FacebookTwitterLinkedIn

Go.paradiskus.com doorverwijzing

Ook bekend als: PDF Pro 100 browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Go.paradiskus.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is go.paradiskus.com?

go.paradiskus.com is een misleidende site die de surfervaring zou verbeteren door betere zoekresultaten te genereren. Wie enkel de layout beoordeelt kan denken dat go.paradiskus.com lijkt op Google, Bing, Yahoo, en andere legitieme zoekmachines. Daarom geloven veel gebruikers dat go.paradiskus.com ook legitiem is. In feite wordt deze site echter gepromoot met behulp van een browser-hijacking applicatie genaamd PDF Pro 100. Bovendien registreren go.paradiskus.com en PDF Pro 100 voortdurend allerlei gegevens met betrekking tot de internetbrowseractiviteit van de gebruikers.

go.paradiskus.com fake search engine

Zodra het is geïnstalleerd gijzelt PDF Pro 100 Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox, door de startpagina, de standaard zoekmachine en de url voor nieuwe tabbladen toe te wijzen aan go.paradiskus.com. Hoewel deze wijzigingen onbelangrijk kunnen lijken, kunnen de gebruikers ze niet ongedaan maken. Uit onderzoek blijkt dat PDF Pro 100 browserinstellingen blijft toewijzen aan deze url wanneer wordt geprobeerd ze te wijzigen. Daarom wordt het onmogelijk om browsers te herstellen naar hun vorige status en worden gebruikers verplicht go.paradiskus.com te bezoeken telkens ze een nieuw browsertabblad openen of zoeken via de adresbalk. Deze doorverwijzingen verstoren de surfervaring aanzienlijk. Bovendien verwijst go.paradiskus.com steeds door naar search.yahoo.com, en dus moeten gebruikers de Yahoo zoekmachine gebruiken. Met andere woorden, go.paradiskus.com is totaal nutteloos. Een andere belangrijke kwestie is dataspionage. Uit onderzoek blijkt dat go.paradiskus.com en PDF Pro 100 zijn ontworpen om informatie te verzamelen over het surfgedrag van gebruikers. De verzamelde gegevens (IP-adressen, bezochte url's, zoekopdrachten, bekeken pagina's enz.) bevatten waarschijnlijk persoonlijke gegevens die de ontwikkelaars delen met derden. Deze mensen maken hier vaak misbruik van om inkomsten te genereren. Daarom kan het gebruik van valse zoekmachines leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal.

Bedreigingsoverzicht:
NaamPDF Pro 100 browser hijacker
BedreigingstypeBrowserkaper, doorverwijzing, zoekmachine-kaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tab
SymptomenGemanipuleerde instellingen internetbrowser(s) (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers moeten de website van de browserkaper bezoeken en worden verplicht om op internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma.
SchadeBespioneren u tijdens het surfen op het internet (mogelijkee privacyschendingen), geven ongewenste advertenties weer, veroorzaken doorverwijzingen naar kwaadaardige websites.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol valse zoekmachines zoals go.paradiskus.com. Voorbeelden zijn mystartpage.com, newtab.pro en kotcatk.com. Net zoals go.paradiskus.com, beweren deze websites ook de surfervaring te verbeteren door het genereren van betere zoekresultaten en het aanbieden van andere 'nuttige functies' (weersvoorspellingen, snelle toegang tot populaire websites, wisselkoersen enz.) In feite worden deze sites enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Voor gewone gebruikers hebben ze geen enkel nut. Nepzoekmachines veroorzaken ongewenste doorverwijzingen en zamelen gevoelige data in. Sommige leveren zelfs misleidende zoekresultaten en intrusieve advertenties (die linken naar dubieuze sites). Zo vormen ze een directe bedreiging voor de veiligheid van gebruikers op internet.

Hoe werd go.paradiskus.com geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt go.paradiskus.com gepromoot via de browser hijacker PDF Pro 100. Potentieel ongewenste programma's (PUP's) infiltreren meestal zonder toestemming in systemen, aangezien ontwikkelaars ze verspreiden met behulp van de "bundling"-methode en andere opdringerige promotiemiddelen. "Bundeling" is het stiekem installeren van applicaties van derden samen met reguliere software/apps. Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" apps onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen (of onder andere secties) van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers zullen deze procedures waarschijnlijk overhaasten en stappen overslaan. Bovendien klikken ze vaak op verschillende advertenties zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Hierdoor stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende besmettingen en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om deze situatie te voorkomen, dien je erg voorzichtig te zijn bij het surfen op het internet en bij het downloaden/installeren van software. Wees je ervan bewust dat opdringerige advertenties meestal meestal legitiem lijken, maar dat de meeste linken naar websites voor gokken, volwassen dating, pornografie enz. De meeste intrusieve advertenties worden getoond door mogelijk ongewenste programma's van het adware-type. Verwijder daarom onmiddellijk alle dubieuze toepassingen en browserplug-ins als je te maken krijgt met verdachte doorverwijzingen. Het is ook belangrijk om elke stap van de download- en installatieprocedure goed te controleren en alle extra opgenomen programma's zorgvuldig te analyseren of gewoon af te wijzen (meestal betreft het immers adware). We raden je ook aan om apps alleen van officiële bronnen te downloaden via directe downloadlinks. Houd er rekening mee dat ontwikkelaars downloaders en installers van derde partijen gebruiken om ongewenste programma's te verspreiden. Daarom mogen deze tools eigenlijk niet worden gebruikt. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

PDF Pro 100 installatieprogramma voor browser hijackers:

Officiële PDF Pro 100 browser hijacker installer

Screenshot van de PDF Pro 100 browser hijacker:

PDF Pro 100 browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

PDF Pro 100 browser hijacker verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

go.paradiskus.com browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en mogelijk ongewenste applicaties (PdfPro100 bv.) selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de go.paradiskus.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Go.paradiskus.com als startpagina en standaard zoekmachine uit de internet browsers verwijderen:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder go.paradiskus.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander de startpagina:

Verwijder go.paradiskus.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.tapufind.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder go.paradiskus.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder 'go.paradiskus.com'.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van pdf pro 100 browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder go.paradiskus.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon  Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Verwijder go.paradiskus.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over go.paradiskus.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder go.paradiskus.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer 'Instellingen', in de zoekmachine-sectie klik 'Beheer zoekmachines...', verwijder 'go.paradiskus.com' als je dat ziet staan door op de drie verticale puntjes naast de url te klikken en te klikken op 'Verwijderen uit de lijst'.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van pdf pro 100 browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan go.paradiskus.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder Tapufind.

Verander de startpagina:

Verwijder go.paradiskus.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je go.paradiskus.com en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder go.paradiskus.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "paradiskus"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

 

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van pdf pro 100 browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de pdf pro 100 browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van pdf pro 100 browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over pdf pro 100 browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12569-go-paradiskus-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
PDF Pro 100 browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van PDF Pro 100 browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.