming van de gebruiker, en; 2) de stiekeme wijziging van de browserinstellingen.

hp.myway.com browser hijacker

Deze applicatie die werd ontworpen om een ​​valse zoekmachine in te stellen, namelijk hp.myway.com. Eenmaal geïnfiltreerd kaapt FromDocToPDF Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox en wijst het heimelijk de URL voor nieuwe tabbladen, de standaardzoekmachine en de startpagina toe aan FromDocToPDF. Deze wijzigingen zijn vrij onbelangrijk, ware het niet dat gebruikers ze niet ongedaan kunnen maken. Het probleem is dat FromDocToPDF werd ontworpen om de instellingen van de browsers telkens opnieuw toe te wijzen als er pogingen worden ondernomen om ze te herstellen. Met andere woorden, zolang FromDocToPDF geïnstalleerd is, is het onmogelijk de instellingen van de browsers te herstellen. Gebruikers hebben geen andere keuze dan hp.myway.com te bezoeken telkens ze een nieuw browsertabblad openen of als ze op internet zoeken via de adresbalk. Als gevolg hiervan wordt de surfervaring op internet erg verstoord. We moeten ook vermelden dat FromDocToPDF mogelijk, net zoals de overgrote meerderheid van browserkapers, gebruikersdata registreert, al is dit nog niet bevestigd. Deze programma's registreren meestal IP-adressen, de URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere vergelijkbare data die persoonlijke gegevens kan bevatten. De ontwikkelaars delen deze later met derden (mogelijk cybercriminelen). Die personen genereren inkomsten door de ingezamelde data te misbruiken. Daarom kan dergelijke spionage leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Hoe dan ook moeten browserkapers zoals FromDocToPDF zo snel mogelijk worden verwijderd.

De ontwikkelaars van FromDocToPDF developers hebben tientallen browserkapers uitgebracht die identiek zijn. Merk op dat QuickFlightTracker, SmartEasyMaps, TaxInfoHelp en andere producten van Mindspark Interactive Network allemaal andere functies leveren. Hun gedrag is echter volledig identiek aan dat van FromDocToPDF. Door het aanbieden van verschillende "nuttige functies", proberen ongewenste programma's zoals FromDocToPDF gebruikers te misleiden zodat ze overgaan tot installatie. Hun echte en enige doel is echter het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden voor reguliere gebruikers, veroorzaken browserkapers ongewenste doorverwijzingen en in sommige gevallen verzamelen ze ook persoonlijke gegevens.

Hoe werd FromDocToPDF geïnstalleerd op mijn computer?

FromDocToPDF is gratis voor iedereen te downloaden vanaf de officiële website. Wegens het gebrek aan kennis en het roekeloze gedrag van gebruikers infiltreert dit mogelijk ongewenste programma echter vaak systemen zonder toestemming te vragen. Houd er rekening mee dat de ontwikkelaars browserkapers verspreiden met behulp van een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd, evenals met intrusieve advertenties. "Bundelen" is eigenlijk een stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere. De ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om de installatie van "gebundelde" apps bekend te maken. Om deze reden worden ze allemaal verborgen achter de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Valse advertenties linken bovendien vaak door naar kwaadaardige sites en/of ze voeren scripts uit die heimelijk malware downloaden en installeren. Het probleem is dat gebruikers zeer waarschijnlijk download- en installatiestappen overslaan en op verschillende advertenties klikken - gedrag dat vaak leidt tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's zoals apvadinimas. Gebruikers stellen dus zelf hun systeem bloot aan een risico op allerlei besmettingen en ze brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te beginnen moet elke gebruiker weten dat een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag vaak de belangrijkste redenen zijn voor computerbesmettingen. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid en daarom is het belangrijk om goed op te letten tijdens het surfen op internet en bij het downloaden of installeren van software. Houd er altijd rekening mee dat misleidende advertenties worden ontworpen om er legitiem uit te zien. Eenmaal aangeklikt linken deze advertenties echter door naar onbetrouwbare websites (gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). De meeste worden getoond door adware-applicaties. Daarom moeten gebruikers die dergelijke verdachte advertenties zien de lijst met geïnstalleerde toepassingen en browserplug-ins controleren en de verdachte elementen verwijderen. Analyseer bovendien elke stap van de download- en installatieprocedure zorgvuldig en gebruik daarbij de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Vink tijdens het proces ook alle extra inbegrepen programma's uit en weiger alle aanbiedingen om deze te downloaden of te installeren. Software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders en installatieprogramma's bevatten vaak valse apps, en mogen daarom niet worden gebruikt. Als uw computer al is geïnfecteerd met FromDocToPDF, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Spyhunter om deze browserkaper automatisch te elimineren.

Website die de FromDocToPDF-browserkaper promoot:

Website die de FromDocToPDF browserkaper promoot

FromDocToPDF browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van FromDocToPDF browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

FromDocToPDF browserkaper:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

hp.myway.com browserkaper verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en mogelijk ongewenste applicaties zoals 'FromDocToPDF Internet Explorer', selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de webcrawler.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

FromDocToPDF uit de internet browsers verwijderen:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Aan hp.myway.com gerelateerde Internet Explorer extensies verwijderen

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander de startpagina:

Hp.myway.com als startpagina verwijderen in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://hp.myway.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

hp.myway.com als standaard zoekmachine verwijderen uit Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder 'hp.mysearch.com'.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van fromdoctopdf browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Hp.myway.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons zoals FromDocToPDF, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Verwijder hp.myway.com als Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over FromDocToPDF en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder hp.myway.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer 'Instellingen', in de zoekmachine-sectie klik 'Beheer zoekmachines...', verwijder 'Ask Web Search' als je dat ziet staan door op de drie verticale puntjes naast de url te klikken en te klikken op 'Verwijderen uit de lijst'.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van fromdoctopdf browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan hp.myway.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte plug-ins, zoals bv. 'FromDocToPDF'.

Verander de startpagina:

Verwijder hp.myway.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je FromDocToPDF en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Removing hp.myway.com from Mozilla Firefox default search engine

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "myway"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van fromdoctopdf browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge logoKwaadaardige add-ons verwijderen uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek  van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Verwijder browser hijackers uit Microsoft Edge stap 2

Verwijder je startpagina:

Startpagina wijzigen in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes  edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer de "Instellingen", in het geopende tabblad klik je op de link "+ Nieuwe pagina toevoegen", na het ingeven van de url van je voorkeur verwijder je de link naar de browser hijackers door op het 'X'-symbool te klikken naast de gekoppelde URL.

Wijzig je standaard zoekmachine:

Wijzigen van de standaard zoekmachine in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), klik op  "Instellingen". Klik op de "Geavanceerde instellingen bekijken" en selecteer "Zoekmachine wijzigen". In het geopende tabblad selecteer je de zoekmachine van je voorkeur en klik je op "Als standaard instellen".

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 1

In het geopende tabblad, klik op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser opnieuw in te stellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van fromdoctopdf browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over fromdoctopdf browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13182-fromdoctopdf-toolbar