FacebookTwitterLinkedIn

Firefox Requires A Manual Update oplichting

Ook bekend als: "Firefox Requires A Manual Update" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Firefox Requires A Manual Update verwijderingsinstructies

Wat is Firefox Requires A Manual Update?

"Firefox Requires A Manual Update" is een vorm van oplichting die wordt gebruikt om adware te vermenigvuldigen. Er zijn tientallen kwaadaardige websites die dit bericht weergeven. Deze identieke sites lijken legitiem, maar proberen gebruikers te laten geloven dat hun browsers moeten worden bijgewerkt. In plaats van het downloaden van "updates" kunnen gebruikers onbedoeld applicaties en add-ons van het adware-type downloaden en installeren. Onderzoek toont ook aan dat ze kunnen worden omgeleid naar schadelijke websites door andere potentieel ongewenste programma's (PUP's) die zonder toestemming infiltreren.

Firefox Requires A Manual Update adware

Er worden veel frauduleuze extensies verspreid die lijken "Firefox requires a manual update". De lijst met voorbeelden omvat (maar is niet beperkt tot): Firefox Defender, Video Control, Image Previewer, FF AntiVir Monitoring, YT Adblocker, Mobile View, Time Tracking, Dictionary, Color Filter en FF Web Surety. Deze adware-achtige extensies genereren indringende advertenties en verzamelen gevoelige informatie. Coupons, banners, pop-ups en andere intrusieve advertenties worden afgeleverd met behulp van verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen ze vaak de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring wordt verstoord. Bovendien linken deze advertenties vaak naar kwaadwillende websites en voeren ze scripts uit die malware (of andere PUP's) downloaden en installeren. Zo kunnen zelfs onbedoelde klikken erop resulteren in computerinfecties met hoog risico. Zoals hierboven vermeld worden potentieel ongewenste programma's van het adware-type ook ontworpen om verschillende soorten data te verzamelen, zoals IP-adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten ingevoerd in zoekmachines, toetsaanslagen, geolocaties, enzovoort. De ingezamelde data bevat waarschijnlijk privégegevens die PUP-ontwikkelaars aan derden verkopen (mogelijk cybercriminelen). Daarom kan de aanwezigheid van dergelijke apps de oorzaak zijn van ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Als je websites hebt bezocht die de foutmelding "Firefox requires a manual update" weergeven en je voortdurend verdachte advertenties tegenkomt, verwijdert dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browserextensies.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Firefox Requires A Manual Update" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol met applicaties van het adware-type, allemaal vrijwel identiek. Deze programma's bieden meestal verschillende 'handige functies' (zoals bestandsconversie, verbeterde downloadprestaties, systeemoptimalisatie, enzovoort), maar slechts een klein percentage biedt werkelijk de beloofde functionaliteit. De meeste zijn nutteloos voor gewone gebruikers. Potentieel ongewenste programma's worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van (of in sommige gevallen samen met) de beloofde functies levert adware een directe bedreiging op voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

"Firefox Requires A Manual Update" is een vrij ongebruikelijke methode om adware te vermenigvuldigen. In de meeste gevallen worden deze toepassingen gedistribueerd met behulp van de eerder genoemde intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd. Dankzij het onzorgvuldige gedrag en het gebrek aan kennis van veel gebruikers infiltreren PUP's vaak systemen zonder toestemming. "Bundelen" is de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's met reguliere software en apps. Ontwikkelaars verbergen PUP's onder de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen of onder andere secties van het download- en installatieproces. Veel gebruikers overhaasten download- en installatieprocessen en ze slaan stappen over. Daardoor stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Zoals hierboven vermeld is "Firefox Requires A Manual Update" een valse foutmelding. Als je het tegenkomt, ga er dan nooit mee akkoord om "updates" te downloaden. Als je niet zeker weet of je browser up-to-date is, ga dan naar de instellingen (meestal Hulp->Info) en zoek naar beschikbare updates. Gebruik nooit websites of hulpmiddelen van derden om webbrowsers bij te werken. Browsers hebben een geïmplementeerde updatefunctie en het gebruik hiervan is aan te raden. Er zijn andere stappen die je kunt nemen om systeeminfiltratie te voorkomen. Selecteer ten eerste 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' download- en installatie-instellingen, analyseer elke stap nauwkeurig en weiger alle aanvullende programma's. Criminelen investeren veel middelen in overtuigende advertentie-ontwerpen en, dus, lijken de meeste legitiem, maar ze verwijzen naar websites voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enquêtes enz.. Als je deze advertenties tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserextensies. Het gebruik van een legitieme antivirus en anti-spyware software is ook belangrijk. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Frauduleuze sites die de foutmelding "Firefox requires a manual update" weergeven in fullscreen:

Firefox Requires A Manual Update full screen

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Firefox Requires A Manual Update adware verwijdering via Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je mogelijk verdachte en recent toegevoegde programma's selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat de gmrland.com doorverwijzingen veroorzaakt naar chromesearch.club scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de kwaadaardige pop-ups uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Firefox Requires A Manual Update advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Firefox Requires A Manual Update advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "firefox requires a manual update" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Firefox Requires A Manual Update  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer hulpprogramma's" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Firefox Requires A Manual Update advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "firefox requires a manual update" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan firefox requires a manual update gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder verdacht lijkende browser plug-ins. (bijv. "Mobile View").

Removing Firefox Requires A Manual Update ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "firefox requires a manual update" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "firefox requires a manual update" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "firefox requires a manual update" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "firefox requires a manual update" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12274-firefox-requires-a-manual-update-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Firefox Requires A Manual Update virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Firefox Requires A Manual Update" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.