Photorito.me doorverwijzing

Ook bekend als: Photorito browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Photorito.me doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is photorito.me?

Photorito.me is een valse zoekmachine op internet die ten onrechte beweert betere resultaten te genereren dan klassieke zoekmachines. Het wordt gepromoot met behulp van een bedrieglijke toepassing genaamd Photorito, die zogenaamd gebruikers helpt om hun startpagina-achtergrond te veranderen. Photorito infiltreert vaak zonder toestemming in systemen. Bovendien worden de webbrowseropties stiekem gewijzigd en worden er voortdurend verschillende gegevens geregistreerd. Om deze redenen wordt Photorito gecategoriseerd als een potentieel ongewenst programma (PUP) en als een browserkaper.

photorito.me browser hijacker

Na infiltratie kaapt Photorito Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox en wijst het stiekem de URL voor nieuwe tabbladen, standaard zoekmachine en homepage toe aan fotorito.me - een valse internet zoekmachine. Deze wijzigingen kunnen onbeduidend lijken, maar de gebruikers kunnen het niet ongedaan maken. Uit onderzoek blijkt dat Photorito de browseropties voortdurend wijzigt wanneer wordt geprobeerd deze te herstellen. Hierdoor wordt het onmogelijk om browsers terug te herstellen naar hun vorige status en worden gebruikers gedwongen om photorito.me te bezoeken wanneer ze een nieuw browsertabblad openen of als ze zoeken via de URL-balk. Dit verstoort de surfervaring op het web aanzienlijk. Bovendien veroorzaakt photorito.me omleidingen naaro alphashoppers.co en searchroute-1560352588.us-west-2.elb.amazonaws.com. Een ander nadeel is de spionage. Photorito and photorito.me registreren voortdurende gebruikers en  systeeminformatie (meestal met betrekking tot het surfgedrag op internet). Het is zeer waarschijnlijk dat de ingezamelde data persoonsgegevens zullen bevatten. Ontwikkelaars verkopen deze informatie vaak aan derden (mogelijk cybercriminelen). Daarom kan het bijhouden van dergelijke data leiden tot ernstige privacyproblemen en/of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen dient u de Photorito browser hijacker onmiddellijk te verwijderen en zou u nooit meer photorito.me mogen bezoeken.

Bedreigingsoverzicht:
NaamPhotorito browser hijacker
BedreigingstypeBrowserkaper, doorverwijzing, zoekmachine-kaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tab
SymptomenGemanipuleerde instellingen internetbrowser(s) (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers moeten de website van de browserkaper bezoeken en worden verplicht om op internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma.
SchadeBespioneren u tijdens het surfen op het internet (mogelijkee privacyschendingen), geven ongewenste advertenties weer, veroorzaken doorverwijzingen naar kwaadaardige websites.
Verwijdering

Om Photorito browser hijacker verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Internet staat vol valse zoekmachines zoals photorito.me. Combo-search.com, hdmoviesearch.com en nowsearch.info zijn slechts enkele voorbeelden uit vele. Allemaal beweren ze de internetbrowserervaring van gebruikers te verbeteren door verbeterde zoekresultaten te genereren en, mogelijk, andere nuttige functies aan te bieden. Deze beweringen zijn slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. In feite worden nep-zoekmachines alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van het leveren van toegevoegde waarde voor reguliere gebruikers, veroorzaken ze ongewenste doorverwijzingen en verzamelen ze gevoelige informatie. In sommige gevallen genereren valse zoekmachines ook valse zoekresultaten en intrusieve advertenties (coupons, banners enz.). In de meeste gevallen linken de gegenereerde resultaten en advertenties naar kwaadaardige websites. Bovendien kunnen ze scripts uitvoeren die werden ontworpen om het systeem te infecteren met malware of om PUP's te downloaden en te installeren. Daarom kan het gebruik van een nep-zoekmachine op internet leiden tot risicovolle computerinfecties.

Hoe werd photorito.me geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt photorito.me gepromoot via de Photorito browserkaper. Deze PUP is gratis voor iedereen te downloaden op zijn officiële website maar infiltreert ook vaak systemen zonder toestemming. Dit is te wijten aan een gebrek aan kennis en onzorgvuldig gedrag van veel gebruikers. Onderzoek toont aan dat criminelen browserkapers prolifereren door gebruik te maken van een misleidende marketingmethode genaamd "bundling", en de bovengenoemde opdringerige advertenties. "Bundelen" is het stiekem installeren van applicaties van derden samen met reguliere software/apps. Ontwikkelaars maken deze installaties niet voldoende bekend - ze verbergen de "gebundelde" apps onder de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere secties van de download- en installatieprocessen). Het grootste probleem is dat veel gebruikers de download- en installatieprocessen overhaasten. Bovendien klikken ze op advertenties zonder rekening te houden met de mogelijke gevolgen. Hierdoor stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Daarom is het erg belangrijk om goed op te letten bij het downloaden/installeren van software en vooral bij het surfen op het internet. Analyseer zorgvuldig elke download- en installatiestap en vink alle extra inbegrepen programma's uit. We raden je ook aan om geen gebruik te maken van downloaders of installers van derde partijen, aangezien deze tools worden gemonetariseerd met behulp van de "bundelmethode" (ze promoten malafide software). Bovendien investeren criminelen veel middelen aan het overtuigend maken van advertenties, en daarom lijken deze vaak legitiem. In feite zijn deze advertenties te onderscheiden doordat ze linken naar websites met inhoud als gokken, volwassen dating, en andere dubieuze zaken. Ze worden altijd vertoond door toepassingen van het adware-type, en als je dus vaak dergelijke advertenties ziet betekent dit dat je best alle verdachte toepassingen en browserextensies verwijderd.

Photorito-extensie gepromoot door valse flashplayer update pop-ups:

photorito extensie gepromoot door valse flash player pop-up

Misleidende pop-up promoot deze browser hijacker:

photorito promoot pop-up advertentie

Website promoot de Photorito browser hijacker:

Website promoot Photorito browser hijacker

Belangrijke opmerking! Clean My Chrome adware installeert de Google Chrome extensie als Beheerder, en voorkomt zo de verwijdering ervan. Voer daarom eerst de volgende stappen uit:

1) Open de Commando-prompt door op de startknop te klikken en "commando prompt" te typen. Klik er rechts op en kies 'Als beheerder uitvoeren':

Photorito Run Command Prompt

2) Typ de volgende commando's in:

  • rd /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers"
  • rd /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicy"
  • gpupdate /force

Photorito  Command Prompt commands

Hierna kun je de adware verwijderen door onderstaande stappen te volgen.

Photorito browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Photorito browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Photorito browser hijacker verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

photorito.me browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties (bijvoorbeeld 'Photorito'), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat doorverwijzingen veroorzaakt naar search.mediatabtv.online scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan photorito.me gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verander de startpagina:

Verwijder photorito.me als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.mediatabtv.online/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder photorito.me als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "search.mediatabtv.online".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van photorito browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan photorito.me gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Verwijder photorito.me als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://search.mediatabtv.online/ en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder photorito.me als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder 'Photorito' en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van photorito browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan photorito.me gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder verdacht lijkende browser plug-ins.

Verander de startpagina:

Removing photorito.me from Mozilla Firefox homepage

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://photorito.me/ en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder photorito.me als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "photorito.me"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van photorito browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de photorito browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van photorito browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over photorito browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11985-photorito-me-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Photorito browser hijacker QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Photorito browser hijacker op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Photorito browser hijacker

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.