Onclickbright.com POP-UP doorverwijzing

Ook bekend als: onclickbright.com pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Onclickbright.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is onclickbright.com?

Gelijkaardig aan pttsite.com, obeyter.com, performingtraffic.com en vele andere is onclickbright.com een frauduleuze site ontworpen om doorverwijzingen naar andere dubieuze (potentieel schadelijke) websites te veroorzaken. Onderzoek toont aan dat veel bezoekers onbedoeld onclickbright.com bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door intrusieve advertenties (weergegeven door andere frauduleuze sites) of door potentieel ongewenste programma's (PUP's). Houd er rekening mee dat mogelijk ongewenste programma's doorgaans zonder toestemming infiltreren en zo doorverwijzingen veroorzaken maar dat ze vaak tegelijk ook vertrouwelijke gegevens verzamelen.

onclickbright.com adware

Potentieel ongewenste programma's openen nieuwe browsertabbladen en -vensters die linken naar onclickbright.com. Onmiddellijk na het bezoeken van deze site zien gebruikers verschillende (meestal 2 of 3) opeenvolgende doorverwijzingen naar andere kwaadwillende sites, waarvan er waarschijnlijk minstens één waarschijnlijk schadelijke inhoud bevat. Daarom kunnen doorverwijzingen van en naar onclickbright.com leiden tot allerlei systeeminfecties. Hetzelfde geldt voor intrusieve advertenties. PUP's leveren kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties. Sommige daarvan verwijzen naar kwaadaardige sites en voeren scripts uit die heimelijk PUP's en malware downloaden en installeren. Daarom kan het klikken erop leiden tot systeeminfecties. Daarnaast worden intrusieve advertenties geleverd met behulp van verschillende tools (bijvoorbeeld 'virtuele lagen') die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop elke site mogelijk maken. Deze advertenties verbergen vaak de onderliggende inhoud, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Een ander belangrijk nadeel is datatracking. Uit onderzoek blijkt dat mogelijk ongewenste programma's IP-adressen, internetproviders (ISP's), geografische locaties, bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten in zoekmachines, toetsaanslagen en andere informatie die mogelijk persoonlijke gegevens bevat registreren. Deze gegevens worden later gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om inkomsten te genereren. Daarom kan de aanwezigheid van spionage-apps op uw computer de oorzaak zijn van ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal leiden. U wordt dringend geadviseerd om alle potentieel ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naamonclickbright.com pop-up
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om onclickbright.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Er zijn honderden PUP's, die allemaal vrijwel identiek zijn. Door een breed scala aan "nuttige functies" aan te bieden, proberen potentieel ongewenste programma's een legitieme indruk te wekken. Houd er echter rekening mee dat PUP's alleen worden ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Ze bieden geen toegevoegde waarde voor reguliere gebruikers. Potentieel ongewenste programma's veroorzaken ongewenste doorverwijzingen, tonen intrusieve advertenties en registreren gevoelige gegevens waardoor ze een directe bedreiging vormen voor uw privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben officiële downloadwebsites. Desondanks infiltreren de meeste zonder toestemming systemen vanwege het onzorgvuldige gedrag en het gebrek aan kennis bij veel gebruikers. Ontwikkelaars verspreiden PUP's met behulp van intrusieve advertenties, via een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (dat is de stiekeme installatie van programma's van derden samen met reguliere software en apps). Ontwikkelaars weten dat veel gebruikers zich overhaasten bij het downloaden en installeren van software. Daarom verbergen ze de "gebundelde" programma's onder verschillende secties (meestal de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen) van de download- en installatieprocessen. Zo leidt het klikken op advertenties en het overslaan van download- en installatiestappen vaak tot de onbedoelde installatie van valse apps. Op deze manier stellen gebruikers hun systemen bloot aan een risico op allerlei besmettingen en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om infiltratie door mogelijk ongewenste programma's te voorkomen, wees je best erg voorzichtig tijdens het download- en installatieproces en bij het surfen op internet. Selecteer de "Aangepaste/ Geavanceerde" instellingen en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen nauwkeurig. Meld u af voor alle aanvullende programma's en aanbiedingen weigeren om deze te downloaden of te installeren. Als u dit niet kunt, annuleert u beter de hele procedure. Bovendien raden we u aan om uw software alleen te downloaden van officiële bronnen (met directe downloadlinks) in plaats van installers en dowloaders van derde partijen te gebruiken. Die tools moeten namelijk geld opleveren, en dat doen ze met behulp van de "bundling" -methode (het promoten van PUP's). Bovendien lijken intrusieve advertenties doorgaans legitiem, omdat ontwikkelaars tijd en geld investeren in hun ontwerp, maar de meeste linken naar dubieuze websites (enquêtes, gokken, pornografie en dergelijke). Als u dergelijke doorverwijzingen regelmatig ziet verwijdert u best onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserextensies.

onclickbright.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van onclickbright.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

onclickbright.com adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat doorverwijzingen veroorzaakt naar onclickbright.com scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de onclickbright.com advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder de onclickbright.com advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van onclickbright.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de onclickbright.com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de onclickbright.com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van onclickbright.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder onclickbright.com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder onclickbright.com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van onclickbright.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om onclickbright.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over onclickbright.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12846-onclickbright-com-pop-up-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
onclickbright.com pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van onclickbright.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met onclickbright.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.