FacebookTwitterLinkedIn

System Activation KEY Has Expired POP-UP oplichting

Ook bekend als: "System Activation KEY Has Expired" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

System Activation Key Has Expired verwijderingsinstructies

Wat is System Activation Key Has Expired?

"System Activation Key Has Expired" is een andere valse foutmelding die lijkt op Spyware Detected On Your Computer!, Zeus Virus Detected In Your Computer en vele andere. Ze wordt weergegeven door verschillende misleidende websites die gebruikers vaak onbedoeld bezoeken (ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's [PUP's] of intrusieve advertenties die worden getoond op andere kwaadwillende sites). Onderzoek toont aan dat potentieel ongewenste programma's meestal zonder toestemming infiltreren en niet alleen doorverwijzingen veroorzaken maar ook intrusieve advertenties genereren, gevoelige informatie verzamelen en soms ongewenste achtergrondprocessen uitvoeren.

System Activation Key Has Expired oplichting

Het foutbericht vermeldt dat het systeem is besmet wegens een verlopen activeringssleutel en dat de infectie een directe bedreiging vormt voor uw persoonlijke gegevens (logins/wachtwoorden, bankgegevens, enz.). Daarom moet deze zogezegd "onmiddellijk worden verwijderd". Hiertoe worden gebruikers aangemoedigd om een dienst voor 'technische ondersteuning' te bellen via een opgegeven telefoonnummer ("1-877-670-2749") en daar de gegeven instructies op te volgen. Merk op dat de foutmelding "System activation key has expired" vals is. Cybercriminelen genereren er inkomsten mee door gebruikers bang te maken zodat ze betalen voor 'technische ondersteuning' die niet vereist is - de computer is hoogstwaarschijnlijk veilig. Negeer daarom "System activation key has expired" en bel nooit het bovenstaande telefoonnummer. De foutmelding kan eenvoudig worden verwijderd door de webbrowser te sluiten, maar aangezien sommige frauduleuze sites scripts gebruiken die voorkomen dat gebruikers browsertabbladen of -vensters sluiten, wordt u geadviseerd om de browser af te sluiten via Taakbeheer of gewoon door het systeem opnieuw op te starten. Merk op dat het erg belangrijk is om de vorige sessie NIET te herstellen de volgende keer dat de browser wordt geopend, anders zal u de kwaadwillende site terug openen.

Potentieel ongewenste programma's genereren kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties. Om dit te bereiken, gebruiken ontwikkelaars verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de opdringerige advertenties vaak de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen deze advertenties doorverwijzen naar kwaadwillende websites en zelfs scripts uitvoeren die heimelijk malware downloaden en installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in computerinfecties met hoog risico. Een ander nadeel is dataspionage. Potentieel ongewenste programma's verzamelen IP-adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere soortgelijke gegevens met betrekking tot de surfactiviteit. Verzamelde gegevens (IP-adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) bevatten meestal persoonsgegevens die met derden worden gedeeld (mogelijk cybercriminelen). Deze mensen misbruiken die privégegevens om inkomsten te genereren. Daarom kan de aanwezigheid van dergelijke app(s) ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal tot gevolg hebben. PUP's minen ook cryptocurrencies en voeren andere ongewenste processen uit zonder toestemming. Door op deze manier systeembronnen te misbruiken verstoren ze de surfervaring aanzienlijk.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"System Activation KEY Has Expired" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals hierboven vermeld, deelt 'System Activation Key Has Expired' veel overeenkomsten met tientallen andere nep-foutmeldingen. Allemaal beweren ze dat het systeem is geïnfecteerd, er bestanden ontbreken of dezer op andere vergelijkbare manieren werden beschadigd, maar deze claims zijn slechts pogingen om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. Potentieel ongewenste programma's delen hier veel overeenkomsten mee. Door "nuttige functies" aan te bieden, proberen die namelijk een legitieme indruk te wekken. Aangezien PUP's alleen worden ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars zijn ze nutteloos voor gewone gebruikers. In plaats van echte waarde te leveren, vormen PUP's een directe bedreiging voor uw privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige PUP's hebben officiële promotiewebsites. De meeste infiltreren echter systemen zonder toestemming, omdat ontwikkelaars ze promoten met behulp van intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (de stiekeme installatie van programma's van derden samen met reguliere software en apps). Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" apps onder de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers overhaasten waarschijnlijk deze procedures en slaan stappen over. Bovendien klikken ze vaak op advertenties zonder de mogelijke consequenties te begrijpen. Dit leidt vaak tot de onbedoelde installatie van PUP's - ze stellen hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties en brengen hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om ransomware-infecties te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en vooral bij het downloaden en installeren van software. Ontwikkelaars investeren veel middelen in het overtuigend ontwerpen van advertenties waardoor die legitiem lijken. Eenmaal aangeklikt, linken ze echter door naar websites met inhoud als gokken, dating voor volwassenen, pornografie enz. Als u doorverwijzingen als deze ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. Analyseer bovendien zorgvuldig elke stap van de download- en installatieprocessen en vink alle extra inbegrepen programma's uit. Het is ook aanbevolen geen tools van derden te gebruiken voor het updaten, downloaden of installeren van software omdat de ontwikkelaars daarvan geld verdienen door PUP's te promoten via de bundling-methode. Software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadkoppelingen. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Tekst getoond in de "System Activation Key Has Expired" pop-up:

Uw computer is vergrendeld
Uw computer met het IP-adres is mogelijk geïnfecteerd door trojans - Omdat de systeemactiveringssleutel is verlopen en uw gegevens (bijvoorbeeld wachtwoorden, berichten en kredietkaargegevens) zijn gestolen is het noodzakelijk het helpdesknummer 1-877-670-2749 te bellen om uw bestanden en identiteit te beschermen tegen verdere schade.
'Systeemactivatie Foutcode: 0x44578' Vergrendelscherm. Het probleem onmiddellijk verhelpen en gegevensverlies voorkomen Bel gratis: 1-877-670-2749
WAARSCHUWING: Inhoud harde schijf wissen start in 4:58 minuten.
Gratis: 1-877-670-2749

De "System Activation Key Has Expired"-pop-up (GIF):

System Activation Key Has Expired oplichting gif

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

System Activation Key Has Expired adware verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijderen van frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "system activation key has expired" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "system activation key has expired" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins. Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "system activation key has expired" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "system activation key has expired" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "system activation key has expired" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "system activation key has expired" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12740-system-activation-key-has-expired-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
System Activation KEY Has Expired virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "System Activation KEY Has Expired" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.